Štěpánek s Paesem si zahrají o třetí společné finále

2. 7. 2013, 22:22
Aktuality 2
Radek Štěpánek je prvním českým semifinalistou letošního Wimbledonu. Společně s Indem Leandrem Paesem, s nímž tvoří čtvrtý nasazený pár, zdolali ve čtvrtfinále čtyřhry francouzsko-srbskou dvojici Julien Benneteau a Nenad Zimonjič.
Profily hráčů
Radek Štěpánek a Leander Paes

Radek Štěpánek sice ve dvouhře musel minulý týden skrečovat kvůli zraněnému stehnu zápas 2. kola, výsledky následného vyšetření ho ale přesvědčily, aby se z debla neodhlašoval. A udělal dobře. Po dnešku jsou s Leanderem Paesem už vsemifinále, když v zápase přerušeném kvůli dešti porazili 4-6 6-4 6-3 6-4 francouzsko-srbský pár Julien Benneteau a Nenad Zimonjič.

Čtyřiatřicetiletý rodák z Karviné, který letos po operaci zad tři měsíce nehrál, loni se čtyřicátníkem Paesem triumfoval na Australian Open a hrál o titul na US Open.

V Londýně tak budou hrát o třetí společné grandslamové finále. Jejich semifinálový soupeř vzejde z duelu Ivan Dodig/Marcelo Melo - James Blake/Jürgen Melzer. Schorvatko-brazilským párem Dodig/Melo loni vypadli ve třetím kole po pětisetové bitvě, letos je však týden před Wimbledonem zdolali v generálce v Eastbourne.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
úterní výsledky mužů (02. 07. 2013)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Paes/Štěpánek (4-Indie/ČR) - Benneteau/Zimonjič (11-Fr./Srb.) 4-6 6-4 6-3 6-4
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Bhúpathí/Knowle (8-Indie/Rak.) 7-6(5) 7-6(3) 7-6(4)
Bopanna/Roger-Vasselin (14-Indie/Fr.) - Lindstedt/Nestor (6-Švéd./Kan.) 7-5 7-6(3) 6-7(4) 6-7(3) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
To jsme dvě :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist