Struff ve finále v Mnichově porazil Fritze. Na domácí půdě slaví premiérový triumf

21. 4., 16:28
Aktuality 4
ATP MNICHOV - Jan-Lennard Struff (32) získal na domácí dvěstěpadesátce v Mnichově svůj první triumf na okruhu ATP. Ve finále porazil 7:5, 6:3 Taylora Fritze (26) a až na čtvrtý pokus se mu povedlo v boji o titul uspět. Den poté, co Němec deklasoval dvojnásobného obhájce titulu Dána Holgera Runeho, porazil ve dvou setech také bývalého pátého hráče světa.
Profily hráčů
Jan-Lennard Struff slaví v Mnichově první titul. (@ Profimedia)

Fritz – Struff 5:7, 3:6

Čtvrtý nasazený a 28. hráč světa Jan-Lennard Struff zvítězil až ve svém čtvrtém finále na okruhu ATP, všechny tři předchozí prohrál. Na domácí půdě v Mnichově přerušil sérii nezdarů v boji o titul, když přehrál Američana Taylora Fritze ve dvou setech.

Německý tenista zakončil první set osmi vyhranými body v řadě, když v 11. gamu získal čistou hrou Američanovo podání a zajistil si klíčový brejk. V další hře set dopodával a udělal první krok k zisku premiérové trofeje.

Sestřih zápasu

Ve druhé sadě začal brejkem stejně jako na začátku zápasu. V sedmé hře znovu sebral soupeřovo podání a za stavu 5:2 podával na výhru. Podruhé v zápase ale přišel o servis a nechal Fritze snížit. Větší komplikace však nepřipustil a po zisku následujícího gamu mohl slavit titul. Turnajem prošel beze ztráty setu.

Své první finále absolvoval v roce 2021 právě v Mnichově, další dvě si zahrál v minulém roce. Na antukové "tisícovce" v Madridu nestačil ve třech setech na Carlose Alcaraze a o měsíc později neproměnil mečbol proti Francisu Tiafoeovi na trávě ve Stuttgartu.

Rozhovor Jana-Lennarda Struffa

V Mnichově je ve finále také ve čtyřhře s krajanem Andreasem Miesem. O double bude bojovat proti dvojici Yuki Bhambri a Albano Olivetti.

Výsledky turnaje ATP 250 v Mnichově

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
turista
Struff prolomil finálové nezdary. Gratulace!
Reagovat
Brtnick1
Struff se mi velmi líbí, ten jeho úderový švih, to je něco. Chtělo by to podobně hrajícího hráče, co dominuje světovému tenisu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Gratulka JLS! Parádní výkon nejen v tomhle utkání plus cenná vítězství proti favoritům!

Btw, finále v takové slotě jsem fakt ještě neviděl. Taylor z toho byl řádně zpruděný, ale vítězi pogratuloval sportovně a to se cení!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist