Strýcová zkazila tie-break, na čtyřhru se necítila

17. 4. 2016, 18:01
Aktuality 20
Brbora Strýcová litovala dvou zkažených míčů ve zkrácené hře. V Lucernu dnes mohla získat pro český tým vítězný bod v semifinále Fed Cupu se Švýcarskem, ale s Viktorijí Golubicovou prohrála 6-3 6-7 1-6. Krátce po dvouhře se rozhodla, že nenastoupí do závěrečné čtyřhry, ač předchozí dvě vyhrála, protože se necítila fyzicky v ideální pohodě.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

"Je to k vzteku. Hodně," řekla Strýcová. V utkání s Golubicovou přitom vyhrála první set a v tie-breaku byla za stavu 5:4 dva míče od výhry. Zbytečně ale chybovala, soupeřka druhý set získala a ve třetím byla k nezastavení.

Už na konci první sady Strýcová cítila, že nehraje ideálně. "Nešvihala a netlačila jsem, jak bych měla," řekla zkušená tenistka. Chyby se projevily v tie-breaku za stavu stavu 5-4, kdy zkazila dva nahrané míče. "Kterými jsem si to prohrála. Dvakrát jsem si nevybrala správnou variantu, špatně jsem u míče stála, nefungovaly mi ani nohy. Ona byla v tu chvíli hrozně nervózní, dala mi druhý servis jak papír, jenže já ho narvala do autu. Další míč to samý, narvu to úplně zbytečně ven. Ale to je tenis," řekla.

Ve třetím setu už získala Strýcová jen jednu hru. Golubicová za bouřlivé podpory diváků na dvorci dominovala. "Klobouk dolů před ní. Na co sáhla, to jí tam spadlo. Přišlo mi, že může zavřít oči a stejně míček zabije," ocenila Strýcová.

Až 129. hráčka světa nečekaně získala ve dvouhrách Švýcarkám dva body. V sobotu Golubicová zdolala světovou osmnáctku Karolínu Plíškovou a dnes i třiatřicítku Strýcovou. "Takhle to vždycky bývá. Je outsider, nikdo ji moc nezná, nemá proti nám vůbec co ztratit. Hrála neuvěřitelně, tak to prostě je," řekla Strýcová.

Na čtyřhru by fyzicky neměla
Po prohrané dvouhře se rozhodovala, zda nastoupí do čtyřhry. V deblu získala za stavu 2-2 vítězný bod loni ve finále proti Ruskám i letos v 1. kole v Rumunsku, a to vždy společně s Plíškovou. Nyní se rozhodla nehrát.

"Samozřejmě jsem chtěla. Moc. Taky jsem si říkala, že tam půjdu. Už máme s Kájou za sebou dva hrozně důležitý zápasy, ale rozdíl byl v tom, že tehdy jsem za sebou neměla dva singly. Teď bych musela běhat na síti, stíhat loby a všechno. Na tohle bych fyzicky neměla. A není správný, abych tam šla jenom kvůli tomu, že jsme spolu vyhrály dva zápasy," řekla Strýcová a pustila do hry Lucii Hradeckou.

Své rozhodnutí nehrát čtyřhru dokonce oplakala. "Měla jsem z toho taky hodně zvláštní pocit, až jsem se v šatně rozbrečela, jestli to je dobrý rozhodnutí. Máme Lucku, která je skvělá deblistka. Ony to zvládnou," uvedla Strýcová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
horska.kraslice
Dám to i sem. Bára měla i nějakou křeč, takže pokoušet se hrát další zápas by byl nesmysl.
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/768378-hradecka-se-hingisove-trochu-bala-ale-s-pliskovou-kralovaly-drtily-jsme-je-od-zacatku-jasaly-cesky.html#hp-sez
Reagovat
sprchon
Tak logicky, necítila se na to, tak to řekla. :) A zbytek týmu byl i na tohle připraven a jako celek to nakonec zvládl.
Reagovat
FulnekUltras
Zdravě sebekritická Barča má u mě další významné plus... a takhle volně rozčepýřená je ještě k tomu čím dál tím hezčí... ;)
Reagovat
a.magerova
Dle výzkumů, takto rozčepýřená žena v mužích vyvolává příjemnou fantazii, že zrovna vylezla z postele po hrátkách.... ;-)

Proto, chci-li se chlapovi znelíbit - učešu se.... :-)))))
Reagovat
VlS
nebreč, hrála jsi krásnej tenis.
Reagovat
sprchon
Emoce musej ven. Když chce brečet, tak ať brečí. :)
Ale souhlas s tím tenisem.
Reagovat
peggy
Uz by mohla skoncit,neco se ji povede a zbytek je fuc.
Reagovat
smazaný uživatel
Na rozdíl od tebe, pro Báru velkej respekt. Cit i mimo kurt....
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Je vidět, že Bára to má v hlavě srovnané, na kurtu hraje hlavou a její rozhovory svědčí o tom, že je zdravě správná.
Reagovat
sprchon
Především hraje srdcem. :)
Reagovat
Fandina
Srdcem hraje kde kdo, Bára je šikovná technicky, má šikovnou ruku a dobře se hýbe a faktem je, že poslední dobou dobře podává, myslím si, že je to práce Krupy a to je moc dobře.
Reagovat
sprchon
Dneska a hlavně včera jí to podání šlo skvěle, to jsem fakt koukal. Včera snad kolem 80 % 1. servis in, dneska kolem 70 %.
Že má šikovnou ruku atd, to je jasný. ;) Už dlouho říkám, že má nejhezčí tenis z našich. :) Pak ještě Cetka, ale ta bohužel není moc k vidění.
Reagovat
pockerface
Myslím, že to bylo dobré a rozumné rozhodnutí. Bára byla po zápase psychicky i fyzicky vyždímaná a Lucka jí velice dobře nahradila. Holky hrají výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
jasně.2 vyšťavené,to by nebylo ono. Hráďa prokázala své postavení
Reagovat
tommr
jj musí se ocenit, že se tam Bára necpala za každou cenu a nechala hrát Lucku, která byla odpočatá a je koneckonců i lepší deblistka ... :)
Reagovat
Frick
No a to je právě ono. Kdyby se tzv. cpala (na základě třeba toho, že by si pod vlivem všeho okolo neuvědomovala, že je takrka fyzicky na dně), řekl by Pála, ne viděl jsem to z lavičky, ty máš dost, holka. Bude hrát Lucka. To by byla ta invence, po který volám. Takhle pro ni zase vlastně nebyl dán prostor.
Reagovat
Lunej..
Kdyby sis ty laskavě uvědomil, jak tu pořád pitomě pindáš, tak bychom tu nemuseli pořád volat po tom, abys vyhledal odbornou pomoc. Na tu invenci máš ty prostoru dost. Na rozdíl od Báry sem ty svoje bludy cpeš pod tlakem, nějaká sebereflexe by neškodila. Jenže co můžeme po tobě chtít, že?
Reagovat
Frick
Hezký výpad. Tak zpátky do kurniku.
Reagovat
Lunej..
Vtipy ti fakt nejdou a navíc TY mě nemůžeš urazit.
Reagovat
horska.kraslice
Lucka byla zdravě nabuzená a dnešní zápas jí sedl. Kája se přidala a bylo z toho další tentokrát milé překvapení.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist