Štěpánek začíná vyhrávat, porazil i Gonzaleze. Hájek končí

24. 8. 2010, 20:39
Aktuality 20
ATP NEW HAVEN - Radek Štěpánek získává v pravý čas potřebné sebevědomí v podobě vítězných zápasů. Pár dní před začátkem US Open a necelý měsíc před semifinále Davis Cupu český tenista porazil na turnaji v New Havenu Fernanda Gonzaleze a postoupil do třetího kola. Do něj se nedostal Jan Hájek, který podlehl Němci Mayerovi.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek včera poprvé po půl roce vyhrál zápas na okruhu ATP, když využil možnosti zahrát si hlavní soutěž jako náhradník za Fishe.

Nezůstalo ale jen u toho, český tenista si dnes po setech 6-2 6-4 poradil i s třetím nasazeným Fernandem Gonzalezem a postoupil do 3. kola. Jednatřicetiletý karvinský rodák Štěpánek potvrdil, že má s Chilanem dobrou bilanci. Jihoameričana porazil popáté v řadě.

V New Havenu měl Štěpánek s Gonzalezem, který koncem července oslavil 30. narozeniny, možná trochu ulehčenou situaci. Jeho soupeř hrál totiž první zápas po tříměsíční pauze zaviněné zraněním kolena, kvůli kterému vynechal i Davis Cup proti Česku.

Jak ošemetné jsou první zápasy po zdravotních komplikacích, ví Štěpánek moc dobře. Sám se od začátku srpna snaží dostat do tempa, třikrát prohrál v 1. kole a až v New Havenu okusil pocit výhry v kvalifikaci, z které se nakonec dostal do soutěže jako lucky loser.

O čtvrtfinále se Štěpánek utká s Rumunem Haneskem, se kterým má bilanci jedné výhry a jedné porážky. Naposledy se spolu střetli před pěti lety.

S turnajem v New Havenu se už rozloučil další český tenista Jan Hájek, který prohrál s Němcem Florianem Mayerem 3-6 1-6. Sedmadvacetiletý Hájek dosud nikdy nepřešel přes druhé kolo turnaje ATP hraného na rychlém povrchu.

- ATP 250 NEW HAVEN (Connecticut, tv. povrch, 663.750 dolarů) -
úterní výsledky (24. 08. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - F. Gonzalez (3-Chile) 6-2 6-4
Mayer (8-Něm.) - Hájek (ČR) 6-3 6-1
Golubjov (5-Kaz.) - M. Gonzalez (Arg.) 6-3 2-6 6-2
Koroljov (Kaz.) - Berrer (13-Něm.) 6-4 7-5
Istomin (15-Uzb.) - Becker (Něm.) 6-3 6-1
Hanescu (16-Rum.) - Brands (USA) 6-3 6-4
Gabašvili (Rus.) - Malisse (Belg.) 4-2 skreč M.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
štěpánek vyhrál!
Reagovat
smazaný uživatel
co poslední dobou hraje to samé howno jako Štěpánek!!!
Reagovat
smazaný uživatel
hochu, hochu, jediný zoufalec jsi ty. Jediné co dokážeš je nadávat všem tenistům o kterých je řeč a je jedno který to je. Prostě jsi prvotřídní HŇUP internetových diskuzí.A opakuji být správcem tak už si FROZEN, ale bohužel nejsem:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja jsem ten zapas videl, a i kdyz mi chvilemi prislo ze Stepcovi udery jeste nejsou to co byvaly tak jeho pohyb a bojovnost byla jako za starych casu. Doufam ze to potvrdi i s Hanescuem a neprohraje nejak jednoznacne, ale aspon po boji
Reagovat
weak
...tak dneska od mistnich odborniku uz zadne navrhy Stepcovi na ukonceni kariery? :D ...
Reagovat
skott
Tak koukam Korolev konecne snad nejaky vysledek.Vzpominam si na zacatku roku, jak se mi libil, navazal silnym startem do sezony, dal i Berdu v Australii a rikal jsem si, jak ma naslapnuto na svuj nejlepsi rok, ale zhruba od Delray Beach, kde mel obhajit senzacni finale, se vsechno zaclo sypat.Od te doby ani jednou nevyhral dva zapasy na turnaji vic nez pul roku.Pritom herne mi neprisel spatny, pamatuji si s Djokovicem mel sanci i vic nez na set na French Open.Takovy zasek bez priciny to mi vazne nejde do hlavy, stejne tak rozhodnuti zustat v Evrope po Wimbledonu a objizdet antuku, kdyz mohl zkusit se svym rankingem turnaje v Americe...:(
Reagovat
smazaný uživatel
Koroljov je blázen, opravdový labil, schopný prohrát zapasy, které má perfektně rozběhnuté. Je silný v úderech, má fakt slušný backhand, ale ta kebule.. Vím, že jsem si často říkal, že to snad není náhoda tolikrát ztratit zápas. Viz minulý rok s Veicem, Russellem, Giquelem..parádně vyházené třetí sety.
Reagovat
skott
Nemam rad slovo labil, i kdyz u ¨Žéni¨ Koroleva je to mozna trochu na místě:-) To mi prijde jako prilis ploche vysvetleni.Doufal jsem v neco vic v odpovedi:)) Sam netusim, zadne zraneni ani o jinych problemch jsem nic neslysel...
V kazdem pripade je ted los hodne privetivy bez Fishe v jeho casti.Ilja Marchenko uz na tom vydelal, potom se rysuje zajiamvy duel s Thiemem.Pral bych si aby se zas chytl.Korolev v laufu je jeden z nej hracu na sledovani.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem už alergický na slovo labil..labilka, ale u Koroljova si fakt nemůžu pomoct. Jeden a pul setu hraje výbornej tenis a pak CVAK a nazdar. Snad postrádá klid, když mu nevyjde pár výměn za sebou. Tenisově problém určitě nemá...
Reagovat
smazaný uživatel
ted dá Hanesca a pak Troickeho, tak bych dokonce i začal věřit v postup v Bělehradě!!
Reagovat
smazaný uživatel
Neni dobry priklad momentalne- Gonzalez cely rok sa trapi a uplne vypadol z tej spicky ma dake zranennia a trapi sa rovnako ako Stepanek cize to nic nezmanena ze ho dal. Uvidime ci da Hanesca ak hho hladko da tak potom sa da hovorit ze ide hore Stepanek
Reagovat
smazaný uživatel
nesouhlasím....Radek jde nahoru a to je dobře. Hlavně, že začíná vyhrávat jinak by brzo byl mimo 100 nejlepších důležité čtrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
omluva osmifinále...jsem nevěděl, že se New Haven hraje o kolo více.
Reagovat
smazaný uživatel
tak Hanesca určitě nedá. ale i už takhle je to úspěch přejít přes dva soupeře.
Reagovat
misoSK
ja by som tipoval vyhru Stepanka proti Haneskovi, Radek nemal dobre vysledky ale to bolo ovplyvnene zranenim, kym Hanescu ma slabe vysledky v poslednej a to bez toho aby mal zdravotne komplikacie
Reagovat
misoSK
*v poslednej dobe
Reagovat
Vojtiik
a navic na hardu hraje houno :D
Reagovat
skott
Zas takovy houno Hanescu nehraje.Jsem sledoval cele utkani s Polanskym v Torontu a to byl super zapas.Co mu Hanescu vracel za mice, kdyz potreboval...Bylo to o servisu a na tom Hanescovo si podle me soucasny Stepanek moc neskrtne.I kdyz jsem ho po navratu zatim nevidel, ale prilis neverim, ze na hrace Top 50 uz ma.Gonzu bude cekat ta sama prace, proto ho zrejme porazil.Ten byl ve stejne situaci jako on pred par tydny.
Reagovat
smazaný uživatel
Hanescu je typ hraca ktory by mal byt vyssie ma idealnu vysku na tvrdy servis a natlakovu hru aby daval razantne udery od zakladnej ciary. Najlepsi je na antuke ale celkovo je to hrac ktory ked ma formu vie potrapit top 10 hracov. Hanescu ma na to aby bol v top 30 dajme tomu stabilne
Reagovat
Vojtiik
dokaze podat dobre vykony na hardu to jo, taky jsem se na neho s nekym koukal, ted nevim jestli to bylo s Raonicem nebo s Mathieuem, ale neni to takova typicky hardova hram nedokaze hrat na hardu dobre konstantne.. coz jde videt i na bilanci
dneska jsem se na stepce dival prvni set, nebylo to spatne, servis by jeste sel vylepsit, ale nebal se chodit do returnu, nebal se hrat, udelal na me dobry dojem... taky je pravda ze Gonza se hodne vyhazel v tom prvnim setu, ve druhem to pry bylo uz lepsi od neho :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist