Štěpánek vyzrál na Golubjova a otestuje Djokoviče. Nadal a Murray nezaváhali

18. 8. 2011, 08:30
Aktuality 9
ATP CINCINNATI - Radek Štěpánek stojí před velkou výzvou. V Cincinnati si poradil s Golubjovem a má možnost jako teprve druhý hráč v této sezoně porazit současnou světovou jedničku Novaka Djokoviče.
Radek Štěpánek

Radku Štěpánkovi se před US Open daří. Po triumfu ve Washingtonu sice unaven v Montrealu prohrál v 1. kole, nyní už ale zase vyhrává v Cincinnati. Nejprve úspěšně zvládnul kvalifikaci, pak zdolal Isnera a ve druhém kole si poradil s Andrejem Golubjovem, který letos v březnu poslal Kazachstán do čtvrtfinále Davisova poháru, když v Česku porazil Hájka i Berdycha.

Na zkušeného rodáka z Karviné si ale ani prodruhé v sezoně nepřišel. Dvaatřicetiletý Štěpánek o osm let mladšího soupeře porazil už na antuce v Mnichově, nyní si s ním poradil i na rychlém povrchu v Ohiu.

Český tenista vyhrál první set 6-3, ve druhém ale neodvrátil jediný darovaný brejkbol a za stavu 3-5 bylo blízko třetí dějství. Štěpánek ho ale odmítl a druhou sadu nakonec v tie-breaku vyhrál.

Nyní má možnost poprvé v tomto roce otestovat formu suveréna letošní sezony Novaka Djokoviče, který z 55 zápasů prohrál jen v semifinále French Open s Federerem. Už za 10. titulem během osmi měsíců vyrazil srbský tenista hladkým vítězstvím nad devatenáctiletým americkým mladíkem Ryanem Harrisonem.

S Djokovičem má český tenista na okruhu ATP bilanci jedné výhry a pěti porážek.

Rodk z Bělehradu se svým vstupem do soutěže příliš spokojený nebyl. "Začal jsem velmi vlažně, nebyl to dobrý start. Byl jsem pomalý a ani jsem dnes dobře nepodával," našel na své výhře řadu chyb. "Ale od základní čáry jsem nedělal zbytečně moc chyb a nakonec myslím, že rychlá výhry na úvod není vůbec špatná. Jsou tu jiné podmínky než minulý týden v Montrealu, míček létá mnohem rychleji, tak chvíli trvá, než si na to člověk zvykne."

Jméno soupeře pro třetí kolo se dozvěděla česká jednička Tomáš Berdych. Osmý nasazený hráč se utká se Španělem Nicolásem Almagrem, který vyřadil Chorvata Iva Karloviče. Almagro v zápase ztratil jednou podání, další brejkbol už ale nepovolil a sám proměnil dvě z osmi příležitostí vzít dvoumetrovému Chorvatovi servis. Na esa zvítězil Karlovič 21-16.

S vítězem tří letošních turnajů Almagrem se Berdych v této sezoně už jednou potkal a v Nice s ním neuhrál ani set. Na rychlém povrchu se potkávají vůbec poprvé.

Tomáš Berdych a Radek Štěpánek nastoupili poprvé od loňského semifinále Davisova poháru v Srbsku společně také k utkání čtyřhry. V Cincinnati na úvod porazili 7-6 6-3 Španěly Almagra s Andújarem. Do 2. kola postoupili přes další Španěly Lópeze s Verdaskem i Lukáš Dlouhý s Ukrajincem Dolgopolovem, o čtvrtfinále se utkají se světovými jedničkami bratry Bryanovými.

Nadal a Murray nezaváhali
Minulý týden v Montrealu vypadli překvapivě hned v úvodním zápase, v generálce na US Open ale nazaváhali. Rafael Nadal na zaváhání s Dodigem reagoval výhrou 6-4 7-5 nad Francouzem Julienem Benneteauem. Jediné drobné klopýtnutí v zápase zaznamenal v 10. gamu druhé sady, kdy podával na postup, ale poprvé přišel o servis. Benneteau ale brejk nepotvrdil a Nadal zápas rychle ukončil.

O čtvrtfinále se rodák z Malorky utká s krajanem Fernandem Verdaskem, se kterým vyhrál všech 13 vzájemných zápasů. Verdasco postoupil přes Francouze Michaela Llodru.

Svůj první zápas v Ohiu po neobhájení titulu na Rogers Cupu zvládl i Andy Murray. I když v úvodu zápasu s Davidem Nalbandianem přišel o podání, zvítězil nakonec hladce 6-4 6-1.

"Dnes to byl jednoznačně lepší výkon, než minulý týden. A věřím, že v dalším zápase to bude ještě lepší. V každém kole se potřebuju zlepšovat alespoň o 5 až 10 procent," komentoval čtyřiadvacetiletý Brit. 

Teď ho čeká překvapivě domácí Alex Bogomolov, který si vyšlápl na Jo-Wilfrieda Tsongu. Francouz tak nenaváže na úspěšné vystoupení z Montrealu, kde porazil Federera a vypadl až v semifinále, v němž kvůli zranění ruky vzdal.

Murray s Bogomolovem už letos překvapivě prohrál - v březnu hned v úvodním kole turnaje v Miami. "V tom zápase jsem se toho hodně naučil. Ale hlavně proto, že on (Murray) byl pod velkým tlakem. Navíc to bylo v mém rodném městě na stadionu, kde jsem vyrůstal," vzpomínal Bogomolov na svou dosud nejcennější výhru. "Teď to bude trochu jiné, bude to už třetí kolo, ne druhé. Ale plán budeme mít oba stejný - postoupit dál."

Za obhájeném loňského finále vykročil drtivou výhrou Mardy Fish. Sedmý hráč světa deklasoval 6-0 6-2 Rusa Nikolaje Davyděnka a postoupil do 3. kola místního turnaje Masters 1000. Devětadvacetiletý Fish usiluje o finále na čtvrtém turnaji v řadě. V osmifinále ho čeká Francouz Gasquet.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA / Ohio, tv. povrch, 2.592.000 dolarů) -
středeční výsledky (17. 08. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - Golubjov (Kaz.) 6-3 7-6(2)
Djokovič (1-Srb.) - Harrison (USA) 6-2 6-3
Nadal (2-Šp.) - Benneteau (Fr.) 6-4 7-5
A. Murray (4-Brit.) - Nalbandian (Arg.) 6-4 6-1
Ferrer (5-Šp.) - Dimitrov (Bulh.) 4-6 6-1 7-5
Monfils (6-Fr.) - Dodig (Chorv.) 4-6 6-3 4-0 skreč D.
Fish (7-USA) - Davyděnko (Rus.) 6-0 6-2
Almagro (9-Šp.) - Karlovič (Chorv.) 6-3 5-7 7-6(2)
Simon (10-Fr.) - Tipsarevič (Srb.) 6-7(3) 6-2 6-3
Gasquet (12-Fr.) - Anderson (JAR) 7-6(4) 6-4
Bogomolov (USA) - Tsonga (15-Fr.) 6-3 6-4
Kohlschreiber (Něm.) - F. López (Šp.) 6-1 6-4
Verdasco (Šp.) - Llodra (Fr.) 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Berdych/Štěpánek (ČR) - Almagro/Andujar (Šp.) 6-2 6-3
Dlouhý/Dolgopolov (ČR/Ukr.) - López/Verdasco (Šp.) 7-6(4) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak urcite je Radek rad, ze si zahraje se svetovou jednickou, letos suverennim Novakem. Jen je skoda, ze to prislo tak brzo, semi nebo finale by bylo lepsi. Urcite si to bude chtit uzit, Je dulezite, aby ho nebrejkl moc brzo aby mu vydrzela motivacka. Ale mozna byt v roli,ze urcite prohrajete je osvobozujici. Mam,ale obavy, ze Radkovi paradicky a caste vylety na sit budou trestany rychlymi prohozy a returny. Ale co uz jsme zazili ruznych tenisovych prekvapeni? Pockame si na samy zapas. Hlavne aby bylo na co koukat a dosti dlouho.Spise mam strach z Toma, aby to nebylo moc rychle a jednoznacne v jeho neprospech.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc se mi na Radkovi líbí, že bojuje a pomalu se škrábe do dvacky, kam podle mého patří. V jeho věku se vracet na vrchol musí být strašně těžké. Je to opravdu úctyhodné!!! Držím palce Radku!!!
Reagovat
Pe3k
Na zápas se moc těším, jsem si jistý, že to Novak nebude mít zadarmo. Radek se ukáže v dobré formě.

Petra Kvitová to bude mít o dost těžší a tipuji, že prohraje ve 2 setech. Snad se mýlím.
Reagovat
smazaný uživatel
Predpokladana je Stepankova pomerne jednoznacna prohra. Muze proto jedine mile prekvapit. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A kdyby ani nepřekvapil, tak určitě pobaví:)
Reagovat
a.magerova
No ale být teprve druhý (a to po Rogerovi) hráč v této sezóně, který by Novaka porazil.... přeji mu TO !!!
Reagovat
Mistr
Radek bezpochyby prohrál už před zápasem.
Ale přesně tohle je ten zápas, kdy se Radek dokáže mimořádně nahecovat a předvést super výkon. Malinko potrápit by Novaka mohl.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím že ho potrápí,něco mě říká,že se stane senzace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist