Světová jednička Djokovič na French Open pokračuje bez ztráty setu

30. 5. 2019, 16:12
Aktuality 69
FRENCH OPEN - Světová jednička Novak Djokovič na French Open pokračuje bez ztráty setu. Bývalý šampion a jeden z největších favoritů ve druhém kole přehrál švýcarského lucky losera Henriho Laaksonena. V dalším kole čeká vítěze posledních tří grandslamů italský kvalifikant Salvatore Caruso.
Novak Djokovič

Novakovi Djokovičovi se po triumfu na Australian Open dlouho nedařilo, ale před dalším grandslamem svou formu postupně gradoval. V Madridu získal 33. trofej z Masters, v Římě až ve finále podlehl Rafaelovi Nadalovi a suverénně si vede také na French Open.

V Paříži, kde před třemi lety zkompletoval sbírku svých grandslamových trofejí, snadno přehrál Huberta Hurkacze a dnes po setech 6-1 6-4 6-3 švýcarského lucky losera Henriho Laaksonena.

Djokovič svého dnešního soupeře od začátku jasně přehrával, hrál, co potřeboval, a po hodině a půl slavil postup. Jediné zaváhání předvedl v polovině druhé sady, kdy nepotvrdil brejk, ovšem rebrejkem se opět dostal do vedení.

Vítěz posledních tří grandslamů a světová jednička bude v souboji o osmifinále čelit kvalifikantovi Salvatoremu Carusovi, který si vyšlápl na nasazeného domácího hráče Gillese Simona. Se 26letým Italem se utká poprvé.

Statistiky zápasu

Dominic Thiem měl i ve druhém zápase velké potíže. Jeden z největších favoritů a loňský finalista až po dvouapůlhodinovém boji zdolal 6-3 6-7(6) 6-3 7-5 Alexandera Bublika. Jeho dalším soupeřem bude Pablo Cuevas.

Alexander Zverev po pětisetové bitvě v prvním kole s Johnem Millmanem dnes pošetřil síly, když kvalifikanta Mikaela Ymera za dvě hodiny hry porazil 6-1 6-3 7-6(3). O postup do osmifinále si loňský čtvrtfinalista a vítěz poslední generálky v Ženevě zahraje s Dušanem Lajovičem.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 42,661.000 eur
čtvrteční výsledky (30. 5. 2019)
• Dvouhra muži - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Laaksonen (Švýc.) 6-1 6-4 6-3
Thiem (4-Rak.) - Bublik (Kaz.) 6-3 6-7(6) 6-3 7-5
A. Zverev (5-Něm.) - M. Ymer (Švéd.) 6-1 6-3 7-6(3)
Del Potro (8-Arg.) - Nišioka (Jap.) 5-7 6-4 6-2 6-7(5) 6-2
Fognini (9-It.) - Delbonis (Arg.) 6-4 3-6 6-3 6-3
Chačanov (10-Rus.) - Barrere (Fr.) 6-3 7-6(6) 0-6 7-5
Čorič (13-Chorv.) - Harris (JAR) 6-2 6-3 7-6(2)
Monfils (14-Fr.) - Mannarino (Fr.) 6-3 6-4 6-4
Mayer (Arg.) - Schwartzman (17-Arg.) 4-6 6-3 6-4 7-5
Bautista (18-Šp.) - Fritz (USA) 6-2 6-3 6-2
Hoang (Fr.) - Verdasco (23-Šp.) 6-4 3-6 7-6(5) 7-5
Caruso (It.) - Simon (26-Fr.) 6-1 6-2 6-4
P. Cuevas (Urug.) - Edmund (28-Brit.) 7-6(3) 6-3 2-1 / skreč
Lajovič (30-Srb.) - Benchetrit (Fr.) 6-3 6-3 6-4
Thompson (Austr.) - Karlovič (Chorv.) 6-3 6-4 6-7(2) 6-3
Struff (Něm.) - Albot (Mold.) 7-6(2) 7-6(3) 6-7(4) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

69
Přidat komentář
Mayo
Djoki si ide nezadržateľne pre 2. findžu z FO.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ze stávková nevypísala kurzy, ci sa dohrá zajtra. Skoro by som dal ruku do ohna za to, ze nie..

Centralny kurt, start tak 11:10...

Pliskova Martic, tricky match, Martic to ma tusim 13:2 na antuke v sezóne. Porazila zlepšujúcu sa Mladenovic, predtým na antuke Bencic, Anisimovu, Muguruzu. No proste podla mna min set vyhrá, cakam dlhy zápas.

Klizan Puj. Klizan je break hore, ale v kazdom sete servis stratil a ponukal kvantum BB, ten zápas ma potenciál sa skomplikovat.

Svitolina Muguruza. Tak tu sa nemusime o dlzke zápasu ani bavit, tu je to 50.1 ku 49.9 v prospech Muguruzy, cokolvek pod 2hod bude prekvapenim.

Rafa David. Opat zápas s potenciálom sa skomplikovat. Goffin nestratil set a zdá sa, ze chytá svoj rytmus, s ktorým na antuke porazal a konkuroval top hracom. Rafove zápasy su malokedy pod dve hodiny.

Tsitsipas Krajinovic. Tí uz mozu zacinat po 19:00 a pravdepodobne aj budú. Ak Klizan bude hrat 5 setov, tak skor o 20:00...Ten zápas by mali presunut inam.
Reagovat
makro99
Pablo Cuevas je zpět mezi elitní antukářskou dvaatřicítkou... a to je dobře. A nejenom díky těmhle lahůdkám...
https://www.youtube.com/watch?v=EXRMZeVPLRM
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/62030335_2185056164946367_3244596940268109824_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_ht=scontent.fprg2-1.fna&oh=17eb917e363ea63e6b315222b6a0ef1a&oe=5D60877F
Reagovat
Marduch
Ja mu preju, aby si to behem RG uzil do sytosti, idealne jeste petkrat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jako, já proti Nolemu nic nemám, ale tohle je fakt megatrapárna. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč tohle dělá, to si jako myslí, že tím získá víc fanoušků? Mě a věřím, že nejsem jediný, tím spíš odrazuje.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom s Nickem souhlasím "the worst celebration on the tour." Megatrapárna, co předvádí.
Reagovat
Marduch
Proč by tím nutně měl chtít získat víc fanoušků?

Is there someone particularly in his mind or something in his mind? 'It's God himself (smiling) inside of me and on the sky, as well. So I'm trying to, you know, share that love and that light and divine energy with all the people.

It's quite a special moment for me to be able to be playing the sport that I love and to be successful in it, and, you know, it has become like a traditional celebration about year and a half or two years ago, and ever since then, whenever I would win the match, I would do that.

You know, it's quite nice to see the reaction of the people to it, and I have received a lot of, you know, nice comments about it. So I'm glad the people feel that.' Djokovic then spoke about his celebration at the end.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, tohle už mi nepiš, do těď jsem nebral Noleho jako náboženského fanatika, ale díky tobě asi začnu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To už bude jak Revolta, co si skrz svojí tvorbu verbuje fanatiky do církve.
Reagovat
Marduch
haha, nakonec budeš muset pokorně uznat, že o něm vlastně vůbec nic nevíš:D
Reagovat
Marduch
Vidíš a přesto si do toho nenechá kecat, je to kabrňák;) Jako ale začíná to být už poněkud okoukané, chtělo by to přijít s něčím novým, co třeba toto
https://twitter.com/djokernole/status/1002638971506065408
Pravda, je to krapet méně duchovní, ale zas by si diváci, kteří by se po hodinách sezení přidali k Nolemu, příslušné partie náležitě protáhli..
Reagovat
smazaný uživatel
A co kdyby se spíš začal chovat normálně a nedělal pozéra? Myslím, že by to lidi ocenili daleko víc.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom taky absolutně souhlasím s Nickem, že se jen snaží zalíbit a neunáší, že i kdyby vyhrál ještě 50 GS, tak nikdy nebude tak populární, jako Roger a Rafa.
Reagovat
Marduch
Tak Nole se v tom světě tenisu vždy prezentoval trochu jinak než zbylí dva, z mýho subjektivního pohledu tak trochu až suchaři tím výhradním zaměřením se na kariéru vrcholového tenisu, jako by nic dalšího (kromě rodiny) skoro neexistovalo. A nejspíš na tom něco bude, že Noleho to v nějaký fázi kariéry mohlo s menší popularitou oproti Fedalovi dost štvát, ale já osobně nevnímám ty jeho různé projevy jako, jak ty říkáš, pozérství. Mně odjakživa přišel svuj, prostě Djoker - extrovert, showman, easy týpek z Balkánu, a zároveň neurotik a egoista od určité doby dumající nad smyslem existence egoismu.. Samozřejmě připouštím růžový fanouškovský brýle, skrz obdiv k jeho dovednostem:)
"Luckily for me I have a lot of sources of happiness from outside of a tennis court. That's something that definitely brings a smile on my face because I wouldn't be enjoying so much if the only source of the happiness in my life is winning tennis matches."
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, že se snaží zalíbit, ale takovýma sračkama, to fakt nepůjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nechci do tebe nějak jebat, pořád ještě zapíjím to že sem včera oslavil čtvrtstoletí na světě, což je při mém životním stylu zázrak. :-)
Reagovat
Marduch
tak to blahopřeji..hlavně k tomu, že v tom stylu můžeš ještě cca dekádu v klidu pokračovat. Než pak pomalu ale jistě začne jít do tuhýho:)
Reagovat
Patik
to čo Nole predvádza po zápasoch je podľa mňa normálna vec..veď milióny ľudí ho majú radi..niektorí ho majú ako tenisový vzor..na sociálnych sieťach cíti odozvu od ľudí za vyhraté zápasy..podporujú ho všade aj pred zápasmi..zdvihnúť pár krát ruky a vyjadriť im vďaku zato je to najmenej..keby mi Nole vyjadril vďaku zato že mu fandím tak sa tomu len poteším..Kyrgiosovi je proste len nesympatický..čo si radšej nezoberie na mušku Nadala a to jeho špáranie v riti pred každým podaním ,obmedzovanie súperov jeho autizmom.
Reagovat
Mayo
Veď sa vyjadroval aj k Nadalovi ty autista.
Reagovat
Patik
čo som počul na jeho adresu tak len tolko že nevie prehrávať a tým to skončilo.
Reagovat
Mayo
No veď k obom sa vyjadril k jednej veci. Či El Matadorovi treba viac ako Djokimu?
Reagovat
Patik
do Djokoviča rýpe stále..neviem čo mu urobil..Kyrgios robí najvačší bordel na okruhu svojím správaním a ide sa opierať do hráča ktorému nesiaha ani po členky a to len preto že sa Nole poďakuje po zápase fanúšikom...keby mal Djokovič riešiť Kyrgiosove výlevy a správanie tak celé dni nič nerobí len píše články a tweety.
Reagovat
Patik
Toto je presne ten dôvod prečo nechcem aby mladí porážali starých..potrebujú dostávať náklad na kurtoch aby vedeli kde je ich miesto až pokiaľ sa nenaučia trošku pokory a úcty k lepšiemu.
Reagovat
spaniel
Autista je jiny hrac Majko... jako jeho fanda bys mel lip vybirat.
Reagovat
smazaný uživatel
Becker aký vysmiaty..

Asi sa mu podarilo dobre predat nejaký ten tanier z Wimbledonu.
Reagovat
Denis92
Nerozumiem, ako moze byt v roku 2019 GS turnaj nie ze bez strechy, ale este aj bez umeleho osvetletnia aspon na najvacsich kurtoch..to je proste nonsens.

Predvcerom Monfils zacal o 21:10 hrat este len 3.set a dohrali 21:35..
Dnes Klizana prerusia vo 4sete za stavu 3-1 o 20:50..
Najlepsie by bolo odobrat zabozrutom GS a dat to niekam do Madridu.
Reagovat
kada.tom
no, ono to bude asi tím, že na Phillipovi věděli, že přerušili Keys X Hon, takže toho využili :-)

a je logické, že se bude stranit domácím ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pouillovi prerušenie moc nepomohlo teda, uz sa na Klizana dotahoval, ten odvrátil BB a dal na 3:1. Momentum urcite na strane Slováka..

Apropos, nie je to iba o oficiálnom čase západu slnka, ale aj počasí. Keď je sychravo a prší, tak je o 20:40 vacsia tma, nez ked je cely den slnecno.
Reagovat
smazaný uživatel
s tym osvetlenim by vsak naozaj mohli nieco urobit,zapas v najlepsom a oni ho prerusia,mam super motivaciu pozriet si vecerny suboj aj nabuduce
Reagovat
smazaný uživatel
mimochodom,dnes bolo na programe na hlavnom kurte Philippa Chatriera 5 zapasov z toho tri muzske,pri absencii uz spominaneho osvetlenia,to bol od usporiadatelov vysoko takticky manever
Reagovat
Denis92
Boli tam 2 zenske a 2 muzske + dohravka Bencic, ktora trvala 10 minut.
Reagovat
smazaný uživatel
Medzi zapasmi je tak 20-25 min vzdy od MB predošlého az po zahájanie prvého..Tie minutky sa rátajú..

Kazdopádne nehral sa ani jeden 5-setak a aj tak sa to nestihlo. Podla mna by taktiez pomohlo posunut zaciatok na 10:30.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry,Bencic som registroval ako muza,navyse to bola ako pises tiez dohravka,bez nej by to asi stihli,v kazdom pripade je od organizatorov amaterizmus spoliehat sa na to,ze zapasy budu rychle aby sa stihol denny program a to rok co rok,denne nejake dohravky kde je adrenalin casto fuc...
Reagovat
smazaný uživatel
kazdy rok na to zabudnem a opakujem rovnaku chybu,musim si zapametat,ze RG vecer po siestej uz nepozerat:)
Reagovat
Denis92
Nepomohlo? Ved Klizan bol 3gemy na servise od vyhry, vyhral 8z9 poslednych gemov. Dnes dohravka, Pouille vyhral vsetkych 5gemov a ide sa do 5.setu..

Vcera tma/organizatori zachranili francuza.
Reagovat
smazaný uživatel
Organizátoři zachraňují Francouze a Nadala. Všichni ostatní hrají podle pravidel.
Reagovat
spaniel
Přesně...a ted to s nim vypada blede...
Reagovat
Nola
snad to Martin zajtra dotiahne do vitazneho konca, bola by skoda pustit tak dobre rozohraty zapas
Reagovat
Davor1
Verím, že tragéda Pouilleho už dorazí bez väčších problémov aj napriek tomu prerušeniu. Vďakabohu to Fabio stihol dohrať ešte dnes...
Reagovat
Nola
Fabia som videla iba posledne 2 hry, ale ta posledna na returne to bola jedna basen, Martin mal moznost viest snad 5:1, skoda, mohol to mat dnes za sebou
Reagovat
Davor1
Že je bez strechy je pochopiteľné, v Paríži v tomto období nebýva problém s počasím. Ale to osvetlenie je fakt nepochopiteľný fail, ktorý by na GS nemal byť vôbec akceptovaný...
Reagovat
Denis92
Ani v Australii skoro nikdy neprsi a maju tam strechu na 2-3 najvacsich kurtoch.
Reagovat
Kozoroh
V Austrálii mají střechy víc kvůli vedru než dešti.
Jak už jsem v předchozím komentáři nastínil, organizátoři AO měli motivaci zlepšit organizaci turnaje. Pořadatelé RG sice letos zrenovovali Chatrierův kurt a postavili nový kurt SM, ale se světly neudělali nic. Asi na ně bude muset ITF přitlačit.
Reagovat
spaniel
Pokud vim, blokuji to obyvatele kolem. Par let dozadu se o tom psalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Osvetlenie bude od 2020 alebo 2021..Tak tí dochodcovia, co to blokovali, uz asi zomreli..
Reagovat
acc
:)
Reagovat
Kozoroh
Frantíci spoléhají na to, že jsou tradičním majorem a tudíž jim organizační nedostatky typu kurty bez světel procházejí. V tom jsou opakem organizátoři AO, AO mělo do počátku 80. let slabě obsazené ročníky, ale krátkou tradici plnohodnotných ročníků kompenzují perfektní organizací turnaje. Australským pořadatelům se tak podařilo umlčet spekulace, že by se jejich GS turnaj přesunul do Německa nebo do Číny.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybujem, ze sa niektory GS za najblizsich 20 rokov niekam presunie.

Vsetky su stabilizované.
Reagovat
Kozoroh
V 80. letech, když vítězili Grafová a Becker, tak kvůli jejich úspěchům probíhaly spekulace o přesunu GS z Austrálie do Německa, ale AO prošlo velkým zlepšením a je stabilizovaným turnajem.
Reagovat
smazaný uživatel
Spekulácie :)

V súčasnosti je to prakticky nereálne. Tradícia, globalizácia, počasie, výnosy. Vsetko hovori pre 4 GS na troch roznych kontinentoch. Piaty GS je nepravdepodobný, ale reálnejši, nez presun toho parizskeho hocikam.
Reagovat
smazaný uživatel
RG je organizačně nejhorší GS roku. Bez jestřábů (je jedno, že se hraje na antuce), bez střechy, bez světel, přerušuje se a to ještě nezačalo pršet.
Reagovat
Kozoroh
Celé utkání jsem neviděl, začal jsem se dívat v půlce druhého setu. I bez mého dohledu však No1e utkání odstartoval bravurně, první set získal za pouhých 24 minut. V druhém setu si po brejknutí Svýcara Novak projel servis čistou hrou, no ale poté si připsal zisk dalšího brejku, který si udržel do konce setu. Ten projetý servisní game byla jeho jediná slabá chvilka na servisu, jinak jeho servis fungoval spolehlivě. V druhém setu a třetím setu se Laaksonen snažil ve výměnách tlačit Djokera, ale Djoker si s tím poradil.

Dnešní mač byl No1eho 65. vítězným zápasem na RG, Serbinátor se tak stal druhým hráčem historie mužského tenisu po Fedexovi, který posbíral 65 výher na každém GS turnaji.
Reagovat
Torn
A Gyros ho už zase hejtuje na netu. :D
Reagovat
kada.tom
Hoang vyřadil Verdasca ... :-)
takže Monfils si střihne další derby
Reagovat
Patik
Novak svieži oddýchnutý zdravo namotivovaný ľahké zápasy k tomu ešte deň volna..nieje o čom vyvíja sa to dobre..Federera Nadala čaká malá previerka Nole zatiaľ pošetrí sily.
Reagovat
smazaný uživatel
Jakoze Ruud? No nevim.
Reagovat
Patik
Hovorí sa o ňom ako o celkom dobrom antukárovi tak neviem..moc ho nepoznám.
Reagovat
ipko
on zažiaril v Riu, vtedy bol ešte mladý a mal budúcnosť pred sebou.. ale je to asi ďalší z kategórie mrhačov talentov, ale určite je jeho najsilnejší povrch antuka a zápas s Rogerom môže brať ako životnú challenge..
Reagovat
Davor1
Prečo mrhač talentov? Veď má stále len 20 a každou sezónou sa postupne zlepšuje a ide hore, tento rok sa z challengerov stabilizoval na ATP turnajoch a už hrá len tam, tretie kolo RG, kde vyradil 3-0 Gulbisa aj favorita Berrettiniho... Podľa mňa si prechádza dobrým vývojom, tento rok je prakticky na úrovni rovnako starých De Minaura a Shapovalova a o tých nikto nehovorí, ako o mrhačoch talentov, naopak, vždy boli považovaní za ďaleko väčšie talenty, ako Ruud...
Reagovat
spaniel
Ruud je zatim mimo radaru, ale vypada nadejne.
Reagovat
Davor1
Presne tak...
Reagovat
ta-dah
...a tenis sledujes?
Reagovat
Marduch
Mno, po Carusovi by uz pak prisel na radu Coric/Struff, pak asi Zverev/Fognini/Bautista a teprve pak by se slo na Thiema a pripadne na Rafu...jeste dlouha cesta, dlouha..
Reagovat
ipko
na Carusa som zvedavý, takto vyklepať Simona, hlavne v prvých dvoch setoch, je slušný počin..
Reagovat
Marduch
snad nepodcení, už víme co se občas odehrává v zápasech s protivníky, se kterými Nole hraje poprvé..:)
Reagovat
Patik
Už sa to viac nestane..nie na tomto turnaji..minulý rok podcenil taliana tú istú chybu už neurobí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kowalski hlášení (Kozoroh) :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist