Suverénní Berdych si zahraje o finále

3. 2. 2012, 17:45
Aktuality 15
Už jen dvě výhry dělí Tomáše Berdycha od prvního titulu v nové sezoně. Nejvýše nasazený hráč turnaje v Montpellier neztratil ani dnes set, domácího Nicolase Mahuta porazil 6-3 6-4 a postoupil do semifinále. V něm ho čeká oblíbený Němec Kohlschreiber.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych je v Montpellier nasazen jako jednička a roli favorita zatím bez problémů potvrzuje. Po snadné výhře nad Florentem Serrou si dnes porazil bez vážnějších potíží s dalším domácím hráčem Nicolasem Mahutem.

Ve svém druhém duelu na turnaji Berdych těžil zejména ze svého podání, při kterém v úvodním setu neztratil víc než jeden míček za game. Když proto v šesté hře prolomil Mahutův servis, o osudu setu bylo rozhodnuto.

Jediný slabší moment v zápase si český tenista vybral - stejně jako v souboji se Serrou - v úvodu druhé sady. Do té vstoupil špatně, přišel o podání a prohrával už 0-3. Radost diváků v Montpellier, kteří doufali v Mahutův obrat, ale netrvala dlouho: Berdych si podání vzal rychle zpátky a další brejk znamenal vedení 4-3 a vzápětí 5-3 pro favorita. Žádné problémy pak už Berdych nepřipustil a utkání ukončil svým 14. esem.

V semifinále se Berdych utká s Philippem Kohlschreiberem, se kterým vyhrál sedm z osmi vzájemných duelů. Německý tenista ve čtvrtfinále rovněž zastavil domácího hráče, turnajovou čtyřku Richarda Gasqueta zdolal 6-2 3-6 6-3.

Výrazně víc než Berdych se na postup do semifinále nadřel druhý nasazený Gilles Simon. Francouze čekal až 209. hráč světa a jeho krajan Guillaume Rufin, který ukázal, že jeho předchozí výhry na turnaji nebyly náhodné. Vyrovnaný úvodní set favorit vyhrál až v tie-breaku, v němž musel dotahovat ztrátu, ale druhou zkrácenou hru pro sebe získal Rufin, který si tak vynutil třetí set.

I v něm outsider Simona trápil, dvakrát však přišel o náskok a od stavu 2-2 už zbytek utkání už patřil 12. tenistovi světa. Ten získal čtyři gamy v řadě a po téměř třech hodinách se mohl radovat z vítězství 7-6 6-7 a 6-2.

Pořadatelé mají jistého domácího hráče ve finále, neboť se Simon v semifinále utká s krajanem Gaelem Monfilsem. Obhájce titulu ve čtvrtfinále nezaváhal proti Jarkku Nieminenovi, kterého porazil i ve třetím vzájemném souboji. Naopak s příštím soupeřem Simonem ještě nevyhrál.

Výsledky - Montpellier (tvrdý povrch, dotace 450.000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (1-ČR) - Mahut (Fr.) 6:3, 6:4, Simon (2-Fr.) - Rufin (Fr.) 7:6 (7:5), 6:7 (2:7), 6:2, Monfils (3-Fr.) - Nieminen (8-Fin.) 6:3, 6:3, Kohlschreiber (7-Něm.) - Gasquet (4-Fr.) 6:2, 3:6, 6:3.

 

Komentáře

15
Přidat komentář
SubOptikT
Huta Galung
Reagovat
smazaný uživatel
Hej lidi o kterém tenistovi si myslíte že je nejrychlejší? Ja si myslím že Rafael Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils
Reagovat
skott
Phau
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych řekl že Phau i když jsem ho viděl asi jen dvakrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Phau ano..a jako jeden z nejrychlejších se mi zdá třeba i Nishikori.
Reagovat
darek.vrana
Djokovič a Murray
Reagovat
skott
no ale je pravda, ze se ptal na tenistu a ne sprintera, takze teda Hewitt:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils taky není pomalý, ale ten se spíš pro ten míček snaží natahovat a skákat než dobíhat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče nechytatelných míčků které z naprosté defenzivy zatočí do kurtu je to Rafa. Monfils je v tomhle taky naprosto nevyzpytatelny a proto mu fandim. Nějakej Phau může být rychlý jak chce ale je třeba toho využít.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se nebavíme o umění, ale čistě o rychlosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Berda se mi libil, nejde jen o 1. set, kdy se vsechno darilo, ale zivejsi projev a "odhodlani" po ztrate podani na zacatku 2. setu a okamzita zachrana z 0:3 v podobe snury 5 gemu, v zapase par krasnych bekhendu po lajne a prohozu vubec, zasahy na siti, chodil 1. servis, proste zvladnuto. A jeste - na rozdil od zdejsich odborniku bych predem nepodcenovala vubec nikoho, natoz "maratonce" Mahuta..... :-)
Reagovat
VlS
jsem zápas neviděl, protože jsem cestoval, ale u Tom se mi vůbec zdá od masters že má daleko víc sebevědomí a hraje opravdu dobře. Ani v dalších kolech to nebude žádnej špacír, počítám, že Ríša Kohliho porazí a pak tipuji Gaela, Simon mi připadá z formy.
Reagovat
smazaný uživatel
Chystám gumákovu panenku :-).
Reagovat
smazaný uživatel
pes: v poradku :-))

VIS: Simon sice "drel", ale nuda, nevymyslel vubec nic...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist