Stephensová v Bruselu nestačila na Shuai Peng, postupuje i Oprandiová

23. 5. 2013, 22:08
Aktuality 4
WTA BRUSEL - I dnes promluvilo špatné počasí do programu na turnaji v belgickém Bruselu. Mezi nejlepší kvarteto hráček na tomto turnaji už postoupily Číňanka Shuai Peng, jež si o finále zahraje se Švýcarkou Rominou Oprandiovou. Další čtvrtfinálové zápasy byly z důvodu pozdních hodin a tmy přesunuty na zítřek.
Sloane Stephensová

Počasí v belgickém Bruselu komplikuje život pořadatelům antukového turnaje už od začátku týdne. Vinou deště a nízkých teplot se musejí zápasy odkládat a tenistky jsou nucené zvládat obtížný program, v němž hrají v témže dne více utkání.

Dnešní zápasy odstartovaly až pozdě odpoledne, kdy byla na programu dohrávka dvou utkání druhého kola. V nich uspěla Američanka Jamie Hamptonová, která i ve třetím vzájemném zápase porazila aktuálně 21. tenistku světa Belgičanku Kirsten Flipkensovou. Američanka sice v rozhodujícím dějství prohrávala už 1-5, poté ale získala šest gemů v řadě a po dvou hodinách a 16 minutách hry nakonec zvítězila 6-4 3-6 a 7-5.

Do čtvrtfinále se probojovala i turnajová dvojka Italka Roberta Vinciová, jež v dohrávce zápasu nakonec zlomila Kazašku Julii Putincevovou 6-3 5-7 6-2.

Naopak už do semifinále postoupila Číňanka Shuai Peng, která porazila 17. hráčku světa Američanku Sloane Stephensovou. Dvacetiletá Američanka a semifinalistka letošního Australian Open tak sice v Bruselu srovnala, ale nevylepšila dosavadní letošní maximum na antuce. Oproti tomu zkušenější Číňanka, která se v roce 2011 na belgické antuce probojovala až do finále, letos poprvé postoupila do semifinále antukového turnaje.

O své druhé finále na tomto turnaji si Peng zahraje se Švýcarkou Rominou Oprandiovou. Ta si ve čtvrtfinálovém klání poradila s přemožitelkou turnajové jedničky Caroline Wozniacké Číňankou Jie Zheng. Švýcarka poměrně hladce vyhrála úvodní set, ve druhém ale zvolnila tempo a dovolila Číňance srovnat stav setů na 1-1. Ve třetím dějství už ale jednoznačně dominovala Oprandiová, která nakonec závěrečnou sadu ovládla a nadělila soupeřce 'kanára'.

Ke svým čtvrtfinálovým zápasům dnes podle programu měly nastoupit i Američanka Varvara Lepčenková s Estonkou Kaiou Kanepiovou a Američanka Jamie Hamptonová proti nasazené dvojce Italce Robertě Vinciové. Tyto zápasy byly ale z důvodů pozdních hodin a tmy přesunuty na zítra.

- WTA PREMIER BRUSEL -
(Belgie, antuka, 637.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (23. 05. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Vinciová (2-It.) - Putincevová (Kaz.) 6:3, 5:7, 6:2, Hamptonová (USA) - Flipkensová (5-Belg.) 6:4, 3:6, 7:5.

Čtvrtfinále:
Šuaj Pcheng (8-Čína) - Stephensová (4-USA) 6:2, 6:3, Oprandiová (Švýc.) - Čeng Ťie (Čína) 6:3, 3:6, 6:0.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grönefeldová, Peschkeová (2-Něm./ČR) - Klemenschitsová, Klepačová (Rak./Slovin.) 6:2, 6:2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

4
Přidat komentář
Michaelus
Tam bude pršet tak dlouho,až začne FO:-).Co by se potom asi stalo??
Reagovat
dadaft
prší a prší...
(chtěl jsem to napsat alá Na samotě u lesa, ale jsou to zakázaná slova)))))
Reagovat
Fandina
jsou, ale stačí napsat toto a každý si je vybaví ... úsměv
Reagovat
Bob
Škoda, Sloane fandím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist