Štěpánkovi došla energie, do finále v Prostějově neprošel

3. 6. 2011, 18:04
Aktuality 1
Radek Štěpánek si na challengeru v Prostějově nezahraje o titul a finále tak bude bez české účasti. Šestý nasazený hráč turnaje dnes začal dobře v semifinále s Kazachem Ščukinem, ve druhém setu mu ale došla energie a za necelé dvě a půl hodiny prohrál 6-3 3-6 a 4-6.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se dnes opět na zápas rozehrál s Ivanem Lendlem a do utkání vstoupil skvěle - za čtvrt hodiny vedl 5-0. Pak sice ztratil tři hry, ale set už mu neunikl. "Hrál jsem, jak jsem chtěl, a do ničeho jsem ho nepustil," pochvaloval si Štěpánek úvod.

Jenomže v druhém setu převzal iniciativu Jurij Ščukin, až 159. hráč světa. "Jako kdyby mě někdo vytáhl ze zásuvky. Byl jsem bez energie, nohy mi přestaly jít do míčů a začal jsem dělat moc chyb," řekl o sto dvě místa výše postavený Štěpánek.

Ve třetím setu přesto dvaatřicetiletý Štěpánek vedl 3-0, ale za stavu 3-1 nevyužil při svém podání několik gamebolů. "To byl důležitý a dlouhý game, který ho dostal na koně, a on toho využil," řekl Štěpánek, kterého nyní čeká přechod na oblíbenou trávu. V plánu má turnaje na britské půdě v Queens, Eastbourne a ve Wimbledonu.

Ščukinovým soupeřem ve finále bude další hráč z druhé stovky světa Ital Flavio Cipolla (143.). Ten porazil Španěla Daniela Muňoze de la Navu 7-5 7-6.

 

Výsledky - Prostějov (antuka, dotace 106.500 eur):

Dvouhra - semifinále:
Ščukin (Kaz.) - Štěpánek (6-ČR) 3-6 6-3 6-4
Cipolla (It.) - Muňoz de la Nava (Šp.) 7-5 7-6(9)

Čtyřhra - finále:
Bubka/Menendez-Maceiras (Ukr./Šp.) - Ramirez-Hidalgo/Marrero (1-Šp.) 7-5 6-2

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Radek hrál od pol. 2. setu údržbu,kroutil se , předkláněl, čekal jsem skreč.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist