Stuttgart: Florian Mayer vyřadil nasazeného Kohlschreibera

14. 7. 2010, 08:41
Aktuality 0
ATP STUTTGART - S turnajem na antuce v německém Stuttgartu se rozloučil hned v úvodním kole domácí šestý nasazený Philipp Kohlschreiber. O vyřazen favorita se postaral jeho krajan Florian Mayer. Další favorité - Montanes a Simon - postoupili po třísetových bitvách.
Florian Mayer

Florian Mayer překvapil na Wimbledonu výhrami nad Čiličem a Fishem. Ve třetím kole však kvůli zranění nohy vzdal. Nyní se vrátil na domácím antukovém turnaji ve Stuttgartu a hned na úvod se postaral o vyřazení krajana a nasazené šestky Philippa Kohlschreibera.

Šestadvacetiletý Mayer odvrátil všech sedm brejkbolů a za 82 minut vyhrál nečekaně hladce 6-4 6-2.

"Myslím, že jsem hrál rychle a bez výkyvů," komentoval Mayer. "A Philipp dnes určitě nepředvedl své maximum. Udělal dost chyb a to bylo dnes klíčové," dodal.

Ve druhém kole se utká se Španělem Guillermem Garciou-Lopezem, který otočil duel s krajanem Ivanem Navarrem.

"To bude 50 na 50," přemýšlel o šancích německý tenista. "On je dobrý antukář. Musím hrát dobrý tenis jako dnes, a pak myslím, že mám šanci vyhrát."

Albert Montanes letos v dubnu získal čtvrtý titul na antuce v Estorilu, kde mimo jiných porazil i tehdejší světovou jedničku Federera. O pátý triumf a znovu na antuce se chce pokusit v kvalitní konkurenci ve Stuttgartu.

Pátý nasazený hráč měl v úvodním kole nečekané problémy s domácím Phlippem Petzschnerem, který na nedávném Wimbledonu slavil titul ve čtyřhře. Montanes ale nakonec i díky dobré úspěšnosti podání vyhrál 2-6 7-5 6-2 a postoupil do 2. kola.

Problémům se nevyhnul ani sedmý nasazený Gilles Simon. Pětadvacetiletý Francouz, jenž na jaře laboroval se zraněním kolena, v prvním letošní utkání na antuce zdolal Jamajčana Dustina Browna 6-3 3-6 7-6.

Pětadvacetiletý Brown, který před týdnem v Newportu porazil nejvýše nasazeného Querreyho a zahrál si čtvrtfinále, dovedl utkání proti bývalé světové šestce až do třetího setu. V něm se sice na returnu vůbec nedostával do hry, odvrátil však všechny čtyři brejkboly a vynutil ai tie-break. Ten už si favorizovaný Francouz pohlídal. 

Největším favoritem turnaje je Nikolaj Davyděnko. Rusa, který měl v úvodním kole volný los, čeká Španěl Gimeno-Traver. Druhý nasazený Jürgen Melzer, semifinalista French Open a vítěz deblu ve Wimbledonu, bude hrát s domácím Zverevem. Mezi spolufavority patří také Monfils a Ferrero.

- ATP 250 STUTTGART (Švédsko, antuka, 450.000 eur) -
úterní výsledky (13. 07. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Montaňés (5-Šp.) - Petzschner (Něm.) 2-6 7-5 6-2
Mayer (Něm.) - Kohlschreiber (6-Něm.) 6-4 6-2
Simon (7-Fr.) - Brown (Jam.) 6-3 3-6 7-6(1)
Phau (Něm.) - Crivoi (Rum.) 6-2 6-3
Chela - Schwank (oba Arg.) 6-2 7-5
Garcia-Lopéz - Navarro (oba Šp.) 4-6 6-3 6-2
Greul - Berrer (oba Něm.) 7-6(6) 6-4
Andujar (Šp.) - Knittel (Něm.) 4-6 6-4 6-3
Gimeno-Traver (Šp.) - Chardy (Fr.) 7-5 6-7(6) 6-3
Zeballos (Arg.) - Beck (Něm.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist