Štěpánek znovu neztratil set, Rosol do 3. kola nepostoupil

20. 7. 2011, 14:11
Aktuality 11
Radek Štěpánek se v Hamburku probojoval už mezi šestnáctku nejlepších hráčů. V duelu o osmifinále dnes porazil Itala Andrease Seppiho 6-1 a 7-5.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek, který na předchozích dvou turnajích vypadl v prvním kole, dnes proti Andreasi Seppimu odstartoval výborně. Dvakrát sebral Italovi servis a ani zaváhání při vlastním podání ho nerozhodilo. Seppiho naopak ještě jednou brejknul a první set vyhrál za necelou půlhodinu hladce 6-1.

Do problémů se dvaatřicetiletý Čech dostal až ve druhé sadě, v níž už si jeho soupeř vedl na servisu o poznání lépe. Za stavu 3-4 musel Štěpánek odvracet Seppiho brejkboly, podání ale podruhé v zápase ztratil a Ital mohl utkání poslat do třetího setu. Český tenista to však nepřipustil: srovnal na 5-5, po dalším brejku vedl 6-5 a při vlastním podání zápas uončil.

Dalším soupeřem aktuální české dvojky v boji o čtvrtfinále bude turnajová jednička Gael Monfils. Francouzský tenista dnes v souboji se španělským kvalifikantem Albertem Ramosem odvrátil všech pět brejkbolů a zvítězil 6-4 6-2. Čtyřiadvacetiletý Monfils tak napravil týden staré zaváhání ze Stuttgartu, kde proti Haneskovi nevyužil dva mečboly a vypadl už v 1. kole.

"Myslím, že jsem dnes hrál opravdu skvělý tenis. Byl jsem hodně agresivní," pochvaloval si Monfils svůj vstup do turnaje.

Se světovou sedmičkou Monfilsem má Štěpánek bilanci dvou výher a čtyř porážek. "Proti Radkovi je to vždy těžké, protože hraje hodně plochých úderů a drop shotů. Vím, že na něj musím hrát určitou hru. Potřebuji se soustředit na svůj return, protože on také skvěle podává. Zítra očekávám náročná zápas," uvedl francouzský tenista.

V Hamburku se dnes ve druhém kole představil také Lukáš Rosol, třetího nasazeného Nicoláse Almagra ze Španělska ale nepřekvapil. Český tenista odehrál s favorizovaným soupeřem vyrovnané utkání, v němž získal jen o šest fitýnů méně, porážce 4-6 4-6 ale nezabránil.

Almagra v boji o čtvrtfinále čeká domácí Philipp Kohlschreiber, jemuž vzdal kvůli bolestem krční páteře Španěl Albert Montaňés.

V mizerných výsledcích pokračuje Nikolaj Davyděnko. V květnu sice vyhrál turnaj v Mnichově, od té doby ale prohrál už šestý ze sedmi zápasů. Dnes na antuce v Hamburku, kde předloni triumfoval, nestačil stejně jako před týdnem ve Stuttgartu až na 168. hráče světa Cedrika-Marcela Stebeho, tentokrát s dvacetiletým Němcem neuhrál ani set a prohrál 3-6 6-7.

Rovné tři hodiny potřeboval na postup do osmifinále dvanáctý nasazený Marin Čilič. Chorvat byl v souboji s domácím kvalifikantem Knittelem blízko porážce, překvapení ale nepřipustil a zvítězil 6-3 6-7 a 6-4.

Hned čtyřikrát ztratil ve svém úvodním zápase Fernando Verdasco podání, krajana a čerstvého finalistu ze Stuttgartu Pabla Andújara však porazil bez problémů ve dvou setech. 44. hráč světa Andújar totiž z osmi gamů na servisu udržel jediný.

Výsledky - Hamburk (antuka, dotace 1.115.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - Seppi (13-It.) 6:1, 7:5, Almagro (3-Šp.) - Rosol (ČR) 6:4, 6:4, Monfils (1-Fr.) - Ramos (Šp.) 6:4, 6:2, Melzer (2-Rak.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:3, 5:7, 6:1, Mayer (6-Něm.) - Ilhan (Tur.) 6:4, 7:6 (7:5), Verdasco (8-Šp.) - Andújar (Šp.) 6:2, 6:3, Monaco (Arg.) - Tipsarevič (9-Srb.) 6:2, 6:4, Stebe (Něm.) - Davyděnko (11-Rus.) 6:3, 7:6 (7:5), Čilič (12-Chorv.) - Knittel (Něm.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:4, Kohlschreiber (Něm.) - Montaňés (16-Šp.) 6:1, 3:2 skreč.

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Polášek (4-ČR/SR) - Golubjov/Istomin (Kaz./Uzb.) 6:3, 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Som veľmi rád, že sa ako tak chytá Verdasco. Jeho hra určite má miesto v top 10, akurát sa mu v poslednej dobe nedarilo a väčšinou sa porazil sám svojimi chybami. Ďalej sa mi na ňom páči, že keď v Španieslku(myslím, že to bol Madrid 2010), neprišli hráči ako Nadal, tak sa urputne snažil aby titul ostal doma v Španielsku.
Reagovat
gerd
Andy/Murray-(no to je nick?!)o čem to proboha šplechceš?Umíš číst?Ten článek je o Radkovy a ne Verdascovy?!Bože,bože
Reagovat
smazaný uživatel
a ty umíš číst??? vypadá to že ne!!... koukej si pořádně přečíst příspěvěk včetně nadpisu a pak něco plkej
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo gerd je úplne úžasná prezývka, hodná génia. Si isto jeden z tých, čo v diskusii vyhlasuje, že hráči predávajú zápasy a nevieš si proste priznať, že nevieš, kde je sever. Ten príspevok som dal pod tento článok preto, že žiadny článok o Verdascovi tu nevyšiel. A inak díky kostej.
Reagovat
smazaný uživatel
A ešte k tej "prezývke". Mojím cieľom nebolo vytvoriť si žiadnu originálnu prezývku, ale len meno, pod ktorým môžem pridávať príspevky. Prezývky si môžeš dávať s kamarátmi na pive.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja som rád že Ferdy porazil Andujara, aj keď sa to dalo čakať, ten bol po Stuttgarte unavený. No pokiaľ Fernando porazí Stebeho a potom prípadne Melzera/Fogniniho trúfnem si povedať, že sa ako tak vracia. Btw, oveľa viac ma zaujíma Verdasco ako nejaký Štepánek ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A ten turnaj bol v Barcelone. Detail.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď dobre, ja berem, že je to český portál tak sa tu budú zaoberať českými hráčmi, preto som dal predmet off topic. A inak díky za opravu, nebol som si istý, v ktorom meste to už bolo. Myslím si, že už aj Verdasco začal cítiť, že musí niečo zmeniť a viac trénuje. Je to hráč, ktorý vie zahrať aj na tvrdom povrchu, tak dúfam, že si v Hamburgu spraví chuť a ukáže nám jeho foreheand. Inak si myslím, že pre neho je ľahký súper v momentálnej forme aj Melzer.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle prubehu zabojoval slusne. I kdyz mel na podani take problemy. S Gaelem si jich moc dovolit nebude moct.Skoda, ze zapasy z tohoto turnaje zatim nedavaji live, jen sledovat cisla, to nema ten naboj.
Reagovat
Jersey
proti taliánovi jsem mu věřil, ale v dalším kole jestli bude mít gaela tak ten mu vytře zrak =D
Reagovat
Jiri
Pro me prijemne prekvapeni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist