Stosurová se probrala, v Ósace vykročila za obhajobou

11. 10. 2010, 12:54
Aktuality 0
Před rokem v Ósace získala svůj vůbec první titul z turnaje WTA a stejný turnaj svědčí Australance Stosurové i letos. Sedmá hráčka světa ukončila v Japonsku sérii porážek a poprvé od US Open zvítězila. Podobně si vedly i další favoritky Bartoliová a Kirilenková.
Samantha Stosurová

Samantha Stosurová má sice za sebou životní sezonu, ve které si vedle druhého titulu na okruhu WTA připsala i účast ve finále French Open, od US Open ale nevyhrála ani jeden zápas. Změnilo se to až v Ósace, kde obhajuje loňský titul. Australská světová sedmička v Japonsku postoupila do druhého kola po výhře nad domácí Sachie Išizuovou, kterou navíc porazila naprosto hladce 6-0 6-3.

Jen o několik minut déle dnes pobyla na kurtu druhá nasazená Marion Bartoliová, která do Ósaky přiletěla po dvou porážkách v řadě. I ona si ve svém úvodním zápase se svou soupeřkou, krajankou Julií Coinovou, poradila bez problémů.

Úspěšný den favoritek potvrdila k malé radosti domácích diváků turnajová čtyřka Marie Kirilenková. Ruská tenistka v prvním kole narazila na osmnáctiletou japonskou naději Kurumi Naraovou. Ta ale Kirilenkovou příliš nepotrápila a za 54 minut jí podlehla 1-6 0-6.

Výsledky - Ósaka (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Stosurová (1-Austr.) - Išizuová (Jap.) 6:0, 6:3, Bartoliová (2-Fr.) - Coinová (Fr.) 6:2, 6:1, Kirilenková (4-Rus.) - Naraová (Jap.) 6:1, 6:0, Vandewegheová (USA) - Kudrjavcevová (5-Rus.) 6:1, 6:2, Čchang Kchaj-čchen (Tchaj-wan) - Osterlohová (USA) 7:5, 6:4, Vögeleová (Švýc.) - Fergusonová (Austr.) 6:4, 7:6 (7:5).

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist