Svitolinová chce doléčit bolavá záda. Omluvila se z Billie Jean King Cupu, zřejmě přijde také o začátek antukového jara

30. 3. 2022, 00:17
Aktuality 0
Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová nebude v dubnu hrát kvalifikaci týmového Poháru Billie Jean Kingové proti Američankám. Dvacátá hráčka světového žebříčku se omluvila kvůli zranění zad a bez bližších podrobností dodala, že bude muset vynechat i některé oblíbené turnaje v Evropě.
Profily hráčů
Elina Svitolinová (© AFP)

Dvojnásobná grandslamová semifinalistka a bývalá třetí hráčka světa se krátce po únorové ruské invazi rozhodla podpořit ukrajinskou armádu vyhranými odměnami z turnajů. Po postupu do čtvrtfinále v Monterrey ale v Indian Wells i v Miami prohrála hned první zápas.

"Mám za sebou několik extrémně náročných měsíců, nejen psychicky, ale také fyzicky. Záda mě trápila už docela dlouho, ale když jsem viděla, co se děje v mé vlasti, vždycky mě to vyburcovalo a dotlačilo na kurt. Teď už se ale tělo vzepřelo a řeklo si o odpočinek," napsala Svitolinová na twitteru.

Ukrajinské reprezentantky nastoupí proti výběru USA 15. a 16. dubna v Asheville, vítězky postoupí na listopadový závěrečný turnaj Poháru Billie Jean Kingové. Po odhlášení Svitolinové je nejvýše postavenou tenistkou v ukrajinské nominaci 55. hráčka žebříčku Marta Kosťuková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist