Štěpánek v Memphisu nezaváhal. Roddick se trápí dál a titul neobhájí

23. 2. 2012, 07:16
Aktuality 39
ATP MEMPHIS - Radek Štěpánek vstoupil do turnaje v Memphisu, kde si v minulosti zahrál ve finále, hladkou výhrou nad domácím Reynoldsem. Své letošní trápení prohloubil Andy Roddick, který v 10. vzájemném zápase poprvé nestačil na Malisse a přišel o šanci obhájit loňský titul. V žebříčku byl už 'potrestán' propadem na 27. místo.
Radek Štěpánek

Na turnajích vyhrál Radek Štěpánek naposledy v druhém týdnu letošní sezony v Sydney, kde vypadl ve 2. kole. Australian Open a a San Jose, kde nezískal ani set, proložil triumfem v melbournské čtyřhře a úspěšným vystoupením v Davis Cupu. A nyní se snad vrátil na vítěznou vlnu i na kolotoči ATP. 

Třiatřicetiletý Štěpánek vstoupil do turnaje v Memphisu, kde si v roce 2009 zahrál ve finále, hladkým vítězstvím 6-3 6-2 nad Bobbym Reynoldsem. Český tenista odvrátil všechny čtyři brejkboly, opíral se o servis a anii ve čtvrtém vzájemném utkání nezaváhal.

O druhé letošní čtvrtfinále si karvinský rodák zahraje s dalším Američanem Ryanem Sweetingem. S o devět let mladším soupeřem se dosud utkal pouze jednou a předloni v kvalifikaci na turnaj v New Havenu ztratil český tenista pouhé tři hry. Sweeting si však tento týden zvedl sebevědomí deklasováním slavnějšího krajana Blakea a na Australian Open potrápil v pěti setech světovou pětku Ferrera.

Andy RoddickAni v Memphisu, kde v letech 2002, 2009 a 2011 vybojoval desetinu ze svých celkově 30 titulů, se z krize nevyhrabe Andy Roddick. Domácí obhájce loňského prvenství hned v úvodním kole podlehl 6-7 5-7 Xavieru Malissovi, se kterým přitom všech devět předchozích soubojů na okruhu vyhrál. Belgičan navíc letos na všech čtyřech turnajích vypadl hned v úvodním kole.

A to Roddick do utkání vstoupil brejkem a vedením 2-0, o to ale hned přišel. Pak si oba tenisté až do samotného závěru úspěšně drželi své servisy. Roddick, který v tie-breaku úvodní sady nevyužil dva setboly, kapituloval až v závěrečném 12. gamu, ve kterém druhé ztracené podání znamenalo i konec zápasu.

"Údery jsem trefoval dobře, ale v důležitých okamžicích tomu tak nebylo," litoval Roddick, který v Memphisu ještě nikdy v předchozích 11ti startech v 1. kole neskončil. Desekrát byl minimálně ve čtrvtfinále a ke třem titulům přidal také dvě finále.

Devětadvacetiletého Američana letos sráží zranění. Z Australian Open odstoupil ve 2. kole kvůli zranění kolenní šlachy, minulý týden v San Jose si zase podvrtl kotník a opět ve 2. kole vůbec nezvládl souboj s Istominem.

"Je to frusrující, ale stejně tak jsem byl 9-10 let celkem zdravý. Myslím, že bych teď neměl litovat sám sebe. Vím, že třeba Mardy (Fish) byl uprostřed své kariéry na operaci se zápěstím," uvedl Roddick na adresu svého krajana, který má za sebou životní sezonu a je nyní členem Top 10. 

Naopak Roddick, který už o 500 bodů za loňský triumf v Memphisu přišel, je až na 27. místě, což je jeho nejhorší umístění od roku 2001.

Takhle loni Roddick proměnil mečbol ve finále proti Raonicovi:


Právě loňský poražený finalista Milos Raonic, který minulý týden obhájil titul v San Jose a stal se prvním letošním dvojnásobným šampionem, svůj úvodní zápas v Memphisu zvládl. V duelu s Lotyšem Ernestsem Gulbisem asázel 15 es a za 90 minut zvítězil 6-2 7-6.

- ATP 500 MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 1.155.000 dolarů)
středeční výsledky (22. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (3-ČR) - Reynolds (USA) 6-3 6-2
Malisse (Belg.) - Roddick (2-USA) 7-6(8) 7-5
Raonic (4-Kan.) - Gulbis (Lot.) 6-2 7-6(3)
Rochus (Belg.) - Bogomolov (5-Rus.) 1-6 6-4 7-6(5)
Petzschner (Něm.) - Benneteau (6-Fr.) 7-6(5) 7-6(6)
Anderson (7-JAR) - Ginepri (USA) 7-5 6-3
Melzer (Rak.) - Istomin (Uzb.) 6-7(2) 6-3 7-6(4) 
Becker (Něm.) - Sela (Izr.) 6-4 6-1
Kubot (Pol.) - Levine (USA) 7-6(2) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Andy snad ještě něco odehraje.. Ale vypadá to, že krom Fernanda to začne pomalu balit i další velký forhendový odstřelovač - James. První zápas po loňský Basileji a výsledek se Sweetingem je až nedůstojnej. Osobně mi na okruhu už teď chybí, protože s ním pomalu mizí i kus férovosti a gentlemanství. Sice mu to na velkých turnajích nikdy extra nešlo (a když už jo, tak vyfasoval do finále Fedexe), ale ta hra byla vždycky podle mého gusta. Forhend, kterým uměl neuvěřitelný winnery i třeba z defenzivy, risk-return, kvapný nohy..a žádný půl minuty mezi výměnama.

http://www.youtube.com/watch?v=R-eltQDerPc
Reagovat
smazaný uživatel
ucebnice to neni, ale jako lahudka - rozmazlujici.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) a abychom neskončili jen u forhendů..

http://www.youtube.com/watch?v=9Z1eQIf3Hx8

Kde máš O? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
snad James... o jeden balon! Ale pekny.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
O:-) !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Sweeting je pro štěpnu konečná.
Reagovat
horska.kraslice
Souhlas, tak to cítim i já. Doufám alespoň ještě v pár pěkných zápasů pro Andyho.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy to ještě vytáhne a v dvacítce se v průběhu roku udrží! Kdyby se na Memphis raději vysral a doléčil kotník či co, tak by možná udělal lépe, ale co už.. Věřím tomu a mimochodem mě osobně je úplně ukradené, co si o tomto hráči myslí ostatní. Mám rád Berdycha i Štěpánka, ale pro mě Andy budeš always number one!
Reagovat
smazaný uživatel
Andyho mám hodně ráda, můj oblíbený tenista, jak se stará o svoji charitativní organizaci, to o něm málokdo ví, těžko se mi dívá na jeho pozvolný ústup a pomalu snad odchod do tenisového důchodu:-((

Musí to pro něj být frustrující, on měl v podstatě smůlu, že svoje nejlepší tenisové roky se překrývají s hráčem, na kterýho neuměl nikdy zahrát a velká škoda toho Wimbledonu, tam byl hodně blízko, snad jeho poslední šance vyhrát gs..
Reagovat
gigin
Jj, souhlas. Zdání klame :-) Novak teď taky něco dával (2 miliony, nevím teď přesně) organizaci UNICEF (je jejím ambasadorem za Srbsko). Jsem si hned vzpomněl, jak ho tu slovně bili za to, že nastoupil loni v Paříži,aby následně odstoupil z turnaje. Prej kvůli speciální prémii... Tak nevím :-) Ale to jen tak na okraj :-) Andy je mi sympatický. Tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
gigine, nikdy se ten který tenista nezavděčí všem, ti, kteří budou chtít zpochybnovat Novaka, budou to dělat dál, bez ohledu na to, kolik kam dává peněz.
Reagovat
gigin
Emičko, to je jas !! A vím to. Jen se pořád musím utvrzovat, neboť mne někteří kolikrát úplně rozhodí !!! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Emo, to je urcite pravda, ale on nekdo zpochybnuje Djokovicovy charitativni aktivity?
Reagovat
smazaný uživatel
To já nevím, zda zpochybnují charitativní projekty, Gigin psal o nějaké speciální premii pro Novaka, jak ho tu prý ostatní k vůli tomu slovně bili, na to je moje reakce:-)
Reagovat
smazaný uživatel
s projekty i premiemi to bude podobne jako se zenami a dynemi.. :-))) Ne, uplne vazne, charita je presvedceni, ne odpustek.
Reagovat
gigin
Na konci loňského roku Novak laboroval se zraněním. Přesto v Paříži nastoupil. Odehrál myslím dva zápasy a odstoupil. NO.1 když splní nějaký limit počtu odehraných turnajů, dostává speciální finanční odměnu. Jak je to přesně, nevím. To by ti osvětlili jiní. No a to byl ten kámen úrazu. Někteří v tom jasně viděli Novakovu hamižnost a hlad po kačkách. No a pak dá dvojku na charitu. Tak jsem to jen vzpomněl :-)
Reagovat
gigin
jen jsem chtěl vypíchnout ten kontrast,no :-) hamižnost vs charita. Tak se omlouvám.
Reagovat
smazaný uživatel
se neomlouvej, neni za co! :-)) Na holky nekoukas? Tipovacka hrube nevychazi..... Na nejmenovane pany nic ve zlem, myslela jsem si zatim totez. :-)
Reagovat
gigin
to sice zaplé, ale jen tak po očku. Dáma vyhrála, to vím. Makám u toho, až se ze mne kouří :-O jaké pány myslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
ucastniky tipovacky dam... :-)
Reagovat
gigin
jj, tak Jelena se asi nečekala (já bych ji ale samozřejmě čekal) no a Aga celkem jo? Nebo je marná poslední dobou? Ona jede v duchu - povolíš, přitáhneš !! :-D
Reagovat
VlS
sedět si v teple, bejt zticha a pak dělat chytrou, to se dělá?
A jen k charitě - nevěřím moc na přesvědčení , ale na práci daňových a mediálních poradců. O charitě z přesvědčení se nemluví a nepublikuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně, když dá člověk, který není mediálně známý peníze třeba na nemocnici, tak se to asi nedozvíš, ale když dá peníze třeba Andy, tak stejně si k tomu novináři cestu najdou, navíc si myslím, že není vůbec nic špatného na tom, když svoje jméno a tvář propůjčí nějakýmu dobrýmu charitativnímu projektu, vybere se asi víc peněz, než kdyby se tím jménem ta akce nezaštítila.

Jasně, peníze mohou dát z vlastní kapsy a nedělat žádné promo akce, ale mě to nijak neuráží, pokud se tak stane, ani v mých očích ten který tenista neklesne, a těm dětem, třeba z nemocnice, je podle mě jedno, jakým způsobem se ty peníze vybraly, důležitý je, že se vůbec vybraly a slouží těm dětem. Je to jen jeden příklad z mnoha..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
VIS spis myslel na ty odpisy z dani, ktere me taky napadly..... ale souhlas s Emou ve smyslu: "priklady tahnou", mlcet nema cenu - i kdyz je mi to bystostne o mnoho blizsi nez medialni humbuk....
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, mně to je taky bližší, vyjádřila jsi to přesně, jenže bohužel v dnešní době ten mediální humbuk je asi nezbytný:-(
Reagovat
gigin
a hlavně, aby se ty kačky dostaly tam, kam mají. Různé nadace jsou také známé něčím jiným.....
Reagovat
smazaný uživatel
prave i tady zas je lepsi to zastitit nekym znamym, ktery si navic nemuze a rozhodne kvuli kariere (vlastni cene) ani nechce dovolit prusvih....

VIS: jak v teple? :-) Sam mi vcera vysla, ne ze bych z ni jasala a dneska uz tuplem ne... Jsem zvedava ted na Karolinu, set ma...
Reagovat
VlS
K daním a darům - nic proti charitě ani proti těm, kdo se v ní angažují, jen jsem trochu skeptik, nakolik je to opravdu niterná potřeba pomáhat a nakolik tvorba image podpořená daňovým odpisem.

Ke hře : Tak teď vyhraje Danka a můžu požádat Lopatu o členství v klubu obrácenejch tipovačů :-D - ale pokud Danka vyhraje tak budu rád, mám ji radši než Julii.
Caro podle mě utrpěla výhru 51 UE a 9 DF, to je na dva sety opravdu moc. Ana krásně ukázala rozdíl mezi tím, co by hrát mohla a tím co hraje. Vždycky 1 - 2 lahůdkové míče následované sekvencí chyb. Caro nenadchla, nezklamala, taktika čekání na chyby se opět bohužel vyplatila.
Sabinu s Agou jsem neviděl, z výsledku soudím, že se Sabina zlikvidovala sama za občasného přispění Agy.
Sam - Jelena - Sam je stejně praštěná jako Lucka, winner nebo UE, neschopnost trochu ubrat a použít hlavu ve správný moment. Opakování pokusů ověřit platnost tvrzení, že nejde-li něco silo, jde to ještě větší silou do naprostého zoufalství. Ale Jelena dnes hrála dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
nikdy nebyl moje slabost, ale vzdycky nejak tezce nesu pad stalice tenisovyho nebe, nadnesene - jako by odchazel i kus myho zivota..:-(
Zraneni jsou neprijemny, kazdy sice mluvi o vyzve, ale opak je pravdou, strasne to opravdu srazi a primo umerne s vekem. Jsem zvedava, jak se se zaverem(?) kariery Andy popere. Cest je vic, kazda je svym zpusobem pochopitelna (a jsou to jejich volby), ale nejvic mi imponuje odchod stredem. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
omluva, hlavne, ze "klonuju".....
Reagovat
smazaný uživatel
omluva, hlavne, ze "klonuju".....
Reagovat
gigin
Vlezu tu, co se tu děje a ty si tu povídáš sama se sebou :-) Andy Roddick je jeden z mých oblíbených. Je to frustrující pohled už delší dobu :-( rok?
Reagovat
smazaný uživatel
to mela byt jedna gloska! :-) Uz se bojim cokoliv odbouchnout.. Navazuju na vcerejsek, Andy, neumi on taky jen servis a TB??? ;-) (Vzdycky padam, nad nekterymi experty.) Roddick s Fedexem, Wim 09... ach!!! :-)
Reagovat
gigin
tak já se za experta nepovažuji :-) jen mi tam včera něco haprovalo, ale tys mne hned usměrnila a už je to ok!! :-) Andy mi přijde trošku odlišný od Johna. Nejen postavou. A je to trošku "komediant" a to je už zase moje parketa :-D. Prostě je mi sympatický. A ten Wimblík byl super, hleděl jsem na to na Rabu, vzpomínám dodnes :-) A pak ještě jeden Wimblík v Chorvatsku (Tučepi) a to hrál Goran. Tos měla vidět !! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
jeduvka prece nebyla na tebe a za experta se taky nepovazuju, k smichu. Ale nejakou tu bitku Gorana se Samprasem jsem ve Wim videla, nastesti ne v Chorvatsku... :-)))
Reagovat
gigin
si, že tenisu rozumíš hodně, jsi takový "malý" expert :-))). Expert prcek !! :-D S tím Goranem - on je rodák ze Splitu, aspoň to tam říkali, no a ty Tučepi jsou kousek. Blázinec ! Auta s vlajkama, troubení, bengál, prostě klasika :-D Nikdy jsem to neviděl na vlastní oči, až tam, proto ta vzpomínka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no, to jsem si zas nabehla! :-) Atmoska v Chorvatsku mi byla hned jasna, proto jsem napsala "nastesti"... Me by utopili v mori, fandila jsem Samprasovi - jak jinak! :-)))
Reagovat
gigin
bys jim uletěla !! :-) Mi to tehda bylo nějak šumák. Ale tak nechal jsem se strhnout atmoškou, to zase jo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nikdy nebyl moje slabost, ale vzdycky nejak tezce nesu pad stalice tenisovyho nebe, nadnesene - jako by odchazel i kus myho zivota..:-(
Zraneni jsou neprijemny, kazdy sice mluvi o vyzve, ale opak je pravdou, strasne to opravdu srazi a primo umerne s vekem. Jsem zvedava, jak se se zaverem(?) kariery Andy popere. Cest je vic, kazda je svym zpusobem pochopitelna (a jsou to jejich volby), ale nejvic mi imponuje odchod stredem. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist