Strýcová zvládla další bitvu a v Aucklandu si po roce zahraje čtvrtfinále

3. 1. 2018, 03:08
Aktuality 6
WTA AUCKLAND - Barbora Strýcová vydřela na turnaji WTA International v Aucklandu další vítězství a obhájila loňské čtvrtfinále. Poslední česká zástupkyně v novozélandské metropoli porazila ve třech setech Johannu Larssonovou ze Švédska, přičemž vítězství mohla slavit mnohem dříve. O vyrovnání svého aucklandského maxima si zahraje s Tchajwankou Su-Wei Hsieh.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová se v prvním utkání letošní sezony pořádně nadřela, když s Italkou Erraniovou bojovala více než tři hodiny. Další maratonskou bitvu absolvovala dnes proti Johanně Larssonové, přestože ve druhé sadě vedla už 5-2. Nakonec ale Švédku po téměř dvou a půl hodinách udolala 6-1 6-7(3) 6-2, upravila vzájemnou bilanci na 5-3 a stejně jako loni postoupila na Novém Zélandu do čtvrtfinále.

Strýcová do duelu vstoupila výborně. Takřka nechybovala a svou pestrou hrou brnkala soupeřce na nervy. Larssonová se v první polovině zápasu, zejména z bekhendu, často vyhazovala a Strýcová zhruba po hodině hry vedla 6-1 5-2.

Následoval však nepochopitelný herní propad. Jednatřicetiletá Češka začala kupit nevynucené chyby z jednoduchých pozic, stejně jako v prvním kole proti Erraniové druhé dějství nedokázala dopodávat, ztratila jej v tie-breaku a musela do rozhodujícího setu. V něm se jako klíčová ukázala druhá hra. Rodačka z Plzně v ní odvrátila brejkbol a v dalším průběhu utkání ztratila jediný game.

O vyrovnání svého aucklandského maxima se svěřenkyně Davida Kotyzy utká se Su-Wei Hsieh. S Tchajwankou třikrát v řadě neprohrála, nicméně poslední souboj se odehrál před čtyřmi lety na Australian Open. Su-Wei Hsieh dnes porazila 6-4 6-3 belgickou kvalifikantku Ysaline Bonaventureovou.

Caroline Wozniacká pokračuje ve skvělé formě z konce loňské sezony, kterou zakončila triumfem na Turnaji mistryň. Bývalá světová jednička a nasazená jednička turnaje ve druhém kole nedala šanci Petře Martičové, kterou porazila dvakrát 6-2. Ve čtvrtfinále vyzve Sofii Keninovou. Devatenáctiletá talentovaná Američanka si zahraje čtvrtfinále na okruhu WTA poprvé v kariéře.

Agnieszka Radwaňská prodloužila svou neporazitelnost v Aucklandu už na sedm utkání. Šampionka z roku 2013 dnes na Novém Zélandu zdolala v deštěm přerušeném duelu 6-3 7-5 Taylor Townsendovou a poprvé od loňského srpna postoupila do čtvrtfinále. V něm na Polku čeká další Američanka Sachia Vickeryová.

Julia Görgesová na závěr loňské sezony, v němž ovládla podnik WTA Premier v Moskvě i WTA Elite Trophy v Zhuhai, navazuje také na začátku roku 2018. V Aucklandu dnes smetla 6-4 6-0 Slovenku Viktorii Kužmovou, když nastřílela 31 winnerů a spáchala jen 13 nevynucených chyb, vyhrála jedenáctý zápas v řadě a na Novém Zélandu tak počtvrté v řadě nechybí ve čtvrtfinále. V něm druhá nasazená Němka narazí na Slovinku Hercogovou (h2h 4-2).

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 226.750 dolarů
středeční výsledky (3. 1. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Strýcová (3-ČR) - Larssonová (Švéd.) 6-1 6-7(3) 6-2
Wozniacká (1-Dán.) - Martičová (Chorv.) 6-2 6-2
A. Radwaňská (4-Pol.) - Townsendová (USA) 6-3 7-5
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Bonaventureová (Belg.) 6-4 6-3
Keninová (USA) - Lepchenková (USA) 6-4 7-6(6)
Hercogová (Slovin.) - Flipkensová (Belg.) 6-4 6-2
Vickeryová (USA) - Cepedeová (Par.) 6-2 6-4
Görgesová (Něm.) - Kužmová (SR) 6-4 6-0
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
skott
při příležitosti jejího prvního čtvrtfinále na okruhu WTA - malá Sonya Kenin;)

https://www.youtube.com/watch?v=FQUSZYoiGSA
Reagovat
tommr
Bára sice postupuje, ale opět zcela zbytečně vyplýtvala spoustu sil, který jí můžou v dalších kolech chybět ...
Reagovat
FulnekUltras
Barča na kurtu potřebuje jezdit - pokud vydrží achillovka, o její výdrž celkovou obavy nemám. ;)
Reagovat
Fandina
Bára super. Larsson umí. Takže super a super spolupráce s Davidem. Držím palce dál!!!
Reagovat
EllNino
Neuvěřitelný :D Kdyby Bára uměla dopodávat napoprvý, měla by dneska zasebou 2 úspěšný dvoušeťáky ... ale ne :) Místo toho dneska opět přes 2 hodiny trvající maraton :D ...

Ale výhra je výhra, ikdyž vedení 6:1 5:2 by se měla dotahovat hned, celkem si zahrává :) ...
Čtvrtfinále šachy se Su-Wei Hsieh, těším se :)
Reagovat
blixa
No co co, ptřebuje se pořádně rozehrát, potrénovat, těžko na cvičišti, lehko na (AO) bojišti ;-). Ono 5:2 vypadá jako snadný, ale byl to jen jeden break ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist