Stephensová v Acapulku vyhrála tříhodinové finále s Cibulkovou a má druhý letošní titul

28. 2. 2016, 08:03
Aktuality 20
WTA ACAPULCO - Dvaadvacetiletá Američanka Sloane Stephensová ve finále turnaje v Acapulku udolala po více než tříhodinové bitvě předloňskou šampionku Dominiku Cibulkovou ze Slovenska a získala druhý letošní a celkově třetí titul na okruhu WTA.
Sloane Stephensová

Sloane Stephensová se před sezonou rozešla s trenérem Nickem Savianem a změna mladé Američance prospěla. Dvaadvacetiletá tenistka, kterou nyní vede Kamau Murray, totiž proměnila dva ze tří letošních turnajů v titul. 

Poté, co na začátku roku triumfovala v Aucklandu a na Australian Open vypadla nečekaně v prvním kole s Číňankou Qiang Wang, dobyla tento týden mexické Acapulco a získala celkem třetí trofej z turnajů WTA. I loni na domácí půdě ve Washingtonu zvítězila na podniku kategorie International.

Stephensová dnes vyhrála i své třetí finále, tentokrát se v něm ale pořádně nadřela. Nejenže poprvé ztratila set, ale o vítězství nad vítězkou turnaje z roku 2014 Dominikou Cibulkovou musela bojovat více než tři hodiny.

Druhá nasazená Američanka totiž neudržela vedení 6-4 a 3-1 a slovenská tenistka se vrátila do hry. Rozhodnout musel třetí set, který trval dlouhých 88 minut. Cibulková hrající v prvním finále po 22 měsících měla za stavu 4-3 tři brejkboly, ale nevyužila je a vítězku musel určit tie-break. Stephensová si vypracovala vedení 6-3 a i když první dva mečboly nevyužila, na třetí pokus již uspěla a vyhrála 6-4 4-6 7-6.


Bývalá světová jedenáctka Stephensová vylepšila svou letošní zápasovou bilanci už na 11-1 a zažívá tak nejlepší vstup do sezony od roku 2013, kdy si zahrála v semifinále Australian Open.

"Mám za sebou skvělý týden a skvělý začátek roku. Teď se těším, že v tom budu pokračovat," řekla Stephensová. "Myslím, že jsem ještě nikdy nehrála před takovým publikem. Děkuji za za tyto zážitky z Acapulka, protože si je budu navždy pamatovat."

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (27. 02. 2016)
• Dvouhra - finále •
Stephensová (2-USA) - Cibulková (SR) 6-4 4-6 7-6(5)
• Čtyřhra - finále •
Medinaová/Parraová (1-Šp.) - Bertensová/Larssonová (2-Niz./Švéd.) 6-0 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
FulnekUltras
a obě soupeřky budou jistě kvalitní i dál v USA. Petře bych preventivně nepřál ani jednu z nich... ;)
Reagovat
gigin
Ale koho Petře přát, hergot :)
Reagovat
bIbec
Lucku Šafářovou :-( Ovšem ta pravděpodobnost, že se v brzké době potkají, je dost málá (vzhledem k tomu, kde se nacházejí na žebříčku) :-(
Reagovat
Carter
Možno to tu už niekto spomínal, neviem, ale Alizé má poškodené medzistavcové platničky a dlhšiu dobu si nezahrá. Možno vynechá aj olympiádu.
Reagovat
Haitik
Taky jsem to četl.. :-/ Půl roku pauza.. Škoda pro ní, ještě, když tu sezonu začala tak skvěle..
Reagovat
Frick
Tak to je spaténka. Bude rada za USO?
Reagovat
smazaný uživatel
Vlčí oči:)
Pěkné.
Reagovat
gigin
doufám, že se zjeví Pepin a zahuláká si tu.
Reagovat
horska.kraslice
Musela to být parádní bitva. Jsem ráda, že to takhle dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
no, dokelu, v MONTERREY pre sk dievčatá zlý žreb. Dominika hneď v 1. kole s Kontaveit a Magda proti nasadenej 1. V prípade postupu :-) proti sebe. uff
Reagovat
smazaný uživatel
Tady jsem na rozdíl od Dauhá s vítězkou spokojen (když už Vika musela odstoupit)... :)
Reagovat
kada.tom
http://www.wtatennis.com/javaImages/fc/54/0,,12781~14374140,00.jpg

Jak jsem psal, věděl jsem už předem, že Sloane bude sombréro slušet a nespletl jsem se! Jsem moc a moc rád, že Sloane tenhle titul vydřela, po 3 hodinách udolat nesympatickou Cibulkovou, to se počítá! :-)

Jsem moc rád, jak to celé v Acapulcu dopadlo a i když už ne Vika, tak Sloane je více než reprezentativní vítězkou tohoto mexického klání :-)
Reagovat
FulnekUltras
Doufám, že spolu s Venus budou úspěšně držet reputaci černých tenistek i v IW...
Reagovat
smazaný uživatel
Domi, to je škody, to je škody, Prehrať v tajbrejku 3.setu je fakt smola, zvlášť ak za stavu 5:6 príde strata podania, čo už
Reagovat
smazaný uživatel
Dop MD se mohla dostat celá naše 2: linie \ Hrad., Sin., Týna Pl., Smitková, Hlav. a Martnc. -QD nasaz.,\ , ale jen mazačce Koukal.a Krejčík. nedělalo cestování potíže,protože znají rozdíl být v TOP 100 a jinde
Reagovat
lars
Tyna hraje dnes finale na 50K ve Svycarsku v hale
Kdyz vyhraje, tak ziska vic bodu nez za CF v KL kde by mohla narazit na nasazenou hracku
Reagovat
horska.kraslice
Zatím urvala 1. set v TB a ve druhém je to vyrovnané.
Reagovat
smazaný uživatel
ale na MP se na ní nedá koukat.Podělaná až po uši
Reagovat
smazaný uživatel
tak jsem rád,že jsem to zakřikl.Tentokrát parádní prohoz na MP.Gratulace k 80 bodům
Reagovat
lars
ten 1. MP zahodila do site. takovy sance se musi vyuzivat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist