Strýcová má šanci být deblovou jedničkou. Je to můj cíl, přiznala

28. 5. 2019, 07:45
Aktuality 13
Barbora Strýcová po porážce v prvním kole Roland Garros se Samanthou Stosurovou vyhlížela čtyřhru. Tam má šanci stát se po pařížském grandslamu světovou jedničkou. Aktuálně je na třetím místě za krajankami Kateřinou Siniakovou a Barborou Krejčíkovou, které budou na Roland Garros obhajovat titul.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

Strýcová zde loni byla s Andreou Sestini Hlaváčkovou v semifinále. Její parťačka otěhotněla, takže se tentokrát bude pokoušet o úspěch s bývalou světovou jedničkou Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu, se kterou vyhrála velký turnaj v Madridu.

Vnímá svou pozici v deblovém žebříčku a chtěla by se dostat na vrchol. "Je to takovej můj cíl, mám nějaké cíle, kterých chci dosáhnout. Mám celkem velkou obhajobu, budu se snažit žebříček třeba o kousek zlepšit, i když to bude náročné," řekla českým novinářům.

Dvouhra jí po loňském osmifinále tentokrát přinesla zklamání. "Ona hrála na začátku líp než já, já se do toho nemohla dostat, spíš jsem hrála něco, co na ni neplatilo. Pak jsem měla pár šancí ve druhém setu, ale neproměnila jsem je. To mě stálo minimálně ten set," komentovala třiatřicetiletá Strýcová duel s vrstevnicí Stosurovou.

Zkušená Australanka podle ní zahrála dobře. "Hrála tady finále a umí pořád zahrát výborný tenis. Dnes to předvedla, nedala mi nic zadarmo," řekla k jejímu výkonu.

Loni se Strýcové na grandslamech dařilo, letos na obou zatím odehraných turnajích velké čtyřky vypadla v prvním kole. Nebude se ale porážkou zabývat dlouho. "Zítra je nový den. Porážky k tenisu patří, samozřejmě mě hrozně moc mrzí. Loni jsem tady hrála výborně," uvedla.

V deblu se Strýcová a Su-Wei Hsieh  jako třetí nasazené v prvním kole utkají s Američankami Asií Muhammadovou a Marií Sanchezovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
tommr
je sympatický, že otevřeně přizná, že usiluje o post jedničky a neschovává se za žádný alibistický řeči o tom, že na žebříčku nezáleží a že ho nesleduje ...

Šanci má letos velikou. V podstatě jí stačí když spolu s Hsieh udělají lepší výsledek než Krejčíková/Siniaková. Jsou ovšem ve spodní polovině pavouka, která je o dost těžší než ta horní ...
Reagovat
ttopi
To je jak fotka z Hříšnýho tance :D
Reagovat
sojka1
a Baby nebude sedet v koute! :-)
Reagovat
Fandina
:-))
to sedí, taková šikulka a jedničkou ještě nebyla :-)))
Reagovat
sojka1
hlaska Patricka Swayze.. :-)
Reagovat
Fandina
Já vím, viděla jsem ten film asi stokrát :-)).
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
blixa
Já jednou a mám z toho téměř celoživotní trauma :D Kdysi dávno jsem byl na nějakém školení a kolega-kamarád mě přesvědčil, že pudeme do kina. A zatímco on se dobře bavil, já trpěl jak zvíře !!! Dodnes nechápu, že jsem z toho kina neutekl. A přestože špatné filmy obvykle zapomenu za pár hodin, tohle bylo tak strašný že si to pamatuju dodneška !!! :D :D
Reagovat
rybicka
:-) Jednou se snad přežít dal... Pravda u TV to je snadnější.
Reagovat
sojka1
tak je to spravne, "telo ma jit do hrobu zhuntovany!" :-)) To ja se setrim, z divadla, kina a pod. odejit umim... i na skoleni a i z premiery... a prijit o raut.. :-)))
Reagovat
blixa
No to bylo asi něco jako když je myš ochromena zírající kobrou před útokem :D Jinak taky odejít umím :D Divadlo není problém, i na špatným divadle se dá skoro vždy najít něco zajímavého, ale špatný filmy moc nedávám, tam je to k nepřežití.
Reagovat
Fandina
Mně nešlo o film, ale o slaďárnu. Na dojáky se ráda podívám, i když vím, jak to skončí.
Reagovat
janek_da
snad neni zbouchnuta :-O
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist