Střevní viróza vyřadila ze hry už i Kvitovou

13. 3. 2012, 07:25
Aktuality 17
Petra Kvitová si v Indian Wells náladu po vyřazení ze dvouhry nespraví ani v deblu, ve kterém vytvořila hvězdný pár s Běloruskou Azarenkovou. Česká tenistka nenastoupila k zápasu 2. kola, neboť je další obětí střevní virózy, která mezi tenisty v Indian Wells řádí. Pro světovou trojku je to tak další zdravotní komplikace během několika týdnů.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová po vyřazení ze semifinále Australian Open úspěšně pomohla k postupu do semifinále Fed Cupu, pak ale vynechala turnaje v Dauhá a Dubaji. Léčila totiž zranění achilovky a kolena a kvůli nachlazení musela brát i antibiotika. Do turnajového kolotoče se vrátila až před pár dny v Indian Wells, kde však vypadla už v noci z neděle na pondělí: v zápase 3. kola neudržela vedení proti Američance McHaleové, když jí v závěru zápasu chyběly síly.

O zhruba 24 hodin později měla světová trojka nastoupit k zápasu 2. kola čtyřhry, ve které vytvořila hvězdný pár se světovou jedničkou Victorií Azarenkovou. Česká tenistka ale místo toho čelí dalším zdravotním komplikacím: stala se další z obětí střevního viru, který v Indian Wells řádí, a ze soutěže musela odstoupit. 

Dvaadvacetiletá rodačka z Fulneku má nyní zhruba devět dní na uzdravení. V polovině příštího týdne totiž startuje další podnik WTA Premier Mandatory v Miami.

Kvitová je mezi tenisty oficiálně desátou obětí, kterou ze hry vyřadila střevní viróza. Horečky, zvracení a průjmy postihly během posledních dnů také Němce Kohlschreibera, Itala Seppiho, Slovenku Rybárikovou a Američanku Mattekovou. V neděli na marodku přibyli Francouz Monfils, Rakušan Melzer, Ruska Zvonarevová a Američanka Kingová. Včera nedohrála zápas proti Šafářové Italka Schiavoneová.

Dobře se necítí ani třetí hráč světa Roger Federer, švýcarský tenista ale prý nemá příznaky střevního viru, byť svůj úvodní duel hrál s teplotou. Podle agentury AFP se nakazil od rodiny, která je nemocná a Federer se jí pro jistotu v Indian Wells straní.

Tamní zdravotnický úřad vydal varování, že virus nezasáhl jen tenisovou arénu, ale celou lokalitu Coachella Valley v Kalifornii. Přenáší se vzduchem, přímým kontaktem a nejde o otravu jídlem, což bylo původní podezření. Projevy trvají 24 až 48 hodin.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ne maji to tu dobre 2 pad je virusu i viru
Reagovat
smazaný uživatel
omg vždyt byla nemocná před 2 týdnama! co je to za nesmysl tohle!
Reagovat
smazaný uživatel
to bohuzele neni blbost, v Indiana Wells je epidemie chripky, ktera vyradila k dnesku tusim uz 12 tenistu, mezi nimi i Petru
Reagovat
freeteepek
Teda, já mám smůlu skoro pořád. Teď koukám, že Petra letos taky:-)Naštěstí mě to nestojí tolik peněz, jako jí. Nehraje se o drobný. Na tomhle turnaji speciálně. Jí ale určitě nejvíc mrzí to, že nemůže normálně hrát a podávat výkony, jaký od wimbledonský vítězky všichni očekávají. Musí to být frustrující.
Mě nejvíc mrzí, že jsem neviděl v akci hvězdné duo Azarenková/Kvitová. A nepochybně nejsem sám. Mohlo se holkám dařit a třeba by to pak mělo i nějaký pokračování. Takle pochybuju, že se ještě letos dají dohromady. Leda na IW zase za rok. V tom je totiž tenhle turnaj speciální. Kde ale bude Vika za rok? A kde bude Petra? A budou spolu ještě kamarádit?
Reagovat
tommr
samý zranění (achilovka, koleno) a nemoci (nejdřív normální chřipka a ted nějaká střevní). Doufám, že už si to Petra vybrala na celej rok dopředu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci chytračit, ale skloňování slova virus je bez viru v druhém pádě, nikoli virusu....
Reagovat
smazaný uživatel
Výmluvy-nechtějí makat a výmluva je najsnazší řešení-takové simulanty já nemohu vystát- na Fed Cup už kašlu-na tuhle pipku už nikam nejdu !
Reagovat
smazaný uživatel
co to meleš, jako že se deset lidí vymlouvá? Tak to tolik nežer...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když na tu "pipku" sereš, alespoň bude o jednoho magora na fed cupu méně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Celý turnaj boužel velmi ovlivněný virozou, absolutně netipovatelný, nikdo neví koho to a kdy zasáhne dalšího.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to uz je vazne smula. To znamena minimalne dalsi tyden v haji, takze si tak nejak rikam, jestli ma pro ni vubec smysl nastupovat v Miami. Uz v zapase s McHale bylo znat, ze Petra na tom neni fyzicky dobre. Lze jen spekulovat, jestli to byl vysledek nedostatku treninku nebo pocinajici chripky. Placala sem tam chvilema jak matoha, ten vysokej standard z prvniho setu asi nejde udrzet celej zapas, kdyz je jednomu blbe, mne osobne staci mit par dnu 37.5, trochu rymu a jsem na dva tejdny uplne v pr.eli.
Reagovat
tommr
snad to s Petrou nebude tak zlý . Možná jen nechtěla zbytečně riskovat v deblu. Do Miami by ale měla bejt v každým případě v pořádku - začne tam totiž hrát až příští pátek, protože v prvním kole má zase volnej los ...
Reagovat
steve79
No když člověka dostane takový virus, tak se mu nechce nic dělat. Nohy fungují na padesát procent. Snad už to bude v Miami lepší, ale nevím moc času na uzdravenní a na zlepšení fyzické kondice nemá.
Reagovat
dadaft
jednou jsem něco podobného zažil (já jsem to chytl z kontaminované vody) a není o co stát. kromě průjmu a dávivého zvracení člověka vysílí i nevyspanost - dva další dny po odeznění je třeba jenom jíst a spát. a pak je to úplně pryč...
do týdne jsou všichni nakažení hráči naprosto v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak to je jasný, proč Peťka prohrála, ale snad se z toho dostane, střevní potíže a zvracení bere hodně sil. Já si říkala, ať se na
čtyřhru vykašle a ujede z téhle zamořené oblasti. Tak snad to nebude nic vážného a Petra se dá rychle dokupy!!!
Reagovat
dadaft
Zřejmě vysvětlení, proč byla Petra ke konci prohraného utkání "bez šťávy", jak si mnozí všimli.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, taky myslím ... kdo bude další? Tipovat vítěze zápasu je v tuto chvíli stejné jako hrát automaty :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist