Strýcová na Spartě překvapivě končí, Šafářová si zahraje s Karolínou Plíškovou

17. 5. 2012, 07:47
Aktuality 1
ITF PRAHA - Hned v prvním kole skončil turnaj ITF v Praze pro třetí nasazenou Češku Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Ve středu se v chladném počasí z domácích hráček radovaly z postupu jen Lucie Šafářová a Karolína Plíšková, které svedou vzájemný souboj o čtvrtfinále.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová skončila nečekaně hned v prvním kole turnaje kategorie ITF Sparta Prague Open. Třetí nasazená Češka prohrála s Australankou Casey Dellacquaovou hladce 3-6 1-6.

Sedmapadesátá hráčka světa Záhlavová-Strýcová na začátku zápasu sice vedla 2:0, ale pak v chladném počasí ve Stromovce prohrála dvanáct ze čtrnácti her. "Jsem trošku nachlazená, ale hrála jsem špatně, a proto se na to nechci vymlouvat. Vůbec jsem nebyla ve hře," hlesla cestou do šaten.

Dost úsilí musela vynaložit nejvýše nasazená Lucie Šafářová. Dvaadvacátá hráčka světa prohrávala s Monikou Puigovou z Portorika, až 207. na žebříčku WTA, v prvním setu 1-3, ale pěti hrami v řadě set získala. Druhou sadu rozhodl až tie-break.

"Člověk neví, co od ní může očekávat. Ona neměla co ztratit a trefovala i míče, které bych ani nečekala. Snažila jsem se pořád soustředit a myslím, že jsem to pak zvládla dobře," oddechla si Šafářová po ovacích zaplněné tribuny.

Do druhého kola postoupila také Karolína Plíšková. Vítězka juniorky na Australian Open 2010 si poradila s Japonkou Rikou Fujiwaraovou, jež nastoupila místo odhlášené obhájkyně titulu Slovenky Rybárikové, snadno 6-1 6-2 a s Šafářová si zahraje o postup do čtvrtfinále.

Její dvojče Kristýna Plíšková - bývalá vítězka wimbledonské juniorky - podlehla Polce Urszule Radwaňské, sestře světové trojky Agnieszky, dvakrát 3-6.

Vypadla i 'lucky loser' Sandra Záhlavová, jež se do hlavní soutěže dostala za zraněnou Lucii Hradeckou. Plzeňská rodačka Záhlavová neudržela dobře rozehrané utkání proti Číňance Shuai Zhang, které podlehla 6-1 3-6 6-7.

Japonskou veteránku Kimiko Dateovou Krummovou nezaskočila Devatenáctiletá Denisa Allertová. Loňská čtvrtfinalistka o 22 let starší soupeřce podlehla 5-7 1-6.

- ITF PRAHA -
(Česko, antuka, 100.000 dolarů)
středeční výsledky (16. 05. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (1-ČR) - Puigová (Portor.) 6-3 7-6(4)
Kar. Plíšková (ČR) - Fujiwaraová (Jap.) 6-1 6-2
Dellacquaová (Austr.) - Záhlavová-Strýcová (3-ČR) 6-3 6-1
Shuai Zhang (Čína) - Záhlavová (ČR) 1-6 6-3 7-6(4)
U. Radwaňská (Pol.) - Krist. Plíšková (ČR) 6-3 6-3
Dateová-Krummová (7-Jap.) - Allertová (ČR) 7-5 6-1
Baltachaová (6-Brit.) - Arruabarenaová-Vecinová (Šp.) 6-3 6-1
Misakiová (Jap.) - Razzanová (Fr.) 6-1 7-6(0)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
sved už ve druhým kole proti sobě dvě hráčky, kterejm jsem přál úspěch na turnaji nejvíc. Budu tak otrávenej at už vyhraje Lucka (hodně pravděpodobný) nebo Karolína (málo pravděpodobný) ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist