Strýcová po dvou letech ukončila spolupráci s trenérem Kotyzou

19. 11. 2019, 08:44
Aktuality 33
Barbora Strýcová po dvou sezonách ukončila spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou. Vítězka čtyřhry ve Wimbledonu a deblová světová jednička to oznámila na sociálních sítích.
Profily hráčů
© facebook Barbory Strýcové)

Třiatřicetiletá Strýcová prožila životní sezonu a nikdy nezapomene na letošní Wimbledon. Na nejslavnějším turnaji světa se poprvé dostala do semifinále grandslamu ve dvouhře a získala první grandslamový titul ve čtyřhře, navíc letošní tenisový rok zakončila jako deblová světová jednička.

"Milí fanoušci, mám pro vás zprávu z mého týmu. Po dvou úžasných sezónách jsme se po finále na Turnaji mistryň naposled objali s Davidem Kotyzou jako hráčka a trenér. Rozhodli jsme se ukončit spolupráci," napsala rodačka z Plzně na Instagram.

"S Davidem jsme si před dvěma lety stanovili cíle. Říkala jsem tomu spíše "reálné tenisové sny." A i když je samozřejmě vždycky prostor, aby bylo lépe, všechny velké cíle, kterých jsem pod Davidovým vedením chtěla dosáhnout, se povedly. Třeba letos jsme vše směřovali k Wimbledonu a byl to můj nejkrásnější turnaj v životě."

S Kotyzou, který osm let vedl Petru Kvitovou, jíž pomohl ke dvěma wimbledonským triumfům, Karolínu Plíškovou nebo Caroline Wozniackou, si nemohla dvouletou spolupráci vynachválit. "David je jeden z nejlepších trenérů v Česku a protože se můj tenisový důchod přibližuje, přišlo mi trošku sobecký ho držet u sebe za každou cenu. Davide, díky za tvrdou práci, za všechny rady a za tvoji trpělivost. Byla to jízda, bylo to nahoru a dolu a bylo to skvělý!"

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
dadaft
off topic

WTA mají nové ofic. stránky a vypadá to mnohem líp, než ta hrůza posledních let -- jsou přehledné, vše nabíhá velmi rychle............ hurá sláva, radujme se, snad to nezakřiknu...
Reagovat
tommr
ty nový stránky sice vypadají na první pohled líp, ale ve skutečnosti je to jen další krok zpět. Zmizela spousta důležitých údajů oproti předchozí verzi která už byla taky značně okleštěná. Když si ted otevřeš nějakej profil hráčky která tě zajímá tak už tam nenajdeš kolik odehrála turnajů, chybí tam přehled výsledků na GS, u ITF turnajů nejsou uvedený názvy a počty získaných bodů atd. A i u toho zbytku údajů co tam ještě jsou se to jen hemží chybama ... :(
Reagovat
dadaft
teď jsem to víc prohlédl a máš pravdu .... informací ubývá.
Reagovat
tommr
jj hlavně je škoda, že se zrušil ten přehled výsledků na GS. To byla velice užitečná vychytávka. Stačilo otevřít profil libovolný hráčky a hned si měl všechny její výsledky na GS jako na dlani ...
Reagovat
com
tak kdyz uz tu je Kvitova, tak pridam taky neco :D https://cz.sputniknews.com/celebrity/2019111910982613-nikdo-na-tebe-nema-pliskova-se-zase-ukazala-v-plavkach-a-strhla-lavinu-pozitivnich-reakci/
Reagovat
FulnekUltras
a pak že prý dezinformační server ;-)
Reagovat
hippos
timhle potvrdili, ze je bo tohle kostnaty stvoreni ala avatar rozhodne neni pekna zenska
Reagovat
blixa
Není pěkná ženská ??? Chmmm ... takže chasníček je spíš na takové :

https://g.cz/sites/default/files/styles/clanek_-_velke_foto_586x330/public/g/images/www.kiwibiker.co_.nz_.jpg?itok=WNCbdFIn
Reagovat
hippos
tu tvoji fotku ani nehodlam komentovat
ale libi se mi tvoje skromnost a hledani vnitrni krasy
Reagovat
blixa
Skromnost ? To nevedu ! :D :D . Ale jak to s tím souvisí ? Jen jsem zkoušel odhadnout tvé estetické preference, když se ti Plíšková nelíbí pro přílišnou vychrtlost. Pokud ani tohle není ono, tak už to raději zkoušet nebudu, protože další varianty ... ehm ...
Reagovat
FulnekUltras
samozřejmě ví, kde je po sezóně nejlíp... ;-)

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1164434-kvitova-v-plavkach-u-more-ji-ale-nehledejte.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
Krisboy
Peter Gabriel :)
Reagovat
FulnekUltras
celé je to jakési zretušované
Reagovat
cikob
co myslíte???
Reagovat
bIbec
Spolupráce Maky s Herňou ještě netrvá tak dlouho (i kvůli tomu zranění), aby ho chtěla vyměnit. To, co společně zvládli, zvládli zatím dobře. Takže to si nemyslím. Muška jde taky nahoru, tak tam změny taky moc nečekám. Katka by dávala smysl.
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/B5CvS9wACJ0/

Ta šance, že se stane neštěstí, je možná malá, ale ne nulová.
Reagovat
FulnekUltras
Od jedné z našich nejzkušenějších hráček by to snad mohli vzít i ti, kteří tady na Kotyzovi pravidelně nenechají nit suchou.
Reagovat
misa
Třeba už Bára na okruhu moc dlouho nebude, tak dala Kotyzovi volno.
Reagovat
d@ve
Dávalo by smysl, že to asi nebude celá příští sezóna.
Reagovat
Fandina
Jsem zvědavá, koho bude David Kotyza teď trénovat.
Reagovat
bIbec
Jestli bude chtít v 2020 trénovat nějakou jednu hráčku, která je třeba ve stovce, asi bych si tipnul tu Kateřinu. Ale uvidí se. Třeba ho příští rok na okruhu ani neuvidíme.
Reagovat
Fandina
Když skončil s Petrou, tak trénoval Barboru Štefkovou, myslím, že byla na žebříčku ve druhé stovce. Takže nikdo dost vysoko postavený na žebříčku, i když byla v podstatě na začátku rozjíždějící se kariéry. Dnes už víme, jak to dopadlo s jejím zdravím. Tak třeba to bude zase nějaká naděje.

A kdyby to měl být někdo výše postavený na žebříčku, tak Katka by se mi líbila. Zajímalo by mě, jestli by jí uměl zkrotit emoce na kurtu. :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
Pochybuji :D)
to je nerizena strela.
Reagovat
jirkaS
můj tip: Týna ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
FedCupovy tym:)
Reagovat
blixa
Evžena !!!! :D
Reagovat
dadaft
Muguruza
Reagovat
FulnekUltras
a tak to Teta hádám už nějak doklepe i bez trenéra.
Reagovat
gigin
A navíc je už dost zkušená a nepotřebuje, aby jí v lóži seděl nějaký babysitter (výrok Génia).
Reagovat
FulnekUltras
A až přijde Hrdlův čas, Vaněk se vrátí k Plechovi a David k Petře. Vidím to jasně... ;-)
Reagovat
gigin
Jako v tomto tě fakt musím zklamat. Kotyza se ke Kvítí nevrátí nikdy, to vím jistě. Ale tak u těch bab fakt člověk nikdy neví.. Takže i když je to k nevíře, státi se to může :)
Reagovat
smazaný uživatel
Spolupráce s Lukášem Dlouhým trvá
Reagovat
turista
Souhlasím. Ekonomika je prvotní. Tetka už to nějak zvládne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist