Stuttgart: Mónaco pokračuje ve skvělých výkonech, Tipsarevič odvrátil čtyři mečboly

13. 7. 2012, 21:09
Aktuality 2
Do semifinále turnaje ATP ve Stuttgartu se nedostal ani jeden domácí tenista. Nejblíže k postupu měl Bjorn Phau, ale nevyužil ani jeden ze čtyř mečbolů a přes turnajovou jedničku Janka Tipsareviče nepostoupil. Svou výbornou formu potvrdil vítězstvím 6-1 7-5 nad Červenákem Juán Mónaco.
Juan Mónaco

Druhý nasazený Juán Mónaco si vybojoval účast v semifinále za hodinu a 37 minut vítězstvím 6-1 7-5 nad kvalifikantem Červenákem. „Dnes jsem začal dobře, ale ve druhém setu se soupeř zlepšil,“ komentoval Mónaco. „Dokázal jsem ve druhém setu otočit ze stavu 1-5, takže jsem spokojený,“ dodal Argentinec, který ve Stuttgartu útočí na třetí titul z ATP turnaje v této sezóně.

Mónaco si o finále zahraje se Guillermem Garciou-Lopézem. Španěl v zápase Dustinem Brownem, který ve Stuttgartu startuje na divokou kartu, neprohrál ani jeden servis a zvítězil za necelou hodinu 6-0 6-3. V prvním setu Brown uhrál pouhých 10 bodů.

„Guillermo hraje typický španělský tenis. Hrál jsem s ním už mnohokrát a znám jeho hru. Bude to pro mě težký zápas,“ řekl Mónaco na adresu svého semifinálového soka.

Ve čtvrtfinále byl jen kousek od vyřazení Janko Tipsarevič. Turnajová jednička v zápase s dvaatřicetiletým Phauem prohrála první set v tie-breaku a za stavu 5-6 ve druhé sadě při podání Němce musela odvracet čtyři mečboly. Srb prokázal pevné nervy, využil hned první brejkbol a srovnal na 6-6. Zkrácenou hru Tipsarevič získal na svou stranu přesvědčivým výsledkem 7-2. Ve třetím setu už Tipsarevič neprohrál ani jeden svůj servis, vyhrál 6-4 a připsal si své 34. vítězství v této sezóně.

Posledním německým hráčem v turnaji byl Cedrik Stebe, ale ani třetí domácí tenista ve čtvrtfinále neuspěl. Turnajovou jedničku Tipsareviče po vítězství 6-4 6-1 vyzve v semifinále Brazilec Bellucci.

- ATP STUTTGART -
(Německo, antuka, dotace 410.175 eur)
páteční výsledky (13. 07. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Tipsarevič (1-Srb.) - Phau (Něm.) 6:7 (6:8), 7:6 (7:2), 6:4 
Mónaco (2-Arg.) - Červenák (SR) 6:1, 7:5
García-López (Šp.) - Brown (Něm.) 6:0, 6:3
Bellucci (Braz.) - Stebe (Něm.) 6:4, 6:1.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Phau ma 33 ne 23
Reagovat
smazaný uživatel
Díky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist