Štěpánek v Ostravě nezaváhal. I tady chci dojít co nejdál, řekl

29. 4. 2014, 21:21
Aktuality 0
CHALLENGER OSTRAVA - Největší favorit challengeru Prosperita Open Radek Štěpánek na úvod nezaváhal. Pětatřicetiletý domácí veterán si dnes na ostravské antuce poradil s Bělorusem Uladzimirem Ignatikem a postoupil do 2. kola, v němž se utká s krajanem Jakubem Lustykem.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek jako největší hvězda ostravského challengeru Prosperita Open v úvodním kole své fanoušky nezklamal. Třemi stovkami diváků obsypanou hlavní tribunu turnajová jednička potěšila hladkým vítězstvím nad Bělorusem Vladimirem Ignatikem 6-4 6-2. 

Pětatřicetiletý dvojnásobný vítěz Davisova poháru přijal od pořadatelů divokou kartu až v pátek a i kvůli odhlášení Lukáše Rosola se stal nejsledovanějším mužem turnaje s dotací 100 tisíc dolarů. Velká očekávání příznivců dnes s rutinou splnil. 

"Ignatik ze začátku výborně servíroval, čímž mě trochu překvapil. Trvalo dva tři gamy než jsem si na to zvykl, ale pak už jsem věděl, co můžu čekat a bylo to lepší," komentoval Štěpánek po utkání novinářům. 

Dvojnásobný grandslamový vítěz v deblu zvyklý na velké arény se stísněným podmínkám v útulném areálu v ostravském parku přizpůsobil rychle. "Je to takové domáčtější. Navíc bylo plno a to je vždycky fajn, když vám lidi fandí," pochvaloval si Štěpánek. 

Česká tenisová dvojka zná Ostravu dobře ze zápasů Davisova poháru, ale mimo ČEZ Arénu tu hrál naposledy jako kluk. Podle svého otce dokonce před 26 lety. "Jako dospělý jsem tu asi poprvé, je to moje dospělácká premiéra," řekl Štěpánek, který měl ale stejně jako v bojích o "salátovou mísu" rodinnou podporu v hledišti. "Rodina bydlí tady blízko v Karviné, přijela fandit," řekl Štěpánek. 

Byť se jedná o turnaj nižší kategorie, zapadá mu do přípravy na Roland Garros. "Já jsem toho v antukové sezoně moc neodehrál, takže jsme se v pátek domluvili a já zvolil tuhle variantu. Příští týden mám naplánovaný jen trénink. Tenhle turnaj se mi proto docela hodí," řekl Štěpánek, který tak vynechá Masters 1000 v Madridu. 

Nejvýše nasazený hráč a 41. tenista světového žebříčku nemá v Ostravě takovou konkurenci jako na turnajích ATP, ale na motivaci mu to prý neubírá. "Na každém turnaji chci dojít co nejdále. Na challengerech jsou všichni hladoví, chtějí se dostat nahoru, chtějí se na vás vytáhnout. Je třeba být koncentrovaný od začátku do konce," řekl Štěpánek.

Ve druhém kole se utká s pětadvacetiletým krajanem Jakubem Lustykem (726. hráč světa), který dnes zdolal 7-5 0-6 6-3 Chorvata Kristijana Mesaroše a připsal si premiérovou výhru na challengerovém turnaji.

Z domácích tenistů se do druhého kola dostal ještě Adam Pavlásek, jenž porazil 6-2 6-3 Ukrajince Smirnova. O své první challengerové čtvrtfinále se devatenáctiletý Čech utká se Slovákem Miloslavem Mečířem. Už včera postoupil Jan Mertl.

Ostatní Češi ztroskotali už v prvním kole. Jaroslav Pospíšil nestačil na druhého nasazeného Francouze Stéphana Roberta, který Prosperita Open vyhrál před třemi lety, Jan Minář podlehl Slovinci Rolovi, Jan Hernych do vítězného konce nedotáhl dobře rozehraný zápas s Rakušanem Andreasem Haiderem-Maurerem, šampion z roku 2009 Jan Hájek rovněž neudržel vedení proti Španělu Menendézovi a Marku Michaličkovi dnes došly síly po třech kolech kvalifikace.

- CHALLENGER OSTRAVA -
(Česko, antuka, 100.000 dolarů)
úterní výsledky (29. 04. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Štěpánek (1-ČR) - Ignatik (Běl.) 6:4, 6:2
Pavlásek (ČR) - Smirnov (Ukr.) 6:2, 6:3
Lustyk (ČR) - Mesaroš (Chorv.) 7:5, 0:6, 6:3
Robert (2-Fr.) - Pospíšil (ČR) 6:3, 7:5
Rola (4-Slovin.) - J. Minář (ČR) 5:7, 6:0, 6:2
Haider-Maurer (5-Rak.) - Hernych (ČR) 2:6, 6:4, 6:4
Menendez (Šp.) - Hájek (6-ČR) 5:7, 6:3, 6:3
Kuzněcov (8-Rus.) - Michalička (ČR) 6:0, 6:4
Mečíř (SR) - Riba (3-Šp.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:2)
Dzumhur (7-Bosna) - Bellotti (It.) 7:6 (9:7), 6:2
Giustino (It.) - Authom (Belg.) 7:6 (7:3), 1:6, 6:3.
E. López (Šp.) - Viola (It.) 6:4, 2:6, 6:4
Fucsovics (Maď.) - Ghedin (It.) 6:3, 6:2.
Martin (SR) - Karacev (Rus.) 6:3, 4:6, 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist