Strýcová slaví životní deblový triumf! Na první akci se Su-Wei Hsieh ovládly Indian Wells

18. 3. 2018, 06:43
Aktuality 22
WTA INDIAN WELLS - Barbora Strýcová si na prvním společném turnaji s bývalou nejlepší deblistkou světa Su-Wei Hsieh došla pro svůj nejcennější a celkově 21. titul ve čtyřhře. Česko-tchajwanský pár vyhrál turnaj WTA Premier Mandatory v Indian Wells, když ve finále porazil nejvýše nasazené Rusky Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou.
Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh

Dá se říct, že na sebe v Indian Wells zbyly. Barbora Strýcová a bývalá nejlepší deblistka světa Su-Wei Hsieh společný turnaj neplánovaly, ale nakonec se v Kalifornii poprvé přestavily jako deblový pár a skončilo to pro ně nejlepším možným způsobem. 

Česko-tchaj-wanská dvojice v pěti zápasech na prestižním turnaji nenašla přemožitelky, když si poradila s pěti silnými tandemy včetně tří nejvýše nasazených: Rosolská/Spearsová, Hao-Ching Chan/Latisha Chan, Kingová/Srebotniková, Dabrowská/Yi-Fan Xu a v sobotním finále i s Ruskami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou.

Strýcová a Su-Wei Hsieh porazily šampionky z roku 2013, které spolu získaly olympijské zlato či tři grandslamové tituly, po setech 6-4 6-4. Ve druhé sadě duelu hraného ve větrných podmínkách otočily vývoj ze stavu 1-3.

"Byl to náročný zápas, protože na centr kurtu jsme tu hrály poprvé a panovaly na něm velmi obtížné podmínky. Takže jsme se musely hodně soustředit na gamy na servisu, aby jsme trefovaly víc prvních podání, než obvykle," komentovala Strýcová. "V takovém počasí musíte hrát trochu jinak, proti větru jsme se snažily hrát hodně lobů," nastínila nastavenou vítěznou taktiku.

"Barbora prostě zabíjela všechny voleje. Já se soustředila na to, abych dávala míčky na základní čáru. Od prvního zápasu jsme se zlepšovaly," pochvalovala si spolupráci Su-Wei Hsieh. "Navíc se dobře známe. Jsme stejně staré, hrály jsme spolu v juniorkách," uvedla Strýcová s tím, že si na kurtu dobře sedly.

"Ona je velice klidná, já jsem hodně emocionální a ono to funguje. Nutí mě být klidnější, víc přemýšlet a brát věci v pohodě. To mi vyhovuje," dodala plzeňská rodačka a svěřenkyně Davida Kotyzy.


Jednatřicetiletá Strýcová tak na podniku WTA Premier Mandatory, který je po grandslamech druhým nejprestižnějším na tenisovém okruhu žen, získala svou nejcennější trofej kariéry. Ve finále, v němž hrála poprvé od loňského dubna, upravila svou bilanci na 21-14. Na titul čekala od září 2016, kdy s Indkou Saniou Mirzaovou triumfovala v Tokiu.

Přitom Strýcová a Su-Wei Hsieh spolu v Indian Wells neměly vůbec startovat. Tchajwanská tenistka byla původně domluvené s Rumunkou Monicou Niculescuovou, zatímco Češka po odchodu Lucie Šafářové zpět do dua Bucie plánovala hrát s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou či Andreou Sestini Hlaváčkovou.

Mimochodem, Sestini Hlaváčková a Niculescuová v Indian Wells startovaly společně a hrát spolu budou i v Miami.

"Došlo k nějakým změnám v pravidlech, takže jsme k sobě nemohly přejít. Řekly jsme si tedy 'Dobře, my budeme hrát spolu a ony spolu. A takhle to nakonec skončilo," usmívala se šťastná Strýcová po nečekaném životním úspěchu.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.699.000 dolarů
sobotní výsledky (17. 03. 2018)
• Čtyřhra - finále •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (ČR/Tchaj-wan) - Makarovová/Vesninová (1-Rus.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
tommr
... Hlaváčková a Niculescuová v Indian Wells startovaly společně a hrát spolu budou i v Miami.

Myslel jsem, že v Miami budou spolu hrát Andrea a Bára?
Reagovat
Fandina
Poslední odstavce v tomhle clanku vypadaji, že v Miami bude Andy hrát s Blesku.
Reagovat
tommr
takže Bára bude zase hrát s Hsieh?
Reagovat
Fandina
Ja vlastne nevim. Je to tam napsano nejasne.
Reagovat
EllNino
má synka :) Luku
Reagovat
smazaný uživatel
Tak gratulujem, velmi sympaticky parik!:)
Reagovat
Torn
Moc pěkný a zajímavá dvojice, každopádně si myslím, že s ohledem k Báře by bylo lepší, kdyby spolu hrály jen pár turnajů během roku, pokud to plánují někdy zopakovat, protože Bára musí být asi dlouhodobě dost na facku, ale ten úspěch jim oběma každopádně hodně přeju.
Reagovat
blixa
Každej jsme dlouhodobě dost na facku, to se musí přežít ;-)
Reagovat
Kytka
Přesně, kdo není často na facku. Báře to moc přeji a gratulace. Zápas byl hodně povedený.
Reagovat
Torn
Tak to je už zase tahání kočky za ocas. :)
Reagovat
Fandina
včera jsem to neviděla, ale viděla jsem jejich semifinále a tam se mi moc líbily. Baruška kouzlila na síti a Hsieh hrála rychle a byla všude. Takže nádhera a gratulace velikánská.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle
Reagovat
PetaM
"Na titul čekala od června 2016, kdy s Karolínou Plíškovou vyhrála turnaj na trávě v Birminghamu."

Nesouhlasím, ten rok vyhrála s Mirzou ještě Cincinnati a Tokio :)

Gratulace Barčo :)
Reagovat
LubosZabloudil
Děkuji za upozornění :)
Reagovat
ivecka
Luboši, máte tam chybu. Nechápu, skoro v každém článku se objeví nějaká ta chybička, to články po autorech nikdo nečte, aby je opravil. Ale zase na druhou stranu, na i-dnes je to mnohem, mnohem horší.
Reagovat
ivecka
Haha, mám tam taky chybu, za opravil prosím otazník...
Reagovat
horska.kraslice
Dívala jsem se do stavu 6:4 3:4, pak jsem zmožena zalehla, v té době to bylo zcela otevřené. První set začaala lépe Hsie Su-Wei, Bára se postupně zlepšovala. Nakonec rozhodlo Bářino eso při decizing pointu. Druhý set byl hodně vyšponovaný, ten vítr k tomu, byly tam i dvojchyby. Jsem moc ráda, že to holky nakonec daly, myslím, že jako dvojice si hodně sedly, docela jsem koukala, že Su-Wei není žádný studený čumák, obě se hrou bavily, byl na ně pěkný pohled.
Reagovat
George_Renel
Vůbec nelituji, že jsem si zkrátil spánek. Obě hrály bezvadně, Hsieh mě hodně překvapila.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
slacker
super
Reagovat
Krisboy
peggy se posere. Roger a ještě Bára.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist