Štěpánek v Prostějově naděloval 'kanáry', Verdasco senzačně končí

5. 6. 2012, 16:59
Aktuality 9
Radek Štěpánek poprvé v kariéře na turnaji ATP uštědřil soupeři ve dvou setech dva "kanáry". Český hráč dnes nepovolil ani game na challengeru Czech Open v Prostějově Danaii Udomchokemu z Thajska a vyhrál dvakrát 6-0. Vypadl nejvýše nasazený Španěl Fernando Verdasco, který podlehl ve třech setech Slovákovi Marku Semjanovi, až 1166. hráči světa.
Radek Štěpánek

Sedmadvacátý hráč světa Radek Štěpánek je v Prostějově turnajovou dvojkou a duelu na antuce pod zataženou střechou se 170. hráčem ATP Danaiem Udomchokem zcela dominoval. Daviscupový reprezentant vyhrál 50 z 66 výměn a postoupil za pouhých 42 minut.

"Na túře už jsem nějaký rok, ale vítězství dvakrát šest nula si nepamatuji. Zřejmě to bylo poprvé," řekl třiatřicetiletý Štěpánek na webu turnaje. A měl pravdu. Od roku 1995 dvakrát 6-0 až dosud nevyhrál. Jen v roce 2009 cestou za titulem v San Jose získal nad Todem Widomem z USA dvanáct her v řadě, první set ale prohrál 5-7.

Štěpánek, vítěz prostějovského challengeru z let 2003 a 2004, přiznal, že na možnost unikátního výsledku pomyslel v poslední hře. "Táta mi vždy říkal, že se počítá poslední vítězný balón v zápase. Ale dva míče před koncem mě napadlo, že by bylo hezké vyhrát bez ztráty hry," uvedl karvinský rodák.

Se soutěží se rozloučil Jiří Veselý, který nestačil na favorizovaného Guillerma Garcíu-Lópeze ze Španělska a sedmému nasazenému podlehl 6-7 a 3-6. "Byla to pro mě především dobrá zkušenost a věřím, že ji v příštích zápasech využiji," uvedl loňský vítěz juniorky na Australian Open. Odletěl do Paříže na tradiční předávání titulů mistrů světa. "Beru to jako symbolické ukončení mé juniorské kariéry. Od čtvrtku začíná nové období, tenis dospělých, a to je vše o hodně složitější," dodal Veselý.

Po neúspěšném French Open se rozhodl hrát poprvé po pěti letech na challengeru Fernando Verdasco, dlouho se ale v Prostějově zabydlovat nemusel. Bývalý sedmý hráč světa totiž senzačně vypadl hned v prvním kole, když podlehl ve třech setech Marku Semjanovi, až 1166. hráči světa. Slovenský tenista se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace a vyhrál po více než roce.

Výsledky - challenger UniCredit Czech Open v Prostějově (dotace 106.500 eur, antuka):
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (2-ČR) - Udomchoke (Thaj.) 6:0, 6:0, García-López (7-Šp.) - Veselý (ČR) 7:6 (7:5), 6:3, Semjan (SR) - Verdasco (1-Šp.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:4, Odesnik (USA) - Ignatik (Běl.) 6:2, 6:1, Estrella (Dom. rep.) - Kukuškin (4-Kaz.) 2:6, 6:4, 7:5.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
hranol
Jasne,ze to byla komedie,dival jsem se na ten zapas....Kukushkin...stejny cip...taky jsem to videl...nevim,proc je sem zvou....jsou to cocoti....divak se chce podivat na nekoho z top 20 a co...udelaji z nas jen zase cocoty...fuj..
Reagovat
smazaný uživatel
No jo Verdasco.. přesně jak sem řikal. :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale houby senzačně prohrál on si tu přijel pouze zahrát s povinosti Verdasco má na háku naký challenger a kdyby to už nebylo dávno předem dohodnuté tak by sem ani nešel ale co by neuděl k vůli prachům pro jeden zápas at si každý myslí co chce že tu přišel vyhrát titul jo jasně něco jak A.Radwanská která hrála KuUala Lumpur s dotací 220 tisíc dolaču jen proto že dostala speciální bonus 180tisí dolaru pokud uhraje dvě kola samozřejmě uhrála dvě kola pak odstoupila k vůli zranění a to samé je i u Verdasca akorát s tím rozdílem že tu přišel odehrát pouze jedno kolo .
Reagovat
kmotr
No to se mi jen zdá, ten Verdasco si snad spletl tenis s kabaretem Už to s ním jde z kopce ...Tak Štěpánku, fandím Ti a ukaž jak se hraje dobrý tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Fernando "padl" po třech setech, bojoval víc, než jsem předpokládal. Jedině že by v Prostějově zřídili travnaté kurty!
Reagovat
smazaný uživatel
s 1166.hráčem světa :D to je fakt komediant :D nechápu k čemu vůbec tady jezdil,když neměl zájem hrát...
Reagovat
smazaný uživatel
vyinkasovat startovne
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika, co bys čekal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale houbelec máš rozdíl bojovat a bojovat on bojoval jen pro diváky komedii sice to neodchodil ale jakoby bojoval ale pouze s tím rozdílem že tu přišel si zahrát jeden zápas . Kdyby chtěl tak toho Slovaka rozdrtí vždit je v žebříčku poloamateru na 1200místě Verdasco tu přišel pouze pro jeden zápas co měl zaplacený a sehrál ho tak aby to vypadalo že hrál vyrovnaný zápas který prohrál a přitom vyhrát ani ve skutečnosti nechtěl spíš se těšil domu a tady si zrobil jen takový dvou dení výlet .Nebo si myslíš že by tak hrál na French Open ? právě u tenisu je jedna výhoda a to ta že sám hráč může ovlivnit zápas tak jak on sám chce .Chci prohrát ? tak to zahraji tak aby to nebylo zná pro diváky něco málo ukážu ale v koncové fázy to zrobím tak že jako by smolně prohraji . No ted bude každý říkat proč by to dělal každý chce přeci vyhrát no jo to je fakt ale tenis se hraje především k vůli prachům a až pak k vůli divákům a Verdasco klidně mohl být v Prostějově sloužit jen jako reklama s tím že tam odehraje pouze jeden zápas , nikdo neví jak se dohodli manegment Verdasca s bossem turnaje v Prostějově .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist