Štěpánek rozdrtil Widoma. Ve třech setech

14. 2. 2009, 09:11
Aktuality 2
ATP SAN JOSE - Ano, prohrát první set a pak soupeře doslova zdecimovat. I takový je tenis. Podařilo se to Radku Štěpánkovi ve čtvrtfinále podniku v San Jose, když v cestě za obhajobou loňského finále nadělil dva kanáry domácímu kvalifikantovi Widomovi. O finále si zahraje s trojnásobným vítězem SAP Open Roddickem. Dohrál už druhý nasazený Del Potro.
Radek Štěpánek

Je to jeho letošní specialita. Třicetiletý rodák z Karviné Radek Štěpánek v této sezoně už pošesté dokázal vyhrát zápas, v němž prohrál první set. I díky buldočí povaze letos vyhrál turnaj v Brisbane.

A druhý podobný kousek si připsal v San Jose, kde obhajuje loňské finále. Ve čtvrtfinálovém utkání s domácím kvalifikantem Toddem Widomem soupeři nabídl v celém zápase jediný brejkbol, který pětadvacetiletý Američan v 11. gamu první sady proměnil a následně potvrdil.

Štěpánek, kterého příští týden čeká turnaj kategorie ATP World Tour 500 v Memphisu, však opět dokázal, že v tenise první prohraný set vůbe nic neznamená. Poté, co dal Widomovi "čuchnout", se zdravě naštval a během dvou následujících dějství vyhrál 50 z pětašedesáti výměn.

Todd Widom, který hrál ve čtvrtfinále poprvé, tak z kurtu odešel jako zpráskaný pes, když si sebou odnášel také dva "kanáry". Přesto může být se svou účastí na turnaji spokojen, když vyřadil své známější krajany Ginepriho a Denta.

V repríze loňského finále se Štěpánek utká letos už o kolo dříve s domácím Andym Roddickem. Trojnásobný vítěz podniku v posledním zápase porazil Němce Tommyho Haase 7-5 6-4, když nečelil žádnému brejkbolu.

Štěpánek dosud recept na Roddicka nenašel.

Druhou semifinálovou dvojici utvořili domácí kamarádi Blake a Fish, kteří spolu v San Jose budou hrát také o postup do finále čtyřhry proti českého-německému páru Štěpánek/Haas.

Blake si zvrtnul kotník
Pátý nasazený Mardy Fish se postaral o překvapivé vyřazení turnajové dvojky Juana Martina Del Potra, když ho porazil 6-3 6-4. "Dnes jsem skutečně skvěle servíroval," pochvaloval si Fish, který nasázel 19 es.

Dvacetiletý Del Potro letos vyhrál turnaj v Aucklandu a zahrál si čtvrtfinále Australian Open. Do Spojených států sice přiletěl těsně před prvním zápasem, ale Itala Stopppiniho udolal ve dvou setech. Včera smetl Japonce Nišikoriho, ale to bylo z jeho strany na tomto turnaji vše.

James Blake dnes sice po setech 7-6 6-3 udolal jednadvacetiletého krajana Sama Querreyho, ale přivodil si další zranění. Po té, co v pondělí nenastoupil kvůli bolesti zad k exhibici proti Samprasovi, si dnes v posledním gamu zvrtnul kotník. V bolestech zůstal ležet na kurtu, přesto utkání dohrál a postoupil.

"Hlavně jsem se v té chvíli chtěl ujistit, že mám pevně staženou botu, aby kotník hned nezačal otékat," popisoval Blake. "Zatím to vypadá, že pokaždé když hraju v San Jose, tak se mi něco stane," narážel na loňské zranění kolena. "Hraje se v hale, na rychlém povrchu, v USA... vše co mám rád, nevím čím to může být," dodal.

"Ale myslím, že ten kotník v sobotu nebude problém, hlavně záda už jsou v lepším stavu," nepanikařil Blake.

- ATP 250 SAN JOSE (USA, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
páteční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (4-ČR) - Widom (USA) 5-7 6-0 6-0
Roddick (1-USA) - Haas (Něm.) 7-5 6-4
Fish (5-USA) - Del Potro (2-Arg.) 6-3 6-4
Blake (3-USA) - Querrey (6-USA) 7-6(9) 6-3

Semifinálové dvojice: Roddick - Štěpánek, Blake - Fish.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
stepanek se po 1 setu asi poradne nastval
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední dobou často prohrává 1.set a pak otáčí... možná mu jen déle trvá, než se dostane do rytmu 1. podání, které je přece jenom dost podstatné pro jeho styl tenisu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist