Svitolinová se vrací po roční mateřské pauze. Přijala divokou kartu do Charlestonu

17. 3. 2023, 21:24
Aktuality 33
Půl roku po porodu a 12 měsících bez soutěžního zápasu se na kurty vrátí bývalá světová trojka Elina Svitolinová. Ukrajinská tenistka se na začátku dubna představí na antukovém turnaji WTA 500 v americkém Charlestonu.
Profily hráčů
Elina Svitolinová

Elina Svitolinová odehrála poslední zápas 24. března 2022 v Miami, o pár týdnů později kariéru kvůli těhotenství přerušila. V polovině října pak na svět přivedla dceru Skai, kterou má s manželem a francouzským tenistou Gaëlem Monfilsem. 

A již necelý půl rok po porodu se 28letá Ukrajinka vrací do turnajového kolotoče. V týdnu od 3. dubna se představí na podniku WTA 500 na zelené antuce v Charlestonu, kde svůj jediný start v roce 2014 tehdy ještě jako teenagerka přetavila ve třetí kolo.

Bývalá světová trojka Svitolinová bude v Severní Karolíně startovat na divokou kartu v konkurenci šesti hráček současné elitní světové desítky. Přihlášeny jsou také Aryna Sabalenková, Jessica Pegulaová, Ons Džabúrová, Darja Kasatkinová, Belinda Bencicová a Jelena Rybakinová.

S návratem bude vítězce Turnaje mistryň 2018 pomáhat také nový trenér Nizozemec Raemon Sluiter, jenž před pár lety dovedl Kiki Bertensovou do Top 10.


Svitolinová uspořádá charitativní turnaj
Svitolinová během mateřské pauzy výrazně obhajovala svou rodnou zemi při ruské invazi. Je ambasadorkou nadace United 24, kterou založil prezident Volodomyr Zelynskij, a její vlastní nadace získává finanční prostředky pro uprchlíky a postižené děti.

Návrat na kurty tak vnímá také jako 'větší misi'. I proto ve spolupráci s pořadateli turnaje v Charlestonu a charitativními organizacemi WTA v dubnu uspořádá speciální turnaj Tennis Plays for Peace Pro-Am, výtěžek z akce půjde na podporu Ukrajiny a Nadaci Eliny Svitolinové.

"Zvyšování podvědomí a získávání finančních prostředků pro Ukrajinu je pro nás a i pro hráče velmi důležité," prohlásil ředitel turnaje Bob Moran. "Jsme nadšeni ze spolupráci s Elinou, která teď hluboce a osobně zná potřeby své země," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
George_Renel
To aby si vzala igelitovou podprdu.smile
Reagovat
Fandina
já mám ráda Blondie, holku, nicka tady na TP, připadá mi dost akční a dovede přitahnout celkem solidní diskutéry. Z mé strany smile.
Reagovat
JohnB
proč ji urážíš, že je nicka?
Reagovat
PetaM
Nooo, hurá. Tys na okruhu chyběla.
Reagovat
makro99
Nooo, hura. Tys na tenisportalu chybel.
Reagovat
Alien
Cože?
Reagovat
Blondie
Vidličky a nože.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
aligo
Skákaly po dvoře.
Reagovat
GaelM
To zvládla hodně rychle, klobouk dolů. Jen mám takové neblahé tušení, že ji k návratu do centra pozornosti nemotivuje jen tenis, ale že se bude zase o něco víc řešit politika.
Reagovat
tommr
přesně tak. Taky mám tušení že se nevrací jako tenistka ale jako aktivistka a bude otravovat ovzduší podobně jako to dělala Osaka ... smile
Reagovat
Blondie
Esusky, holka se po svém snaží pomoci svému napadenému národu a gaučáci roní slzičky, že je to bude otravovat.

Tyhle holky mají koule.
Co vy?
Co byste dělali vy, kdybyste měli hlas a vaše země byla napadena?
Seděli v koutě a točilo palci?
Reagovat
annah
smilesmile
Reagovat
Torn
Blondie nemel blbosti. Svitolina je fanatická nána. Ona, Zelenskyj a Putin by se měli chytit za ruce a skočit do nejhlubší propasti. Někdo, kdo fanaticky hlásá, že se každý tenista musí jasně vymezit proti válce. To chce hodně prázdno v hlavě.

A čím se přesně Svitolina odlišuje od gaučáků? Ona snad bydlí v rozpadající chatě 2 km od vybuchujících bomb? Ono se na Ukrajině před pár lety neválčilo? To byla kde? Tohle je pokrytectví nic víc. Je to jen pošetilá hlasná trouba. Hlavně kolik času trávila posledních 10 let na Ukrajině? :D

Jak bylo řečeno. Další Osaka. Akorát bude dělat na okruhu trapné dusno. :)
Reagovat
aape
ty meleš kraviny, to že tam nesedí v maskáčích nebo se nenechá znásilnit od rusáků, neznamená, že musí mlčet a jen přihlížet, pane vyvážený
Reagovat
Blondie
Válka odhaluje charaktery. To je asi jediný její dobrý aspekt. Ukázala Elininy, ukázala třeba můj a holt ukázala i některé tady.
Reagovat
Grape
Přesně tak, celá řada lidí se tady krásně vybarvila...
Reagovat
Torn
Myslíš jako to, že podprahově hejtíš Karolínu? :D Hele, já nikde nepsal, že podporuji válku, ale výroky Eliny a prezidentů zavání fanatismes. Vlastně to jde už cítit i z tvých příspěvků. Někdo nesdílí tvůj názor a seš z toho celá nesvá. :D
Reagovat
Petra86
To je tak u spousty lidí, většina si hraje na demokrata, ale jen do doby když sdílí nebo souhlasí s jeho názorem. Když má jiný, opačný, rozdílný už je ten nejhorší. A neexistuje člověk, který by se líbil všem, ani nebude souhlasit s každým.
Reagovat
Torn
Hele, já to beru. Nelíbí se jí můj názor, mně zase její.
Reagovat
Torn
Ale o tomhle tu není řeč. Nekoukej tolik na zprávy a choď ven. :D
Reagovat
Blondie
Říkáš nesmysly. Ona bojuje tak, jak může - v zákopech a maskáčích by byla méně platná než když utrpení Ukrajinců dostává do mainstreamu a nedovoluje do něj zapomenout. Stejně jako bojují ti, kteří u nás pomáhají ukrajinským civilistům, odlévají svíčky či posílají prachy na zbraně.

Ale chápu, ne každý má mentální kapacitu to pobrat, netrap se tím.

A to srovnání Eliny, Zelenského a putina... kámo, tvoji rodiče někde ve výchově udělali strašnou chybu, zjevně něco důležitého nepředali.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Torn
Neříkám. Jen Ti dávám jasně najevo, že každý má mít právo na svůj pohled a postoj. Pokud to někoho nezajímá, tak ho to holt nezajímá. Proč by měl nějaký tenista někde něco říkat, protože si to přeje Elina? Tohle je jako s očkováním nebo prezidentskými volbami. Někdo nesouhlasí s názorem a je oheň na střeše. :D

Já to narozdíl od tebe chápu. Pokud někdo chce pomáhat Ukrajině, ať jí pomáhá. Jestli někdo naopak nechce, tak je to opět jeho volba.

Neříkej mi kámo. Jestli u někoho jsou silné mezery ve výchově, tak u tebe. Pokrytec na TP.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
vladka
Torn smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
smilesmile
Reagovat
aape
smile přesně
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr uznává jen svou pravdu.
Reagovat
HolyMotors
tommr umí být neskutečný dobytek..
Reagovat
Tennis_Lover
Vítej zpět Švitolíná. Doufám, že nebudeš jen do počtu, jak třeba Kateřina Siniaková v singlu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist