Strýcová s Vondroušovou v Melbourne dál řádí a jsou už v semifinále! Krejčíková se Siniakovou vypadly

22. 1. 2019, 04:16
Aktuality 13
AUSTRALIAN OPEN - AUSTRALIAN OPEN - Barbora Strýcová s Markétou Vondroušová se daly rychle dohromady před Australian Open a hned na svém prvním společném turnaji si zahrají grandslamové semifinále. Dnes přehrály nasazené pětky Andreju Klepačovou a Maríu José Martínezovou a o finále zabojují proti Samantě Stosurové a Shuai Zhang, které vyřadily Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou.
B. Strýcová a M. Vondroušová

Spolupráce dvaatřicetileté Barbory Strýcové a o 13 let mladší Markéty Vondroušové funguje na jejich prvním společném turnaji naprosto skvěle. Nově vzniklý český pár už v prvním kole ve třech setech vyřadil třetí nasazenou dvojici Dabrowská, Xu. Po dvou dalších zápasech, v nichž do rozhodující sady Češky nemusely, dnes ve čtvrtfinále po setech 6-4 6-4 vyřadily nasazené pětky Andreju Klepačovou Maríu José Martínezovou.

Do dnešního utkání vlétly jako uragán a vedly už 3-0, ovšem o náskok dvou brejků přišly. Nemuselo je to však nakonec mrzet, protože se jim povedl rebrejk a Vondroušová úvodní dějství po proměnění šestého setbolu úspěšně dotáhla do vítězného konce.

Také ve druhé sadě měly Češky navrch, když se dostaly do vedení 5-2 se dvěma brejky v zádech. První možnost zápas doservírovat nevyužily, podruhé už nezaváhaly.

V semifinále narazí na Samanthu Stosurovou a Shuai Zhang. Australsko-čínská dvojice přehrála 7-6(2) 7-6(4) naše největší naděje a nasazené jedničky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou.

Krejčíková se Siniakovou v obou setech vedly o brejk, ale ani jednou ho nedopodávaly. Ve druhé sadě měly dokonce dva setboly, které však kvůli chybám Krejčíkové neproměnily. Za stavu 5-6 ve druhém setu se jim sice povedl rebrejk, nicméně na své soupeřky opět nestačily ve zkrácené hře. Siniaková se i přes dnešní vyřazení udrží na postu deblové světové jedničky.

Majitelka 23 deblových trofejí Strýcová bude útočit na své premiérové grandslamové finále. Semifinále v Melbourne si zahrála také v roce 2015. Vondroušová se ve čtyřhře do finále ještě nepodívala.

Druhou semifinálovou dvojici utvořily loňské vítězky Timea Babosová s Kristinou Mladenovicovou a nenasazené Američanky Jennifer Bradyová s Alison Riskeovou.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
úterní výsledky (22. 1. 2019)
• Čtyřhra ženy - čtvrtfinále •
Stosurová/S. Zhang (Austr./Čína) - Krejčíková/Siniaková (1-ČR) 7-6(2) 7-6(4)
Strýcová/Vondroušová (ČR) - Klepačová/Martínezová (5-Slovin./Šp.) 6-4 6-4
Babosová/Mladenovicová (2-Maď./ČR) - Atawová/Srebotniková (9-USA/Slovin.) 6-4 7-5
Bradyová/Riskeová (USA) - H. Chan/L. Chan (7-Tchaj-wan) 6-3 7-6(3)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Jan
Přál bych Strýcové a Vondroušové, ať to vyhrají. škoda, že Strýcová ukončila reprezentaci ve Fedcupu. Bude tam chybět.
Reagovat
tommr
pokud vyhrajou AO tak by je moh Pála nominovat na Rumunsko a Bára by si to ještě mohla rozmyslet ... :)
Reagovat
Fransoas
Bohužel pár č.1 těsně prohrál ve dvou TB.Zato Bára a Markéta přehrály favoritky.Na rychlo nový pár překvapil.Spíše jsem to očekávl obráceně.Gratulace.
Reagovat
George_Renel
Doufám že se kvůli tomu úspěchu Markéta neshlédne v deblu a bude silně preferovat singl.
Nu, a Krejčíková se asi šetřila na mix .-).
Reagovat
EllNino
Skvěle! :) Vyhrajte to tam celé, slečny :)
Reagovat
Nenela
Jsou zapasy, kdy Bara hraje dobre a Katka to kazi. Sam jsi to v nejakem komentu napsal. Kvuli jednomu nepovedenemu zapasu bych jeste Baru naztracovala, i kdyz to samozrejme mrzi, zvlast na grandslamu.
Reagovat
Nenela
To mela byt reakve na Tommra.
Reagovat
EllNino
to neřeš, často takhle házel přes palubu Lucku Hradeckou v porovnání s Andreou apod. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem, že každý druhý turnaj (minimálně) píše fráze o trapném/ děsném/ hrozném výkonu některé z českých hráček, tak je věta "Něco tak děsnýho jako dneska předvedla Bára Krejčíková jsem už ale dlouho neviděl." nevypovídající :-)
Píše nudně trapné komentáře, ale myslí si, že snědl všechnu moudrost světa.
Reagovat
tommr
i takový zápasy už jsem viděl, ale vždycky šlo o zápasy ve kterých o nic nešlo a Katka neměla motivaci ...
Jinak je Bára vždycky o něco horší což je s ohledem na jejich postavení v singlovým žebříčku logický a pokud hraje Bára aspoň svůj průměr a Katka svůj nadprůměr tak se s tím dají vyhrávat i těžký zápasy. Dneska ale byla Bára opravdu extrémně špatná a Katka s tím ani přes sebevětší snahu nic dělat nemohla ...
Reagovat
tommr
vyřazení prvního nasazenýho páru Krejčíková/Siniaková je velký zklamání. Soupeřky sice hrály dobře, ale byly rozhodně hratelný. Něco tak děsnýho jako dneska předvedla Bára Krejčíková jsem už ale dlouho neviděl. Ta holka zkazila na co šáhla a hlavně zpočátku velmi dobře hrající Katku vyloženě potopila ...

I když odhlédneme od dnešního zápasu tak je jasně vidět, že Katka Báru dlouhodobě převyšuje ve všech ohledech a rozdíl mezi nima se spíš zvětšuje než zmenšuje. Kdyby měla Katka k sobě rovnocennou partnerku tak jsou neporazitelný. Kdyby třeba dneska hrála s Krunicovou tak jsem přesvědčenej, že by vyhrály dvakrát 6:1 nebo 6:2 v suchým triku ...
Reagovat
hippos
trolle
Reagovat
tommr
víš vůbec co to slovo znamená hrochu?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist