Strýcová je v nominaci na nejlepší letošní pár, Plíšková na úder roku

18. 11. 2020, 16:03
Aktuality 1
Pouze Barbora Strýcová je letos z českých tenistek mezi kandidátkami na ocenění ženské asociace WTA za uplynulou sezonu v hlasování odborníků. Stejně jako loni aspirují se spoluhráčkou Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu na nejlepší deblový pár. Karolína Plíšková může díky svému bekhendu alespoň vyhrát anketu o nejlepší úder celého roku, o němž rozhodnou fanoušci.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

Strýcová a Hsieh prožily vydařenou sezonu, byť kvůli pandemii koronaviru výrazně zkrácenou. Vyhrály čtyři turnaje (v Brisbane, Dubaji, Dauhá a Římě) a hrály finále grandslamového Australian Open. Spolu se Hsieh měly letos bilanci 23-2.

Jejich soupeřkami v anketě jsou Američanky Alexa Guarachiová, Desirae Krawczyková, americko-čínský pár Nicole Melicharová, Yi-Fan Xu a Francouzka Kristina Mladenovicová s Tímeou Babosovou z Maďarska.

O titul hráčka roku se ucházejí Běloruska Viktoria Azarenková, Rumunka Simona Halepová, Američanka Sofia Keninová, Japonka Naomi Ósakaová, Běloruska Aryna Sabalenková a Polka Iga Šwiateková.

Vyhlašovat se tradičně budou i hráčka s nejlepším zlepšením (Iga Šwiateková, Jennifer Bradyová, Fiona Ferrová, Ons Džabúrová a Jelena Rybakinová), nováček (Nadia Podoroská, Martina Trevisanová, Leylah Fernandezová a Ann Liová) a návrat roku (Viktoria Azarenková, Cvetana Pironkovová, Laura Siegemundová a Patricia Maria Tigová).

Loni figurovaly v nominacích Karolína Plíšková (hráčka roku), Karolína Muchová (nováček) a Strýcová se Hsieh, ale ani jedna neuspěla.

Cenu si naposledy z Češek odnesly Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková za nejlepší pár roku 2018. Na individuální ocenění Češky čekají od roku 2011, kdy se Petra Kvitová stala hráčkou sezony a dostala i cenu za největší pokrok.

Rekordmankou ankety je Němka Steffi Grafová s osmi prvenstvími, Serena Williamsová a Martina Navrátilová získaly ocenění sedmkrát.

Plíšková je ve výběru na úder roku za vítězný bekhend, který zahrála v semifinále na antuce v Římě proti krajance Markétě Vondroušové. Na konci září ve druhém setu z velkého úhlu předvedla křížný a nechytatelný úder těsně za síť.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
https://talk.youradio.cz/porady/u-baru
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist