Štěpánek s Hradeckou do finále nepostoupili, zahrají si o bronz

14. 8. 2016, 08:09
Aktuality 13
V semifinále olympijského turnaje neuspěla žádná z kvarteta českých nadějí. Do finále se nedostali ani Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou, kteří ve smíšené čtyřhře podlehli Američanům Jacku Sockovi a Bethanii Mattekové-Sandsové. V Riu tak pro Česko mohou vybojovat alespoň již třetí tenisový bronz.
Radek Štěpánek a Lucie Hradecká

Radek Štěpánek a Lucie Hradecká v semifinále smíšené čtyřhry podlehli americkým tenistům Bethanii Mattekové-Sandsové a Jacku Sockovi 4-6 6-7 a zahrají si o olympijský bronz. V Riu mohou navázat na Petru Kvitovou a ženský pár Lucie Šafářová/Barbora Strýcová. "Doba bronzová by v tenhle moment byla velmi krásná," usmál se sedmatřicetiletý Štěpánek.

První set semifinálového zápasu rozhodl americký brejk za stavu 1-1. V druhém šli rovněž do trháku Matteková se Sockem, ale čeští tenisté dokázali vyrovnat na 4-4 a dovést sadu do tie-breaku. V tom ale uhráli první čtyři míče jejich soupeři, dostali se do vedení 6:2 a proměnili druhý mečbol.

"Bylo to vyrovnané, oba sety o pár míčích. Měl jsem pocit, že v nejdůležitějších míčích měla Matteková trochu štěstí na raketě," komentoval zápas Štěpánek. Nepříjemný byl podle něj Sockův forhend. "Těžko se předvídá, kam letí. Někdy mám pocit, že ani on sám neví, kam se mu balon zatočí," řekl český hráč.

Američan hrál naplno a nešetřil ani Hradeckou. Při servisu na ni vysílal servisy rychlostí až 210 km/h. "Už jsem to zažila. Snažím se stihnout, kam to letí, a nějak to zahrát. Je to těžký, je to o náhodě," řekla Hradecká. "Častokrát klukům ty servisy zabíjí, takže o Lucku nemám vůbec strach," řekl Štěpánek, pro kterého je olympijská medaile velkým snem. Finále mu uniklo, ale vítěznou tečku ještě udělat může.

"Je to škoda, ale teď potřebujeme zmobilizovat síly na poslední zápas na olympiádě a budeme ho chtít skončit vítězně," řekl Štěpánek po prohře s americkým párem a směrem k boji o bronz. "Síly ještě posbírám a porveme se o placku. Jsme tady kvůli tomu, abychom ještě něco pro Česko vydolovali," dodala Hradecká.

Jejich soupeři v boji o medaili dnes budou čtvrtí nasazení Sania Mirzaová a Rohan Bopanna z Indie. Mirzaová je světová deblová jednička a Bopanna desítka. "Oba hrajou hodně agresivně, rychle a my se budeme snažit využívat sílu jejich úderů. Řeknu to jednoduše: budeme se snažit vyhrát poslední bod," řekl Štěpánek.

Hradecká už o jeden bronz v Riu hrála, ale s indisponovanou Andreou Hlaváčkovou prohrály duel o třetí místo s Šafářovou a Strýcovou. "Mix beru jako druhý pokus o bronz a doufám, že budeme mít víc štěstí," řekla Hradecká.

Finále mixu bude americkou záležitostí, Matteková-Sandsová a Sock se o zlato utkají s Venus Williamsovou a Rajeevem Ramem. Williamsová může vyhrát olympiádu jako první tenistka v historii popáté: tři triumfy má zatím z ženské čtyřhry s mladší sestrou Serenou, v Sydney 2000 ovládla i dvouhru.

• XXXI. LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY, RIO DE JANEIRO 2016 •
Brazílie, tv. povrch
sobotní výsledky (13. 08. 2016)
• Smíšená čtyřhra - semifinále •
Matteková-Sandsová/Sock (USA) - Hradecká/Štěpánek (ČR) 6-4 7-6(3)
V. Williamsová/Ram (USA) - Mirzaová/Bopanna (4-Indie) 2-6 6-2 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
peggy
Radku a Lucko blahopreji a pro Radka to je dar vydreny za to,ze pan Berdych na neho hodil bobek.
Reagovat
smazaný uživatel
Souběžně ženská čtyřhra, Rusky prý zatím mají všechny čtyři oči, tak jak dlouho jim ta plnookost vydrží :-)
Reagovat
FulnekUltras
nad zlatou pro Hingis by fair play zaplakala...
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte,kdy budou dnes hrát a jestli to bude v tv?
Reagovat
sprchon
Od 17:00, na ČT2.
Reagovat
smazaný uživatel
dík
Reagovat
brixner
Ale ten bronz uloupý!
;-)
Reagovat
Bee
Ty bláho, to je hrubka...
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná si autor myslí, že místo Radka nastoupila Radka...
Reagovat
darek.vrana
No tak on Radek hrál tak měkce, jako když hraje žena.
Reagovat
tommr
jj vyniklo to obzvláště při srovnání se Sockem, kterej dokonce i vypadal tak dvakrát větší než Radek ... :)
Reagovat
darek.vrana
Bál jsem se, že tam bude takhle střílet a bohužel se to potvrdilo. Dneska snad budou šance větší, mohlo by to být techničtější.
Reagovat
a.magerova
A ani se není třeba dívat, kdo je autorem článku... :-/
Opravdu horší a horší... a kdyby jen v nadpisu, ale i v druhé větě...

Štěpánek s Hradeckou do finále nepostoupily, zahrají si o bronz

Do finále se nedostaly ani Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist