Stosurová v Ósace další komplikace nedovolila

13. 10. 2011, 16:12
Aktuality 0
WTA ÓSAKA - V japonské Ósace se dnes dařilo nasazeným hráčkám. Nezaváhala ani jednička Samantha Stosurová, která porazila domácí hráčku a poprvé od triumfu na US Open postoupila do čtvrtfinále.
Samantha Stosurová

Světová šestka Samantha Stosurová předloni v Ósace získala svůj premiérový titul na okruhu WTA ve dvouhře, když v předchozích pěti finálích prohrála. Loni v Japonsku vypadla ve čtvrtfinále s domácí veteránkou Dateovou, letos se mezi nejlepších osm dostala znovu.

Vítězka US Open měla v úvodním kole problémy s talentovanou Thajkou Lertcheewakarnovou, dnes přehrála za 82 minut 6-2 6-4 Japonku Misaki Doiovou, které patří až 113. místo v žebříčku WTA a až na třetím turnaji od triumfu v New Yorku postoupila přes dvě soupeřky.

Ve čtvrtfinále ji čeká sedmá nasazená Chanelle Scheepersová, se kterou jediný vzájemný zápas na okruhu - už před osmi lety v Gold Coast - prohrála. Sedmadvacetiletá Jihoafričanka, jež si před třemi týdny v čínském Guangzhou připsala premiérový titul, zdolala v tie-breaku třetího dějství kazašskou kvalifikantku Jaroslavu Švedovovou.

Roli favoritky dnes potvrdila také Marion Bartoliová. Francouzské tenistce bojující o poslední volné místo na Turnaji mistryň se podařila odveta za nedávné vyřazení ze Soulu, když smetla 6-1 6-2 Američanku Vaniu Kingovou.

Ve čtvrtfinále ji čeká poslední domácí naděje Ayumi Moritaová. Jednadvacetiletá Japonka dnes porazila ve dvou setech Řekyni Eleni Daniilidouovou a po třech měsících postoupila do boje o semifinále.

Už včera mezi osm nejlepších hráček turnaje postoupila Petra Cetkovská, jež se v pátek utká s Číňankou Jie Zheng.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA -
(Japonsko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (13. 10. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Stosurová (1-Austr.) - Doiová (Jap.) 6-2 6-4
Bartoliová (2-Fr.) - Kingová (USA) 6-1 6-2
Moritaová (6-Jap.) - Daniiliduová (Řec.) 6-2 6-3
Scheepersová (7-JAR) - Švedovová (Kaz.) 4-6 6-3 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist