Svitolinová i popáté porazila Kontaovou a zahraje si druhé grandslamové semifinále v řadě

3. 9. 2019, 20:34
Aktuality 10
US OPEN - Elina Svitolinová si nedávno ve Wimbledonu zahrála své premiérové grandslamové semifinále a do dalšího se probojovala hned na následujícím US Open, na obou grandslamech se stala první ukrajinskou semifinalistkou. A dokonce do něj postoupila bez ztráty setu, v dnešním čtvrtfinále porazila Johannu Kontaovou, s přemožitelkou Karolíny Plíškové vyhrála i pátý souboj. O první grandslamové finále bude bojovat se Serenou Williamsovou.
Profily hráčů
Elina Svitolinová (© AFP)

Elina Svitolinová prožívá další skvělou sezonu. Jediné trápení zaznamenala na jaře, kdy kvůli zranění kolene nemohla během oblíbené antukové sezony podávat své obvyklé výkony. Vše si ale vynahradila postupem do semifinále Wimbledonu, kde se stala první ukrajinskou semifinalistkou grandslamu.

Stejný úspěch se jí povedl i na právě probíhajícím US Open. Čtyřiadvacetiletá Ukrajinka bez ztráty setu vyřadila Whitney Osuigweovou, Venus Williamsovou, Dajanu Jastremskou, devět zápasů neporaženou Madison Keysovou a dnes Johannu Kontaovou, se kterou vyhrála i pátý souboj.

Svitolinová předvedla další solidní výkon a držela si vyrovnaný poměr vítězných úderů a nevynucených chyb a aktivnější soupeřku precizní obranou nutila k chybám.

Světová pětka se v obou setech dostala do vedení brejku jako první, ale ani v jednom případě úvodní brejk nepotvrdila. Ten následující si však už uhájila a britskou tenistku, jež dnes mohla jako teprve šestá aktivní hráčka zkompletovat semifinálové účasti na všech grandslamech, porazila 6-4 6-4.

"Byl to těžký zápas a jsem moc ráda, že jsem nemusela do tří setů. Snažila jsem se koncentrovat na každou výměnu a dělat co nejméně chyb. Myslím, že se mi to povedlo," radovala se Svitolinová.

O první grandslamové finále v kariéře a první finále v letošní sezoně bude úřadující šampionka Turnaje mistryň usilovat proti Sereně Williamsové. Šestinásobná vítězka ve večerním čtvrtfinále zničila Qiang Wang. S legendární Američankou má Svitolinová bilanci 1-4.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57,238.700 dolarů
úterní výsledky (3. 9. 2019)
• Dvouhra ženy - čtvrtfinále •
Svitolinová (5-Ukr.) - Kontaová (16-Brit.) 6-4 6-4
S. Williamsová (8-USA) - Qiang Wang (18-Čína) 6-1 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Pavlis
Tenis Arena - tištěná verze.
Magazín stojí 80,- Kč, je v něm kulový. Na vítěze turnajů se nijak nehraje, muži a ženy, to je jedno. Vždy jen následuje prach bídné shrnutí dotyčných grandslamů. Na titulce jsou Češky, které GS momentálně neurvaly. Letos se fenomenálně vrátila Belinda Bencic titulem v Dubaji, nic jí v časopise nevěnovali. Koncept jednou za dva měsíce postrádá jakoukoli aktuálnost. Petra Kvitová tam není ani omylem, to mi naopak cpou celostránkové fotografie úspěšnějšího Plíščetě. Předplatné rozhodně zruším. Aby to ale tak marně nevyznělo, Peti tam byla jen v prvním letošním čísle. To si zasloužila.

EuroSport - Popravdě nevím, co je to toto za hloupou TV. Na CZ zastoupení jsem psal již v roce 2012. Petra hraje 2. kolo US Open 2019, ale viděl jsem z něj jen minimum. Tudíž ani nevím, proč v něm prohrála. Zaprvé jsou nesmyslné rozvrhy zápasů v TV programu. Neměl jsem přístup kamkoli na web a počítač. Kult okolo Matse a jeho bloncky fakt neberu. Petru jsem neměl šanci pořádně vidět, popř. jsem to propásl kvůli špatnému rozvrhu. Neustále přepínají na jiné věci, nerozhoduje prestižnost kurtu ani žebříček. Fakt nevím. A od hokeje a fotbalu jsem se distancoval už dávno. Nějaké losování Ligy mistrů, a že tam byl Pavel Nedvěd, to jde zcela mimo mě.

Petra Kvitová - Škoda takového vývoje, okolo její ruky a letošní sezóny, ne-li rovnou celé její zbylé kariéry. To nepotěší. Už aby se ze zranění zotavila a byla ok, nabrat ale nějaký trénink a zdravý sebevědomí, odpracovanou dřinu a dychtivost po úspěchu.. To už asi bude fakt hodně neřešitelnej problém. Jsem ale u ní rád za období Leden 2018 - Duben 2019. Krásných šestnáct měsíců.
Reagovat
jirkaS
díky za shrnutí. o předplatném časopisu jsem přemýšlel,
teď to asi hodím za hlavu.
eurosport - zklamání, vyhozené prachy za měsíční balíček.
těch pár zápasů co dali jsem mohl vytrpět na streamu :-(
Reagovat
Torn
A co by tam měli o Petře psát, když teď prakticky nehrála? :) Mají tam popisovat její problémy s rukou, když to píšou všude?
Reagovat
EllNino
Vždyť o tom vůbec nepíše ... píše, že krom Češek je ostatní truanje moc nezajímaj
Reagovat
Torn
Petra Kvitová tam není ani omylem, to mi naopak cpou celostránkové fotografie úspěšnějšího Plíščetě. - Jasně ani slovo :D
Reagovat
EllNino
Ale ne tak, jak píšeš ty :)
Reagovat
tommr
postup do semifinále Wimbledonu byla spíš velká klika, ale na USO si vede překvapivě dobře ...
Doufám ale, že v semifinále skončí, protože je to jediná hráčka, která ještě může v případě zisku titulu v žebříčku předstihnout Karolínu Plíškovou ...
Reagovat
Fransoas
Skoro by se dalo říci,že to bylo stejně vybojované jako Johanna proti Karolíně.Možná to nebylo tak těsné.
Reagovat
kada.tom
Elinu jsem na vítězku tipoval už před turnajem, nicméně pakliže do SF postoupí Serena, budu si také přát, aby Elina v SF skončila :-)
Reagovat
Blondie
Docela bych jí ten titul přála.
Pro mě to vždy byla taková nenápadná čekatelka, která se roky drží ve špičce, aniž by se s ní snad počítalo jako s vážnou kandidátkou na GS.
Sympatická baba :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist