Strýcová ve Wuhanu porazila domácí hráčku a poprvé od Wimbledonu postupuje

22. 9. 2019, 18:49
Aktuality 1
WTA WUHAN - Barbora Strýcová vstoupila do turnaje ve Wuhanu dvousetovým vítězstvím nad domácí Xiyu Wang. Čínskou soupeřku zdolala po horším začátku za hodinu a půl a poprvé od wimbledonské jízdy postoupila do 2. kola. V něm ji čeká Rumunka Simona Halepová, která je nasazená jako číslo čtyři.
Profily hráčů
Barbora Strýcová (© AFP)

Barbora Strýcová od skvostného Wimbledonu, na kterém se dostala poprvé do grandslamového semifinále ve dvouhře a získala první grandslamový titul ve čtyřhře, skončila na třech turnajích po sobě vždy v prvním kole. Jedinou výhru z pěti zápasů zaznamenala v kvalifikaci. 

Přes dva měsíce dlouhé čekání na výhru v hlavní soutěži třiatřicetiletá Češka ukončila až dnes v čínském Wuhanu. Kde si ve večerním utkání poradila 6-4 6-2 s domácí Xiyu Wang. V úvodu zápasu sice prohrávala 1-3, ale i díky okamžitému rebrejku roli favoritky bez velkých potíží potvrdila. 

Ve druhém kole čtvrtfinalistka z roku 2016 Strýcová vyzve světovou šestku Simonu Halepovou z Rumunska (h2h 1-5), s níž prohrála už 10 setů v řadě.

Na posledním letošním turnaji kategorie Premier 5 bude útočit na post světové jedničky Karolína Plíšková. Současná první hráčka světa Ashleigh Bartyová obhajuje 350 bodů za loňské semifinále a v případě vyřazení v prvním zápase by ji v čele pořadí vystřídala Plíšková. Pokud Australanka zahajovací zápas vyhraje, bude česká tenistka potřebovat nejméně postup do semifinále. Po případném finále mezi oběma nejvýše nasazenými hráčkami bude jedničkou vítězka.

Roli nasazené pětky ve Wuhanu plní Petra Kvitová, jež turnaj v letech 2014 a 2016 vyhrála. Po volném losu se ve druhém kole utká s Polonou Hercogovou ze Slovinska (h2h 1-0), jež dnes deklasovala 6-1 6-0 Američanku Jessicu Pegulaovou a teprve podruhé od Wimbledonu postoupila do 2. kola.


Kateřina Siniaková začne proti Belgičance Elise Mertensové. Do čínského dějiště by se měla přesunout také vítězka ze Soulu Karolína Muchová, které los přisoudil do prvního kola krajanku Marii Bouzkovou.

Sloane Stephensová dnes na svém neoblíbeném turnaji porazila 7-5 6-4 domácí Shuai Zhang, které oplatila dvě porážky z posledních dvou vzájemných duelů, přerušila sérii tří porážek a z posledních osmi zápasů zaznamenala teprve druhou výhru.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2.828.000 dolarů
nedělní výsledky (22. 09. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Strýcová (ČR) - Xiyu Wang (Čína) 6-4 6-2
Sabalenková (9-Běl.) - Sasnovičová (Běl.) 6-1 6-2
Stephensová (10-USA) - Čang Šuaj (Čína) 7-5 6-4
Collinsová (USA) - V. Williamsová (USA) 7-5 7-6(5)
Hercogová (Slovin.) - Pegulaová (USA) 6-0 6-1
Jastremská (Ukr.) - Tomljanovicová (Austr.) 7-6(5) 6-2
Peraová (USA) - Bradyová (USA) 6-4 3-6 6-4
Garciaová (Fr.) - Kasatkinová (Rus.) 6-2 6-2
Rybakinová (Kaz.) - Lin Zhu (Čína) 7-5 2-6 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
horska.kraslice
To je dobře, Báro. TM se blíží, je nutno ladit formu. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist