Suková je potřetí v nominaci do Síně slávy

6. 9. 2017, 10:28
Aktuality 4
Helena Suková je již potřetí mezi navrženými do tenisové Síně slávy v americkém Newportu. Vítězka čtrnácti grandslamových turnajů ve čtyřhře a mixu už byla v nominaci v letech 2012 a 2015, ale osmým českým zástupcem mezi legendami zatím zvolena nebyla.
Profily hráčů
Helena Suková

Spolu s bývalou světovou deblovou jedničkou Sukovou jsou tentokrát v nominaci rovněž wimbledonští vítězové Australan Pat Cash a Němec Michael Stich, elitní deblista Švéd Anders Jarryd a 'Létající Holanďan' Tom Okker. O přijetí rozhodne hlasování novinářů letos na podzim a výsledek bude znám příští rok.

Při první nominaci dostala před Sukovou přednost mimo jiné Švýcarka Martina Hingisová, podruhé Belgičanka Justine Heninová a Rus Marat Safin.

Suková vyhrála devět grandslamů v ženské čtyřhře a dalších pět ve smíšeném deblu. Ve dvouhře bývalá světová čtyřka zaznamenala deset turnajových triumfů, na grandslamech byla dvakrát ve finále Australian Open i US Open.

V Síni slávy se může připojit k Janě Novotné, Martině Navrátilové, Haně Mandlíkové, Jaroslavu Drobnému, Ivanu Lendlovi, Janu Kodešovi a Karlu Koželuhovi, který do ní byl uveden jako dosud poslední český rodák v roce 2006.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
horska.kraslice
V síni slávy je asi hodně tenistů.
Reagovat
Fandina
Nevím, kolik jich budou do síně slávy uvádět, ale myslím, že Cash má větší šanaci.
Reagovat
Fandina
šanci ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist