Štěpánek zničil i Portugalce Gila a je ve čtvrtfinále

28. 10. 2009, 21:49
Aktuality 1
ATP VÍDEŇ - Radek Štěpánek postoupil na turnaji ve Vídni do čtvrtfinále. Druhý nasazený dnes neměl příliš starostí s Frederikem Gilem a Portugalce porazil 6-2 6-3.
Radek Štěpánek

Třicetiletý Štěpánek se pošesté v sezoně dostal na turnaji ATP mezi osmičku nejlepších. Gila ve Vídni v osmifinále zničil za hodinu a devět minut, když soupeře nepustil ani k jednomu brejkbolu.

Podání Štěpánek neztratil ani v prvním kole, v němž smetl Poláka Kubota.

V duelu o semifinále se karvinský rodák utká v pátek s vítězem utkání domácího Jürgena Melzera se Slovákem Dominikem Hrbatým.

První zápas v evropské hale má za sebou John Isner. Americký 'bombér', jenž na US Open vyřadil Roddicka a postoupil do osmifinále, se však v posledních týdnech výsledkově trápí. V Rakousku si jednou neudržel servis a Srbu Janku Tipsarevičovi podlehl 6-7 4-6.

Semifinalista z Indianapolisu a Washingtonu tak vypadl již na třetím turnaji v řadě v prvním kole a navíc už ve čtyřech zápasech nezískal ani set.

Tipsarevič si minulý týden zahrál v Moskvě své první finále, ve kterém podlehl Južnému. S Isnerem se utkal poprvé. "Viděl jsem ho hrát v televizi, ale neměl jsem žádný nápad, jak proti němu hrát," přiznal pětadvacetiletý Srb. "V prvním setu jsem při jeho servisu uhrál snad jen čtyři fiftýny, ale ve druhém jsem si už vypracoval více šancí."

Proti Gaelu Monfilsovi si o premiérové čtvrtfinále zahraje Jan Hájek. Český tenista v prvním kole vyřadil Itala Seppiho a ve čtvrtek bude mít možnost změřit síly se světovou patnáctkou. Francouz, který je ještě ve hře o Turnaj mistrů, porazil ve dvou setech Garciu-Lopeze ze Španělska.

"Mám na Vídeň dobré vzpomínky," řekl loňský finalista Monfils. "Hlavně proto jsem se sem vrátil. Mám rád místní povrch a i fanoušci jsou tu skvělí. Cítím se tu dobře a doufám, že letos dopadnu lépe, než loni," nepřímo vyslovil svůj cíl.

- ATP 250 VÍDEŇ (Rakousko, tv. povrch / hala, 574.750 eur) -
středeční výsledky (28. 10. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Monfils (3-Fr.) - García-Lopez (Šp.) 7-5 6-4
Tipsarevič (Srb.) - Isner (8-USA) 7-6(4) 6-4
Hrbatý (SR) - Ramirez Hidalgo (Šp.) 6-3 6-4
Köllerer (Rak.) - Nieminen (Fin.) 6-1 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (2-ČR) - Gil (Port.) 6-2 6-3
Kohlschreiber (4-Něm.) - Crivoi (Rum.) 6-2 3-0 skreč C.
Almagro (5-Šp.) - Odesnik (USA) 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Knowle/Melzer (4-Rak.) - Dlouhý/Petzschner (ČR/Něm.) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Twofinger
Zatim slabsi souperi, uvidime dalsi zapas, to uz bude mozna drobatko tezsi. Ale jestli ma Radek za mesic porazit Verdasca nebo Nadala, musi zabrat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist