Štěpánek se na postup nadřel, Berdych zničil Baghdatise

6. 1. 2010, 07:38
Aktuality 5
ATP BRISBANE - Úvodní kola neměla být pro Radka Štěpánka velkou námahou. Už v druhém zápase ale měl obhájce titulu na turnaji v Brisbane namále. Ukrajince Dolgopolova zlomil až v tie-breaku druhé sady a do čtvrtfinále postoupil.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek vykročil za obhajobou titulu suverénním vítězstvím nad domácím Millmanem. Dnes se ale v zápase se 131. hráčem světa Aleksandrem Dolgopolovem dva sety trápil a nebyl daleko od vyřazení.

V prvním setu se český tenista nedokázal prosazovat na returnu, a když sám v závěru dějství ztratil svůj servis, prohrál 5-7. Ani dorovnání skóre se nevyvíjelo snadno. Štěpánek se trápil na podání, které i vinou šesti dvojchyb soupeři dvakrát daroval. Nicméně Dolgopolovi stejnou mincí oplatil a ve zkrácené hře vyrovnal.

Rozhodující sada už byla zcela v režii nasazené dvojky Štěpánka, který chytil rytmus na podání a vydřel postup do čtvrtfinále.

V něm na jednatřicetiletého rodáka z Karviné čeká Američan Wayne Odesnik, který rovněž otočil utkání s Kolumbijcem Fallou.

Pokud Štěpánek ve čtvrtfinále zvládne roli favorita, bude na něj v boji o finále čekat mnohem zajímavější soupeř. Ten vzejde z duelu Monfils - Blake.

Třetí nasazený Gael Monfils ale nebyl daleko od vyřazení již ve druhém kole. V souboji s krajanem Florentem Serrou se mu i vinou bolesti ramena dva sety nedařilo na servisu.

V prvním dějství se dostal ze stavu 0-3 na 5-3, ale nakonec v tie-breaku padl. Druhá sada měla podobný průběh: favorizovaný hráč dotáhl ztrátu podání, ale s tím rozdílem, že zkrácenou hru zvládl lépe on. Třetí set měl už krátké trvání. Monfils se zlepšil na podání a vyhrál 6-1.

James Blake naopak začal dobře, ale o postupu přes Marca Gicquela musel rozhodnout až v dramatické koncovce třetího setu. V něm odvracel tři mečboly.

"Tvrdá práce, ale příjemný výsledek," jásal Blake a přiznal, že ho zisk prvního setu příliš uspokojil. "To by se mi stávat nemělo, na to už bych měl být dost zkušený. A odvrátit tři mečboly a vyhrát? To se často nestává," dodal charismatický Američan, který se do čtvrtfinále dostal poprvé od loňského turnaje na trávě v Queen`s Clubu.

Berdycha zdemoloval Baghdatise
Turnajová čtyřka Tomáš Berdych nedal ve druhém kole nejmenší šanci někdejšímu finalistovi Australian Open Marcosi Baghdatisovi. Kyperského tenistu porazil za hodinu a pět minut 6-0 6-1 a ve čtvrtfinále narazí na Brazilce Thomaze Bellucciho.

"V prvním setu jsem hrál opravdu dobře a byl jsem spokojený," uvedl Berdych po utkání v rozhovoru na dvorci. "Ale říkal jsem si, že potřebuji ještě jeden, abych vyhrál zápas. Musel jsem se koncentrovat a nadále hrát dobře, protože Marcos je nebezpečný hráč, což jsem dodržel. A to je přesně to, co musím vydržet po zbytek sezony - soustředit se. A když vydržím zdravotně v pořádku, tak bych mohl prorazit," uvedl čtyřiadvacetiletý daviscupový reprezentant.

Bez ztráty setu i podání turnajem prochází největší favorit Andy Roddick. Američan, hrající poprvé od zranění kolena, dnes vyřadil i druhého domácího hráče. Po Luczakovi porazil Carstena Balla 7-6 6-3 a ve dvou utkáních nasázel již 24 es, aniž by se dopustil jediné dvojchyby.

Sám Roddick však po utkání vychvaloval servis soupeře. "Podával fakt ohromně. Bylo pro mě velmi těžké číst jeho servis," popisoval loňský finalista Wimbledonu. "Očekával jsem, že to bude náročné utkání, a také takové bylo," dodal čtvrtfinálový soupeř Richarda Gasqueta.

Třiadvacetiletý Francouz se vrací po loňské aféře s kokainem. V Brisbanem obhajuje semifinále a po výhře nad Finem Nieminenem si poradil i s domácím překvapením Ebdenem.

- ATP 250 BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 372.500 dolarů) -
středeční výsledky (06. 01. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (2-ČR) - Dolgopolov (Ukr.) 5-7 7-6(4) 6-2
Berdych (4-ČR) - Baghdatis (Kypr) 6-0 6-1
Roddick (1-USA) - Ball (Austr.) 7-6(0) 6-3
Monfils (3-Fr.) - Serra (Fr.) 6-7(5) 7-6(5) 6-1
Bellucci (8-Braz.) - Levy (Izr.) 6-4 4-6 6-4
Odesnik (USA) - Falla (Kol.) 6-7(8) 6-2 6-1
Blake (USA) - Gicquel (Fr.) 6-3 3-6 7-6(8)
Gasquet (Fr.) - Ebden (Austr.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
a.magerova
Kluci veeeelká poklona a díííík :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak naši hoši super. Rado, až takové nervy nám nemusíš připravovat! Vím, že ty máš rád, když musíš obracet vývoj utkání, ale všeho moc škodí.Mysli na naše nervy:. Tome no to je super. Ta věta o tom soustředění,až do konce, to je to pravé. Konečně Ti to někdo poradil. Já to dělám od obrazovky každé utkání. Jen tak dále. Jamese jsem sledovala na livesportu. Byl to nervák, i když jsem jen sledovala čísilka. James ve třetím setu odvracel break. V TB poté 2 breaky. Jeden když to bylo pro něho 4:5 a Mark měl dvě svoje podání a pak 3mečbaly.1xopět po breaku Marka. Obratil to na 9:8 a pak svůj první mečbal proměnil.Bylo to super, protože jsem na 100%procent fandila Jamesovi.
Reagovat
EllNino
Stepanek pude az do finale a Berdych s nim
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem velice zvědav, jak daleko se Radek v Brisbane dostane,ale má smůlu v tom , že obhajuje,čímž má značnou nevýhodu , protože si může i výrazně pohoršit. To bych mu nepřál, když už je dvanáctej a má tak blízko to elitní desítky.
Reagovat
Buldozer88
Neviděl jste někdo spiel Blake-Gicquel?? Podle vysledku a stats to muselo byt poradne drama:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist