Strýcová v Cincinnati převzala trofej pro nejlepší deblistku světa

13. 8. 2019, 10:38
Aktuality 5
Barbora Strýcová převzala na turnaji v Cincinnati trofej pro světovou jedničku ve čtyřhře, kterou se stala před měsícem po vítězství ve Wimbledonu po boku Tchajwanky Su-Wei Hsieh. Třiatřicetiletá česká tenistka se včera zároveň mohla v Ohiu radovat z toho, že se jako takzvaný lucky loser dostala do hlavní soutěže ve dvouhře.
Profily hráčů
Barbora Strýcová (© AFP)

Barbora Strýcová v Cincinnati absolvuje první turnaj v roli světové deblové jedničky, a proto před jeho začátkem převzala trofej pro královnu čtyřhry. "Můj nejsladší polibek (promiň lásko)", uvedla na instagramu k fotografii, na níž líbá stříbrnou trofej.

Na jejím vrcholu je zvětšený tenisový míč ozdobený diamanty. "Každá hráčka, která se dostala na první místo žebříčku, tu má jeden diamant. A můj je tu taky!" dodala.

Strýcová zažila ve Wimbledonu životní grandslam, neboť vedle premiérového titulu na londýnské trávě postoupila až do semifinále dvouhry.

V Cincinnati sice jako nasazená jednička neprošla kvalifikací, ale nakonec si singlovou soutěž zahraje také. Do hlavní soutěže jí ale pomohlo odhlášení Američanky Amandy Anisimovové (zranění zad) a v úterý ji v prvním kole čeká Ruska Darja Kasatkinová (h2h 2-1).

Ve čtyřhře Strýcová startuje se Su-Wei-Hsieh, wimbledonské šampionky jsou nasazenými jedničkami. V prvním kole narazí na Anett Kontaveitovou s Marou Sakkariovou.

Vedle Strýcové v Cincinnati startují ve dvouhře i Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Kateřina Siniaková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Pavol
Keď sa darí tak sa darí. Blahoželám, ešte prejsť cez prvé kolo a bude to super.
Reagovat
blixa
Jenom ???!!!
Reagovat
tommr
v singlu už od Báry nic nečekám, ale pozici deblový jedničky by si mohla nějakej čas podržet ...
Reagovat
Vlk-v-trave
SF Wimbledonu bylo skvele:) Kdo by to cekal pred turnajem.?;)
Trebas jeste rok vydrzi. A zahraje opet paradne na trave.
Reagovat
tommr
na trávě jí to s jejím stylem hry ještě může občas vyjít, ale na hardu a na antuce už v singlu moc nestíhá. Měla by se víc soustředit na debla kde může ještě dlouho hrát na tý nejvyšší úrovni ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist