Stosurová se v Ósace včas vzpamatovala, Hamptonová je poprvé ve čtvrtfinále

10. 10. 2012, 08:44
Aktuality 0
WTA ÓSAKA - Světová devítka Samantha Stosurová je v současné Top 10 nejdéle čekající hráčkou na titul. Připsat si celkově čtvrtou trofej z turnajů WTA si vítězka loňského US Open může tento týden v Ósace, na kterou má dobré vzpomínky a kde je nejvýše nasazenou hráčkou. Dnes zvládla zápas druhého kola, byť se jí vůbec nepovedl první set proti Francouzce Razzanové.
Samantha Stosurová

Právě v Ósace získala Samantha Stosurová v roce 2009 svůj premiérový titul na okruhu WTA ve dvouhře. O rok později ještě ovládla zelenou antuku v Charlestonu a loni triumfovala na US Open. Od grandslamového vítězství ale na další - celkově čtvrtý - titul čeká.

Skoncovat s půstem by mohla tento týden v Ósace, kde loni prohrála ve finále s Bartoliovou. Letošní ročník odstartovala dvousetovou výhrou nad domácí Erikou Semaovou, už ve druhém kole se však na postup přes Virginii Razzanovou nečekaně nadřela.

V prvním setu Stosurová přišla třikrát v řadě o podání, sama ve čtvrté hře zahodila čtyři brejkboly a za půl hodiny prohrála 1-6. Výprask v úvodní sadě ale osmadvacetiletou Australanku nakopl, neboť v dalším průběhu utkání už nečelila brejkbolu, navíc o servis nemusela ani jednou bojovat přes shodu a nakonec po necelých dvou hodinách vyhrála 1-6 6-2 6-4.

Světová devítka Stosurová sice už definitivně přišla o start na Turnaji mistryň, zúčastnit se závěrečného podniku sezony by se ale měla jako náhradnice. Zadními vrátky je ještě start na 'malém turnaji mistryň' v Sofii, v Ósace by ale musela vyhrát místní turnaj WTA International a ukončit 13 měsíců dlouhé čekání na titul.

O postup do semifinále se Stosurová utká s dvaadvacetiletou Jamie Hamptonovou. Američanka se dostala do svého prvního čtvrtfinále na okruhu WTA poté, co dnes zdolala dvakrát 7-6 pětatřicetiletou vítězku předloňského ročníku Tamarine Tanasugarnovou z Thajska.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA -
(Japonsko, tv. povrch, 220.000 dolarů)
pondělní výsledky (08. 10. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Stosurová (1-Austr.) - Razzanová (Fr.) 1-6 6-2 6-4
Hamptonová (USA) - Tanasugarnová (Thaj.) 7-5 7-5
Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) - Dellacquaová (Austr.) 7-6(4) 6-3
Doiová (Jap.) - Pučkovová (Rus.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist