Světová trojka Džabúrová bude chybět v Dauhá i Dubaji. Tunisanka půjde na menší operaci

8. 2. 2023, 11:14
Aktuality 4
Světová trojka Ons Džabúrová má zdravotní problémy a kvůli menší operaci vynechá nejbližší dva turnaje v Dauhá a Dubaji. Co ji trápí, Tunisanka na Instagramu nespecifikovala. Poslední zápas odehrála proti Markétě Vondroušové ve druhém kole Australian Open před třemi týdny.
Profily hráčů
Ons Džabúrová (© AFP)

"Postarám se teď o své zdraví. Můj lékařský tým rozhodl, že potřebuju menší zákrok, abych byla schopna se vrátit na kurty a podávat dobré výkony," uvedla finalistka loňského Wimbledonu a US Open. Na okruhu WTA získala zatím tři tituly.

Osmadvacetiletá Džabúrová sice povahu zranění nespecifikovala, nicméně se spekuluje o problémech se zády, s nímž bojovala před startem letošního ročníku úvodního grandslamu sezony. Loni na Australian Open kvůli podobným potížím vůbec nestartovala.

V Dauhá se bude hrát v příštím týdnu a v Dubaji hned poté. Pro organizátory je ztráta Džabúrové velkou ránou, protože v této části světa má coby první arabská finalistka grandslamů v open éře a první arabská zástupkyně Top 10 početnou fanouškovskou základnu. Na kurty by se mohla vrátit na prestižních březnových akcích v Indian Wells a Miami.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Alien
To není dobré, není. Snad se dá Uns Jebauer v co možná nejkratším termínu do pořádku! Na únorových turnajích nám budeš moc chybět!
Reagovat
ipjp
Myslíte Ons Jabeur ? smile
Reagovat
vavrinec
To je v poslední době takový prazvláštní český novinářský zvyk. Někdy mám dojem, že někde v ČTK nebo kde sedí někdo nesmírně potměšilý a hrozně se tím baví.
Reagovat
Krisboy
To je smůla, že jí to vyšlo zrovna na "domácí" turnaje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist