Stosurová v Guangzhou zaútočí na desátou trofej. Ve finále vyzve Keninovou

20. 9. 2019, 12:57
Aktuality 2
WTA GUANGZHOU - Samantha Stosurová v čínském Guangzhou po obratu přetlačila Viktoriji Golubicovou, která si po dvou letech zahrála semifinále turnaje WTA, a postoupila do svého celkově 25. finále. Bývalá světová čtyřka a grandslamová šampionka je ve finále poprvé od května 2017, na tvrdém povrchu dokonce po pěti letech. O svou jubilejní 10. trofej si zahraje se Sofií Keninovou, jež si poradila s Annou Blinkovovou.
Samantha Stosurová (© AFP)

Vítězka US Open 2011 a bývalá světová čtyřka Samantha Stosurová dlouho patřila k nejlepším hráčkám na okruhu. Kvůli mizerným výsledkům v posledních třech sezonách se ale začala žebříčkem WTA výrazně propadat a momentálně jí patří až 129. místo.

Návrat mezi elitu možná 35letá australská veteránka zahájila na právě probíhajícím podniku v čínském Guangzhou, kde letos poprvé vyhrála více než dva zápasy v hlavní soutěži na jednom turnaji a zajistila si návrat do elitní stovky světového hodnocení.

Na čínských betonech zdolala Terezu Martincovou, Bernardu Peraovou, Ninu Stojanovičovou a dnes ve svém prvním semifinále na tvrdém povrchu po čtyřech letech 2-6 7-6(4) 6-1 Viktoriji Golubicovou, která si po dvou letech zahrála semifinále turnaje WTA.

Stosurová v úvodních dvou setech dokázala Švýcarce jen jednou sebrat podání, přesto si vynutila rozhodující sadu, když po dvou neproměněných setbolech ovládla zkrácenou hru. V rozhodujícím setu lépe zvládala klíčové momenty a od stavu 1-1 vyhrála pět her v řadě.

Stosurová si finále zahraje poprvé od května 2017, kdy na antuce ve Štrasburku získala svou devátou trofej. Zítra ji čeká celkově 25. finále, na tvrdém povrchu na titul zaútočí poprvé od října 2014, kdy nenašla přemožitelku v japonské Ósace.

Její poslední soupeřkou na turnaji bude Sofia Keninová. Nasazená trojka přehrála 7-6(2) 4-6 6-1 osm zápasů neporaženou Annu Blinkovovou, která se poprvé dostala do semifinále turnaje WTA, a zahraje si další letošní finále.

Dvacetiletá Američanka je letos i v kariéře ve finále počtvrté. Rovněž ta předchozí si zahrála na podnicích International. Zatímco v Hobartu a na Mallorce uspěla, v Acapulku se musela spokojit s trofejí pro poraženou finalistku. Oba předchozí souboje bez ztráty setu ovládla Stosurová.

• WTA INTERNATIONAL GUANGZHOU •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
páteční výsledky (20. 9. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Stosurová (Austr.) - Golubicová (Švýc.) 2-6 7-6(4) 6-1
Keninová (3-USA) - Blinkovová (Rus.) 7-6(2) 4-6 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
FulnekUltras
a Terka může mít aspoň trochu lepší pocit.
Reagovat
rybicka
To zase Sofia dostane čočku od svého sladkého tatínka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist