Stephensová má první titul z antuky a turnaje WTA Premier

10. 4. 2016, 22:43
Aktuality 17
WTA CHARLESTON - Třiadvacetiletá Američanka Sloane Stephensová uspěla i ve svém čtvrtém finále. První titul z antuky a premiérový z podniku WTA Premier vybojovala na domácí půdě v Charlestonu, když porazila Rusku Jelenu Vesninovou.
Sloane Stephensová

Američanka Sloane Stephensová v sobotním semifinále ušetřila síly, když jí vzdala nemocná obhájkyně titulu Angelique Kerberovou, zatímco Jelena Vesninová svedla třísetovou bitvu s Erraniovou a její cesta z kvalifiakce do finále vedla přes sedm soupeřek.

A ušetřené síly domácí Stephensové pomohly. V prvním setu sice ztratila vedení 5-2 a za stavu 5-6 musela odvracet setbol, ale poradila si s ním a malou krizi zažehnala. Získala 8 z 10 gamů a zvítězila 7-6 6-2. Rusce oplatila porážku z předchozího vzájemného duelu z Hobartu 2013.

"Jen jsem si říkala, že musím bojovat  o každý míček. Ona je skvělá hráčka a já věděla, že se musím soustředit na každou výměnu," řekla třiadvacetiletá Stephensová. "Když jsem dostala pár šancí, využila jsem je."



Bývalá světová jedenáctka a semifinalistka Australian Open z roku 2013 Stephensová hrála finále počtvrté v kariéře a stále si v něm drží neporazitelnost.

Všechny čtyři tituly získala Stephensová v uplynulých osmi měsících. Poprvé triumfovala loni ve Washingtonu, další tři trofeje vybojovala v letošní sezoně. V roce 2016 se představila na šesti akcích a pokud zvládla vstup do turnaje, nakonec to vždy dotáhla až k titulu. V lednu dominovala v Aucklandu, v únoru v Acapulku a nyní poprvé v kariéře na antuce, byť na méně tradiční zelené. V Charlestonu získala také svůj první titul z turnaje WTA Premier.

Nyní se přesune na antuku do Evropy, kde bude po týdnu tréninku startovat v Madridu. "Miluju červenou antuku, takže začínám v Madridu a myslím, že si užiju spoustu zábavy. Už se nemohu dočkat French Open," dodala Stephensová, jež se v žebříčku posune z 25. na 21. místo.

Třicetiletá Ruska Vesninová, jež se loni vdala, hrála finále podeváté v kariéře, ale tituly vybojovala pouze v roce 2013 v Hobartu a na trávě v Eastbourne. Finále v Charlestonu prohrála také před pěti lety.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 753.000 dolarů
nedělní výsledky (10. 04. 2016)
• Dvouhra - finále •
Stephensová (7-USA) - Vesninová (Rus.) 7-6(4) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Frick
Řekl bych, že je z těch afrotenistek asi nejhezčí, tak... Mohutná je tedy slušně, ale jinak štíhlá, why not...
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/trener-kotyza-a-angazma-0sd-/tenis.aspx?c=A160410_204646_tenis_par
Reagovat
Fandina
Piotr: Rezervoval si pro sebe pozici poradce, který se jen občas vyrazí mrknout na nějaký turnaj. "To trmácení už mě unavovalo. Zasloužím si volno," pravil s úsměvem.

Tak to vypadá, že David bude mít otevřené ruce.
Reagovat
smazaný uživatel
No jen aby, tohle není poprvé, co Piotr při příležitosti najmutí nového kouče prohlašuje, že se chce stáhnout. Navíc to trochu koliduje s Kotyzovo prohlášením o částečném úvazku.
Reagovat
smazaný uživatel
velka gratulace k vitezstvi, s rozjetou Vesninou si poradila paradne, nervy na uzde a bez komedie, vystupovani princezny.. :-)
Reagovat
gigin
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-0/p480x480/12974450_1010286405719406_1028975047671489368_n.jpg?oh=74ece8efd2fa7397d3ad739e0a18b078&oe=57B0C8E3
Reagovat
smazaný uživatel
jsem se divala jen na zapas.. :-))
Reagovat
gigin
Aha, tak promiň. Přeju hezký den.
Reagovat
smazaný uživatel
kterou nohou jsi dneska vstaval, giginku? Hezke a ja ji prece moc fandim, jen mi tak prislo, ze princezna si na auta neleha, proste lehce pokyne, aby ji ho zagarazovali.. ;-)))
Reagovat
gigin
:DDD Už jsem si dal kafíno, omlouvám se :DD Jas.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/WTAreactions/status/719241877908824065
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
brixner
Jen se ptám...
Reagovat
EllNino
-_-
Reagovat
PetaM
Však měla bílé kalhotky.
Reagovat
brixner
(-_-)
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze Sloane to modre auticko skousne.. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist