Štěpánek s Víznerem prohráli, Rusové jsou výhru od semifinále

12. 4. 2008, 15:26
Aktuality 5
V pravé poledne SELČ času začal v moskevské hale Lužniki důležitý daviscupový zápas ve čtyřhře mezi domácím Ruskem a týmem Česka. Ruský kapitán Tarpiščev poslal do boje Andrejeva s Davyděnkem. Druhý bod pro Česko měl vybojovat pár Štěpánek/Vízner - te sice vyhrál úvodní sadu, ale Rusové od té chvíle neprohráli anio jednou vlastní servis a zápas otočili.
Štěpánek s Víznerem prohráli, Rusové jsou výhru od semifinále

Čeští tenisté Radek Štěpánek s Pavlem Víznerem do utkání vstoupili dobře. V úvodním setu neztratili své podání a domácí pár Andrejev/Davyděnko zaslouženě porazili 6-3. Vízner sice udělal pár chyb na síti, ale tým držel Štěpánek, který hýřil po včerejší suverénní výhře sebevědomím a dovolil si přiriskovat i druhé podání za nepříznivého stavu - i díky tomu při svém servisu dokázal odvrátit 4 brejkboly a dotáhnout set do vítězného konce.

Druhý set začali lépe domácí tenisté, když pro sebe získali první tři gamy. Poprvé svůj servis ztratil Radek Štěpánek, což se nakonec pro vývoj druhé sady ukázalo jako rozhodující. Rusové vyhráli 6-3, když především Nikolaj Davyděnko dokazoval svou extratřídu skvělými údery.

Třetí dějství přineslo až do stavu 5-5 vyrovnanou bitvu. Rusové neustále dotahovali hubené vedení českých tenistů, ale v 11. gamu dokázali prolomit servis Pavla Víznera. Davyděnko následně úspěšně uhájil své podání a poslal svůj tým do vedení 2-1 na sety.

Andrejev s Davyděnkem ztratili servis pouze v prvním setu, a nejinak tomu bylo i ve čtvrté sadě. Hned v druhém gamu podruhé po sobě ztratil servis Pavel Vízner, který v zápase zůstal za očekáváním. Domácí tenisté byli rozjetí a už si výhru nenechali uniknout. Především vynikající singlisté Andrejev s Davyděnkem vyhráli 3-6 6-3 7-5 6-4 a poslali ruský tým do vedení 2-1.

Nepříznivý stav se čeští tenisté pokusí otočit v nedělních dvouhrách. Dá se předpokládat, že k úvodní dvouhře nastoupí Tomáš Berdych, který dnes odpočíval, proti Davyděnkovi, se kterým ještě nikdy ze šesti pokusů nevyhrál. Pokud by to naposedmé zlomil, rozhodující utkání by s největší pravděpodobností odehrál Radek Štěpánek proti Maratu Safinovi.

DAVIS CUP - Světová skupina:

Rusko - Česko 2-1 ... po čtyřhře
Safin (Rus) - Berdych (ČR) 6-7 4-6 6-3 6-2 6-4
Andrejev (Rus) - Štěpánek (ČR) 3-6 2-6 4-6
sobotní čtyřhra:
Andrejev/Davyděnko (Rus) - Štěpánek/Vízner (ČR) 3-6 6-3 7-5 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
No co k tomu říct?Leda by porazil berdych davydenka,ale.......

to těžko........... Ne že bych nám to nepřál-naopak ale.........
Reagovat
smazaný uživatel
no tak te ctyrhry je skoda...bylo to asi klicove..jedine ze by se stal zazrak a Tarpiscev by nechal hra t Andrejeva z Tomasem a Radka ze safinem...
Reagovat
smazaný uživatel
myslim si, že Tomáš může udělat i Kolju :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To si teda rozhodně nemyslím.
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo určeno Alanovi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist