Strýcová se Su-Wei Hsieh porazily Krejčíkovou se Siniakovou a jsou ve finále Australian Open

29. 1. 2020, 06:01
Aktuality 22
AUSTRALIAN OPEN - Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh pokračují v letošní neporazitelnosti a zahrají si o druhý společný grandslamový titul. Vítězky loňského Wimbledonu a letošní generálky v Brisbane v semifinále Australian Open snadno přehrály Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou, uštědřily jim první letošní porážku a do finále úvodního grandslamu sezony prošly bez ztráty setu. Ve finále narazí na předloňské šampionky Tímeu Babosovou a Kristinu Mladenovicovou.
B. Strýcová a S. Hsieh

Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh se hned na úvodním turnaji sezony v australském Brisbane radovaly ze šesté společné trofeje a na ni úspěšně navazují na letošním Australian Open.

Na úvodním grandslamu sezony po cestě do finále neztratily jediný set. V semifinále si nasazené jedničky poradily 6-2 6-3 s Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou, které v úvodu roku triumfovaly v Shenzhenu a dnes tak utrpěly první letošní porážku.

Strýcová se Su-Wei Hsieh hned v úvodním gamu po využití šestého brejkbolu sebraly servis Krejčíkové, v následujícím gamu odvrátily brejkbol a ve zbytku utkání už měly navrch. Češka s Tchajwankou odvrátily oba brejkboly, ve druhé sadě pro změnu brejkly obě své protivnice a po hodině a 35 minutách se radovaly z postupu.

Strýcová se po boku Hsieh loni ve Wimbledonu vůbec poprvé dostala do finále grandslamu a uspěla. I díky wimbledonské trofeji je 33letá rodačka z Plzně momentálně deblovou světovou jedničkou. O rok starší Hsieh slavila deblový titul ve Wimbledonu už o šest let dříve a ještě přidala triumf na French Open 2014.

"Jsem nadšená, že jsme v dalším grandslamovém finále. Moc to pro mě znamená a zvláště s takovou partnerkou, jako je Su-Wei, a tady v Austrálii. Ke konci už to bylo trochu vyhecovanější, ale tak to bývá," řekla Strýcová v rozhovoru na kurtu. "Snažila jsem se do českého souboje nezasahovat," vtipkovala Su-Wei Hsieh.

"Celý zápas jsme hrály velmi aktivně, pořád se na kurtu něco dělo. Velké body jsme zahrály správně. Myslím, že jsme i slušně servírovaly, což nám velmi pomáhalo," uvedla Strýcová pro Radiožurnál.

Krejčíková vyzdvihla výkon Su-Wei Hsieh. "Protože hrála neskutečně, nekazila. To byl podle mě hlavní důvod, proč jsme prohrály. Má hrozný přehled a dokáže na kurtu vykouzlit neuvěřitelné věci," chválila soupeřku.

V pátečním finále se Strýcová a Su-Wei Hsieh utkají s dvojicí Tímea Babosová a Kristina Mladenovicová, s níž mají vyrovnanou bilanci 1-1. Loni česko-tchajwanský tandem vyhrál 2-0 v semifinále Wimbledonu, na podzim pak prohrál 0-2 ve finále Turnaje mistryň.

Předloňské šampionky Babosová s Mladenovicovou dnes porazily 7-5 6-2 sestry Latishu a Hao-Ching Chanovy a do finále v Melbourne postoupily už třetí rok po sobě.

Strýcová se může stát první českou deblovou šampionkou od roku 2017, kdy triumfovala Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

• AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Melbourne / Austrálie, tv. povrch, 49.100.000 dolarů
středeční výsledky (29. 01. 2020)
• Čtyřhra žen - semifinále •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (1-ČR/Tchaj-wan) - Krejčíková/Siniaková (4-ČR) 6-2 6-3
Babosová/Mladenovicová (2-Maď./Fr.) - Latisha Chan/Hao-Ching Chan (7-Tchaj-wan) 7-5 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

22
Přidat komentář
FulnekUltras
co jsou češky pro pár šestáků ze sedmé ligy schopné vyvádět. A zaslouženě z ní teď bude nová deblová No.1.
Reagovat
peggy
Doufám,že se pani Strycova na zápas dobře připravila.
Reagovat
kada.tom
Vemi dobře, že Bára se Hsieh vyřadily ty dvě ... :-)
Snad budou mít dobrý den i v den finále :-)
Reagovat
tommr
tvrzení v článku o tom že "Předloňské šampionky a loňské finalistky Babosová s Mladenovicovou se po skončení Australian Open mohou v žebříčku dostat před Strýcovou, Češku by na trůnu vystřídala Mladenovicová." se nezakládá na pravdě ...
Bez ohledu na výsledek finále bude po AO novou deblovou jedničkou Hsieh, Bára Strýcová bude v žebříčku druhá a Mladenovic třetí ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
takže tady to mají špatně? https://live-tennis.eu/en/wta-doubles-live-ranking

to je blbý, jestli jo, člověk už se teda nemůže spolehnout ani na solidní zdroj :(
Reagovat
Ondřej.Jirásek
neodečítalo se náhodou AO v deblu dopředu? ty body jim jinak vůbec nesedí, což mi přijde divný, že by to měli špatně...
Reagovat
blixa
Nevím, ale třeba v RACE ženského dablu tam mají úplné nesmysly, tak kdo ví, jestli se na to letos nějak nevykašlali.
Reagovat
FulnekUltras
nejspolehlivější zdroj má nakonec každý ve vlastní hlavě ;-) ale třeba na sport.cz jsem také četl, že Sie bude už jistě No.1
Reagovat
tommr
jj tam mají co se týče deblu úplný nesmysly. Zcela evidentně vůbec neodečetli výsledky lonskýho AO ...
Reagovat
Fransoas
K překvapení nakonec nedošlo.Nasazené jedničky postupují.Zbývá ještě jeden zápas a titul by byl.Gratulace.Držím palce.
Reagovat
tommr
mělo překvapivě jednostranný průběh. Krejčíková/Siniaková byly dneska slabý jako čaj a nezmohly se na žádnej odpor ...
O jediný drama se tak v dnešním zápase postarala Bára Strýcová, která se opět velmi nesportovně snažila uhádat jasnej out a ztropila kvůli tomu trapnou scénu. Má tohle v jejím věku opravdu zapotřebí?
Reagovat
Alien
A Kačka to dneska po psychické stránce zvládla?
Reagovat
aligo
Toho zajímá jen to co udělala Bára S. špatně.. páč je na ní tak trochu víc vysazenej :D Káťa ho tak netankuje i přes to že je to snad největší psychouš na okruhu...
Reagovat
tommr
a viděl si ten zápas vůbec? Bára zahrála na začátku zápasu půlmetrovej out a pak tam ztropila hysterickou scénu protože se jí nezdálo jak si Krejčíková brala challenge. Na kurtu kvůli tomu musela dokonce zasahovat supervisorka. Od Báry to bylo neskutečně ubohý chování ...
A není to na tomhle turnaji poprvé. Téměř totožnou scénu předvedla i v mixu v zápase proti Mattek-Sands/Murray ...
Reagovat
Jon61
Bára S. je opravdu někdy jako kdyby zešílela, naprosto zbytečná dlouhotrvající scéna. Mně se zápas líbil, protože byl pestrý a více vyrovnaný než napovídá výsledek, o některé hry si bojovalo dlouho, až od poloviny druhého setu už to byla rychlejší záležitost pro Šu-Wej a Báru. Bára a Katka měly kupodivu více winnerů. Zápas s celkovým množstvím winnerů než UE je vždy pěknější.
Reagovat
d@ve
Od Báry je to fakt často zbytečné histerické jančení.
Moc sympatií si tak u obecenstva nezískává.

https://youtu.be/pYRfMnfxmzU
Reagovat
Krisboy
Podobně Berdych :/
Reagovat
Holahej
Bára Strýcová, už udělala ostudu v mixu. Bára, míč zahrála / mimochodem po krásné výměně, kdy Mělo bušil údery do Bethanie na saku/ u sítě kousek do autu, nebyl to tak těsný míč, musela to vidět, hádat se, když dám aut a další následné její chování zaznamenalo jen ohlasy /kupodivu to vypadá, že i mix sleduje spousta fans/...typu, to je spratek, i/diot, podvodník, potřebuje léky, léčit hlavu, potřebuje sociálního pracovníka ne supervisora, stojí jí jeden míč, za takovou pověst, apod.., 10min hádání a její vztekání, když supervisor rozhodl, že bod je soupeře, to už bylo opět přes hranu. To ještě měla štěstí, že nebylo vše slyšet.
Reagovat
misa
Strýcové jsem mohl fandit, jen když hrála debl v páru s Luckou Šafářovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně štěstí ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
anonym??
Reagovat
slacker
prevence pred Smazanym uctem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist