Štěpánek přerušil kariéru. Trpí únavovým syndromem

31. 3. 2010, 20:17
Aktuality 18
Letošní plány nejlepšího českého hráče Radka Štěpánka utrpěly vážnou ránu. Jak odhalily lékařské testy, Štěpánek trpí únavovým syndromem a minimálně na dva měsíce si nezahraje tenis. Osmnáctý hráč světa se bude léčit ve Spojených státech. Oznámil to dnes mluvčí českého daviscupového týmu Karel Tejkal.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Už na Davis Cupu v Belgii jsem cítil, že to není ono. V Americe se mé problémy prohlubovaly, tak jsem podstoupil sérii vyšetření a výsledky krevních testů potvrdily únavový syndrom," citoval Štěpánka Tejkal s tím, že hlas nejlepšího českého hráč zněl velmi smutně.

Nyní čeká jednatřicetiletého tenistu minimálně dvouměsíční přestávka. "Budu jen odpočívat a pak se uvidí co dál," řekl Štěpánek.

V ohrožení je i Davis Cup
Jisté je, že Štěpánek nestihne začátek antukové sezony. V polovině května vynechá Světový pohár družstev v Düsseldorfu, kde měl hrát s Tomášem Berdychem. Otazník visí i nad jeho startem na grandslamovém Roland Garros, které začíná v Paříži 23. května.

Pokud se jeho zdravotní stav nezlepší, mohl by chybět v sestavě kapitána Jaroslava Navrátila v červencovém čtvrtfinále Davis Cupu v Chile. "Davis Cup je naštěstí daleko. Věřím, že všechno bude v pořádku," uvedl Štěpánek. Na něm a Berdychovi závisí výsledky týmu, který loni po 29 letech postoupil do finále.

Do sezony vstoupil Štěpánek skvěle a zahrál si finále v Brisbane. Pak se mu ovšem nedařilo. Neobhájil výhru v San Jose, předtím vypadl v prvním kole i na Australian Open. Celkem čtyřikrát prohrál na turnajích hned první zápas, jen v Davis Cupu v Belgii nezaváhal. Naposledy postoupil do druhého kola challengeru v Sunrise před týdnem.

Svěřenec někdejší světové dvojky Petra Kordy na červenec chystá svatbu s nyní už bývalou tenistkou Nicole Vaidišovou.

Přehled zdravotních problémů Radka Štěpánka:

31. března 2010 - Oznámil, že trpí únavovým syndromem a proto minimálně na dva měsíce přerušuje kariéru.

1. června 2009 - V prvním kole prostějovského challengeru si podvrkl levý kotník a zápas s Pablem Cuevasem skrečoval, léčba nepřesáhla dva týdny.

10. května 2009 - Na turnaji v Madridu skrečoval zápas prvního kola s Američanem Samem Querreym a následné vyšetření v motolské nemocnici odhalilo krevní výron v levém koleně, léčení trvalo několik dnů.

17. června 2006 - Ve vítězném zápase s Johnem Isnerem na turnaji v Nottinghamu si poranil sval v oblasti žeber a z wimbledonské generálky předčasně odstoupil.

22. srpna 2006 - Zablokovaná krční páteř a vyhřezlá ploténka při tréninku v Torontu připravila Štěpánka o závěr sezony, nezúčastnil se tak mimo jiné US Open a baráže Davisova poháru proti Nizozemsku, na žebříčku ATP přišel o osmé místo.

31. srpna 2003 - Zranění zad při cvičení přinutilo Štěpánka skrečovat zápas třetího kola US Open proti Lleytonu Hewittovi.

pva, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Konská hlava trpí únavovým syndromem , na výmluvy má plno keců a banda mu to žere . Konská hlavo já bych ti doopravdy přál mít únavovým syndrom by ses ani pořádně nevychcál a už bys chrápal , jsem viděl lidi co trpí únavovým syndromem ty prasečí hlavo sis mohl vymyslet něco lepšího a nedělat si srandu z nemoci kterou nemáš , ty máš tak nemoc takzvanou ruce levé a přímo dozadu , to je tvůj syndrom .
Reagovat
smazaný uživatel
Radku samozřejmě zdraví především, ale snaž se dostat do optimální tenisové formy co nejdříve. Vždyť by Ti to taky brzy mělo chybět, Tolik tenisové práce před Tebou, tak max, ty dva měsíce a pak zase zpátky na kurty,
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se uzdravi co nejdřive aby stihnul se rozcvičit na granslamu a pak i pomohl v Chile.. bez něj mužem zapomenout na nějaky vyrazny uspěch v DC..... tohodle jsem se bal, že mame 2 hrače a to je vše... Navratil by mohl aspon jednou nasadit Dlouheho s nějakym dalšim deblistou např. Čermakem, či s Berdychem.... No uvidime, nechci tady polemizovat, jen mě to docela překvapilo... zprava tak řikajic z ničeho nic..
Reagovat
weak
...to by me (resp nas s nicole :) zajimalo, jestli ma radek na dva mesice zakazany i sex... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera ...
Hlavě ať vydrží zdraví a všechno bude OK.
Tsongovi podle mě ruply nervy trochu předčasně a zbytečně.
Rafovy přechody na síť se mi líbí čím dál tím víc, měl by je zařazovat častěji.
Reagovat
majjkaa
Unavovy syndrom? hmm :) mne sa zda ze v poslednej dobe ho maju viaceri.......je to nakaza siriaca sa hlavne v top 10 na cele s 1. :))) xixi
Reagovat
smazaný uživatel
Majko, vim, ze to myslis v nadsazce, jako vtip dobre, ale z unavoveho syndromu bych si tedy moc zerty netropil. Mam ve svem okoli cloveka, ktery tim trpi... a vazne neni o co stat. Stepanka je mi lito a preji mu, at se z toho brzy vyhrabe.
Reagovat
smazaný uživatel
A co se unavy tyce, po vcerejsim sledovani tenisu do sesti hodin rano jen uprimne doufam, ze to dnes skonci driv a konecne se trochu vyspim. C'mon Tsonga, 2:0! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chjo, skoda. Ale rychlovka to teda byla... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To byla. Tohle jsem nečekal..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja taky ne. Nadal predvedl fakt hodne dobry vykon.
Reagovat
tito
Bohužel jsem to neviděl, každopádně velká radost :)
Reagovat
smazaný uživatel
Radkovi asi uškodilo to, že musel po Paříží ještě měsíc makat kvůli DC, zatímco většina hráčů měla volno. V jeho věku by potřeboval víc odpočinku na konci sezony. V lednu se ještě svezl, ale pak už se to začalo projevovat. Držím palce, ať se z toho co nejdřív dostane a stihne alespoň Wimbledon.
Reagovat
kohlik
vrať se držím palce..
Reagovat
Martinac
Tak jako taky držím palce, aby se vrátil. Ale únavový syndrom?? Dá se zjistit z krve?? Podle mě musí jít o nějakou dezinterpretaci, dodnes se neví, co únavový syndrom vlastně způsobuje, jako klasifikovaná nemoc byla uznána teprve nedávno, ale Radek ji teda určitě nemá! Viděl jsme dokument o lidech s touhle nemocí, spí třeba 10 hodin, ale sotva vstanou, únavou doslova omdlévají, okolím jsou samozřejmě brány jako za beznadějné lenochy a socky.
Reagovat
Martinac
okolím jsou bráni za lenochy- sorry za překlep.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze svého blízkého okolí to znám. Martinac to popsal přesně... ta doba spánku můžě být i 12-14hod. Ten člověk cítí únavu prakticky pořád - má to i svou psychickou stránku. Běžným průvodním jevem jsou deprese... Že by vážně tohle Štěpánek měl? Snad je prostě jen unavený z toho nekonečného kolotoče. Ale on to ví jistě nejlépe.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist