Štěpánek se po deseti letech rozešel s trenérem Kordou

10. 8. 2011, 10:54
Aktuality 7
Radek Štěpánek má nového kouče. Čerstvý vítěz turnaje ve Washingtonu se po deseti letech rozešel s trenérem Petrem Kordou, jenž už nemá na dvaatřicetiletého svěřence čas. Štěpánek si našel náhradu v českém rodákovi s německým pasem Ivu Wernerovi. Informoval o tom dnešní deník Sport.
Radek Štěpánek

Štěpánek se s Kordovou pomocí dostal mezi nejlepší tenisty na okruhu ATP a ve světovém žebříčku byl nejvýše v červenci 2006 na osmém místě. Bývalého kouče měl za výborného metodika, psychologa i kamaráda. Korda se však v posledních letech zároveň intenzivně staral o rozvoj golfového talentu své osmnáctileté dcery Jessiky a obojí už skloubit nedokázal.

"Před několika týdny mi Petr oznámil, že se vzhledem k náročnému programu Jessiky musel rozhodnout mezi mnou a rodinou a že jeho volbou je Jessica," řekl Sportu Štěpánek, aktuálně 27. hráč světa.

Náhradu za vítěze Australian Open z roku 1998 si však našel rychle. Od srpna spolupracuje s Wernerem, jenž v minulosti pracoval právě s Kordou, byl v Přerově, pražském klubu ČLTK a v roce 1982 emigroval.

Štěpánek tak za poslední měsíce zcela překopal svůj podpůrný tým. Místo Petra Pály, jenž ho doprovázel po turnajích, už na jaře najal českého tenistu Theodora Devotyho.

pva, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
zverejneni:

pan Pe3k se jmenuje ve skutecnosti Jozef Mrtka, jeho bydlistem je Ostrava-Poruba, vlastni garsonieru a je starym mladencem.

Ja jen ze on tady poucuje o kvalitach zivota ve smyslu bohatsvi a peknych partnerek
Reagovat
hatatytla
Korda byl spíš takovej trenér na telefonu a na tréninkové kempy v USA. Na turnaji s radkem snad nikdy ani nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
ted déšt je dobře našasovaný.
Reagovat
EllNino
Podle me je trochu frustrovaný z toho, že se mu ještě pořád nepovedlo vyhrát GS, ale neboj, jednou to přijde.
Reagovat
steve79
Přá bych mu, aby zvládnu dnešní dohrávku s Lopezem, ale u dalšího kolo to vypadá na stopku. Čeká ho myslím Fish, který bude odpočatější. Včera mě hodně překvapilo vypadnutí Murrayho. Murray mi připadal, jako by hrál úplně bez zájmu, jako by ho to nebavilo. Výsledky na Masters letošní rok naprostá trágedie, ale na Grandslamech nehraje špatně: Finále Australien Open a semifinále Wimbledonu,French Open.
Reagovat
dabelsobul
No Fish uz se odhlasil kbvuli pretrvavajicim problemum s patou ze ctyrhra. Zcela fit urcite neni.
Reagovat
Pe3k
Poslední dobou to je samý rozchod :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist