Suveréni Mirnyj s Nestorem ovládli Turnaj mistrů

27. 11. 2011, 21:57
Aktuality 1
Titul ze soutěže deblistů na Turnaji mistrů si z Londýna odvážejí Bělorus Max Mirnyj a Kanaďan Daniel Nestor. Třetí nasazená dvojice zdolala v dnešním finále polské duo Mariusz Fyrstenberg a Marcin Matkowski 7-5 a 6-3 a pro cennou trofej si tak došla bez jediné porážky.
Max Mirnyj a Daniel Nestor

Polské soupeře porazili Daniel Nestor a Max Mirnyj už v základní skupině a ani dnes s nimi neztratili set. Snadnou práci ale s Mariuszem Fyrstenbergem a Marcinem Matkowskim neměli: v prvních třech hrách zápasu viděli diváci v Londýně shodu, po níž ve čtyřhře jediný míč rozhodne o tom, kdo game získá. Jako první se brejku dočkali Poláci, kteří však vzápětí při vlastním podání o náskok přišli. Matkowski pak v šesté hře zažehnal při svém servisu nebezpečí brejku, ovšem Mirnyj s Nestorem se dočkali těsně před zkrácenou hrou. Za stavu 6-5 si Bělorus s Kanaďanem vypracovali dva setboly a Mirného vítězný úder z forhendu znamenal jejich vedení 1:0 na sety.

Na další prolomené podání čekali fanoušci v O2 Areně až do šesté hry následující sady, v níž Matkowski ulehčil třetímu nasazenému páru práci dvěma dvojchybami. Vedení 4-2 už Mirnyj s Nestorem nepustili a druhý jmenovaný po 79 minutách ukončil zápas čistou hrou při svém servisu.

"Vyhrát takový turnaj je skvělý pocit," radoval se po utkání Mirnyj, který spolu se svým deblovým partnerem vyhrál po prvním podání 31 z 33 výměn. "Těší nás, že jsme to dokázali bez jediné porážky. Cítili jsme, jak během týdne roste naše sebedůvěra, protože jsme na začátku turnaje vyhráli pár těsných zápasů. Dneska už jsme ke konci utkání oba cítili, že hrajeme výborně," dodal Bělorus.

Pro něj je titul z Turnaje mistrů druhý v kariéře, ten první vybojoval v roce 2006 po boku Švéda Björkmana. Jeho o pět let starší parťák se radoval dokonce už počtvrté: v minulých letech zvítězil Daniel Nestor po boku Marka Knowlese z Baham a dvakrát se Srbem Nenadem Zimonjičem.

Mirnyj s Nestorem, kteří spolu hrají teprve první sezonu, zakončí rok s bilancí 47 výher a devatenácti porážek. Osmkrát bojovali v turnajovém finále o titul a čtyřikrát trofej získali. Tou nejcennější je vedle triumfu z Londýna pohár pro vítěze French Open.

Výsledky - Turnaj mistrů (tvrdý povrch):
Čtyřhra - finále:
Mirnyj/Nestor (3-Běl./Kan.) - Fyrstenberg/Matkowski (8-Pol.) 7:5, 6:3.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak aspoň jedna dobrá věc na jinak katastrofálním Turnaji mistrů. Velká Gratulace. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist