Štěpánek vyhrál set, Tsongu ale nezastavil

14. 3. 2012, 00:18
Aktuality 1
ATP INDIAN WELLS - Radek Štěpánek v Indian Wells v souboji s šestým hráčem světa Jo-Wilfriedem Tsongou dlouho živil šance na postup do osmifinále, o překvapení se ale nepostaral. Český tenista sice měl ještě ve třetím setu za stavu 2-1 svůj jediný brejkbol, nakonec však prohrál 7-6 3-6 2-6.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek si před 14 dny zahrál semifinále v Memphisu a suverénním výkonem vstoupil také do prvního turnaje ATP Masters 1000 sezony v Indian Wells, když zametl s Belgičanem Malissem. Ve 3. kole svedl dlouho vyrovnanou bitvu s Jo-Wilfriedem Tsongou, ve druhém vzájemném střetnutí v řadě ale favorizovaného Francouze nezdolal.

Štěpánek vstoupil do zápasu velmi energicky a s nadšení. Šestému hráči světa byl vyrovnaným soupeřem a když si oba soupeři za celý první set nenabídli jediný brejkbol, rozhodl tie-break. Ten se výborně povedl třiatřicetiletému Čechovi, který se tak ujal vedení.

Radek ŠtěpánekV druhé polovině druhé sady se ale přeci jen začal prosazovat více Tsonga. V osmém gamu na pátý pokus zaznamenal první brejk, a i když Štěpánek v následné hře odvrátil dva setboly, zvrátit vývoj dějství už nedokázal.

Ve třetím setu Štěpánek nejprve s potížemi udržel své servisy a za stavu 2-1 se dostal ke svému jedinému brejkbolu v utkání. Francouz však zahrál jubilejní 10. eso, kterým odpor českého tenisty zlomil. Štěpánkovi rychle ubývaly síly, šestadvacetiletý Tsonga získal pět gamů v řadě a nakonec zvítězil 6-7 6-3 6-2. 

Utkání nabídlo velké množství nevynucených chyb, kterých oba tenisté zaznamenali shodně po 46. Na vítězné údery však agresivněji a s větší razancí hrající Tsonga vyhrál přesvědčivě 31-12.

Zkušený Štěpánek se ovšem s Indian Wells ještě neloučí, po boku Inda Leandera Paese do čtvrtfinále čtyřhry, ve které včetně triumfu na Australian Open vyhráli už 8 zápasů v řadě. V Kalifornii naposledy zdolali 7-6 6-4 argeninsko-japonské duo Juan Mónaco a Kei Nišikori a čeká je souboj s předloňskými šampiony Španěly Marcem Lópezem a Rafaelem Nadalem.

Tsonga se o postup do čtvrtfinále utká s Argentincem Davidem Nalbandianem, který po setetch 6-3 3-6 6-3 vyřadil desátého nasazeného Srba Janka Tipsareviče.

Ferrer dohrál, Davyděnka vyřadil virus
Teprve druhou letošní porážku z 21 odehraných zápasů utrpěl David Ferrer. V Indian Wells pátý hráč světa překvapivě nestačil na Uzbeka Denise Istomina, kterému podlehl 4-6 3-6.

Istomina nyní čeká devátý hráč světa Juan Martín Del Potro z Argentiny, který si dnes po setech 6-2 7-6 poradil s Fernandem Verdaskem. Španěl ve druhé sadě neproměnil setboly.

"Verdasco je na začátek turnaje velmi těžkým a nebezpečným soupeřem. Takže myslím, že jsem odehrál dobrý zápas," komentoval Del Potro. "Ve druhém setu jsem měl štěstí, protože jsem odvrátil asi pět setbolů. A první brejkbol mi (Verdasco) nabídl dvojchybou," dodal bývalý vítěz US Open.

Minimálně už 11. hráčem, kterého ze hry vyřadila střevní chřipka, je Nikolaj Davyděnko. Ruský tenista dnes nenastoupil k utkání 3. kola proti Thomazi Belluccimu. Brazilec tak postoupil bez boje do osmifinále, ve kterém se utká s Federerem.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.536.664 dolarů)
úterní výsledky (13. 03. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Tsonga (6-Fr.) - Štěpánek (29-ČR) 6-7(2) 6-3 6-2
Istomin (Uzb.) - Ferrer (5-Šp.) 6-4 6-3
Del Potro (9-Arg.) - Verdasco (9-Šp.) 6-2 7-6(6)
Nalbandian (Arg.) - Tipsarevič (10-Srb.) 6-3 3-6 6-3
Bellucci (Braz.) - Davyděnko (Rus.) bez boje

Čtyřhra - 2. kolo:
Štěpánek/Paes (7-ČR/Ind.) - Mónaco/Nišikori (Arg./Jap.) 7-6(4) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
teď velká gratulace k čtyřhře. Jinak první set s Tsongou velmi nadějný, ale i v tom druhém hezké momenty. Každopádně hezky se na to koukalo ... jen tak dál a držím palce ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist