Štěpánek: Světový pohár má speciální náboj

18. 5. 2012, 17:51
Aktuality 0
V Davis Cupu už toho jako kolegové v týmu nahráli hodně, tentokrát se ale Tomáš Berdych a Radek Štěpánek představí poprvé spolu na Světovém poháru družstev v Düsseldorfu. Osvědčená dvojice patří k favoritům generálky na Roland Garros pro osm týmů, která se uskuteční od neděle do 26. května.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

"Těším se hrozně moc, protože to je jeden z nejlépe organizovaných turnajů za rok a jsem rád, že se tam po dlouhé době zase vrátím," řekl Štěpánek, který hrál Světový pohár naposledy před osmi lety. Od té doby figuroval několikrát v nominaci, ale svoji účast vždy z různých důvodů odvolal. "Pan ředitel se už ujišťoval, jestli letos doopravdy opět přijedu," uvedl pětadvacátý hráč světa.

Berdych se Štěpánkem spolu hráli v roce 2009 finále Davis Cupu, letos dovedli reprezentaci už do semifinále, ale v Düsseldorfu vytvoří tým společně poprvé. Oba už mají zkušenosti z finále - Štěpánek si zahrál finále Světového poháru v roce 2003. Berdych byl u posledního finále v roce 2007, kdy Češi prohráli s Argentinci.

"Plán máme jasný, chceme uspět, protože týmová soutěž je vždy zpestření turnajového kalendáře a má pro nás vždy speciální náboj," řekl Štěpánek. Vítěz letošní čtyřhry na Australian Open před cestou do Düsseldorfu zhlédne v Mnichově finále fotbalové Ligy mistrů mezi Bayernem a Chelsea.

V Červené skupině se Berdych se Štěpánkem, které v týmu doplňuje deblista František Čermák, střetnou s Argentinou, soupeřem v zářijovém semifinále Davisova poháru, Američany a Japonci, kteří dostali divokou kartu. V Modré skupině se o jedno místo ve finále utkají Chorvati, Němci, Rusové a Srbové.

Češi hráli Světový pohár naposledy předloni, kdy Berdych, Jan Hájek a Lukáš Dlouhý skončili ve skupině. Českoslovenští tenisté vyhráli v letech 1981 a 1987, v historii České republiky hráli čtyřikrát finále, naposledy před pěti lety.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist