Světovou trojku Zvereva bude trénovat dvojnásobný vítěz French Open Bruguera

2. 5. 2022, 12:14
Aktuality 5
Trenérem třetího tenisty světa Alexandera Zvereva se stal Španěl Sergi Bruguera. Pětadvacetiletý Němec doufá, že mu dvojnásobný vítěz Roland Garros pomůže ukončit výsledkovou krizi.
Profily hráčů
Alexander Zverev (© AFP)

Zverev minulý týden vypadl v prvním kole turnaje v Mnichově a letos stále čeká na titul. Loni přitom vyhrál zlato na olympiádě v Tokiu a na okruhu ATP přidal dalších pět titulů včetně druhého úspěchu na Turnaji mistrů.

"Potřebuji trenéra, potřebuji vedení," citovala agentura SID Zvereva. "Pět, šest měsíců jsem neměl opravdového trenéra, protože táta měl na práci jiné věci," přidal vítěz devatenácti turnajů, jehož vedl otec po většinu kariéry.

Původně požádal o obnovení spolupráce Davida Ferrera, někdejší třetí hráč světového žebříčku však odmítl a doporučil Zverevovi Brugueru. "Myslím, že to je jeden nejlepších lidí, kteří mě můžou vrátit na správnou cestu," uvedl Zverev.

Jednapadesátiletý Bruguera v letech 1993 a 1994 ovládl Roland Garros a celkem na okruhu ATP zaznamenal čtrnáct titulů. V roce 1996 získal na olympiádě v Atlantě stříbrnou medaili ve dvouhře. V žebříčku je jeho maximem třetí místo.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
JohnB
Chudák Bruguera, takovýho vocase trénovat.
Reagovat
Krisboy
Přesně to mě napadlo... Máš to zapotřebí, Sergi? Holt peníze jsou potřeba. Na druhou stranu oběma upřímně přeju, ať to funguje.
Reagovat
JohnB
Já prostě Zverevovi nemůžu přát nic dobrýho, člověk s jeho povahou, tomu se těžko přeje.
Reagovat
Krisboy
Já ho taky nemusím, ale fakt mu přeju, aby ho někdo srovnal do latě. Nejlíp hrál opravdu pod Lendlem.
Reagovat
Pe3k
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist