Svitolinová v deštivém finále v Kuala Lumpur udolala Bouchardovou

6. 3. 2016, 17:08
Aktuality 25
WTA KUALA LUMPUR - Deštěm několikrát přerušené finále v Kuala Lumpur vyhrála jednadvacetiletá Jelina Svitolinová. Druhá nasazená Ukrajinka udolala o rok starší Kanaďanku Eugenii Bouchardovou po téměř tříhodinovém boji, vyhrála i pátý vzájemný zápas a i své čtvrté finále na okruhu WTA přetavila v titul.
Jelina Svitolinová

Jelina Svitolinová před měsícem začala spolupracovat s bývalou světovou jedničkou Justine Heninovou, která jí pomáhala už během zimní přípravy, a už třetí společnou akci zakončila triumfem.

Jednadvacetiletá Ukrajinka pod dohledem belgické trenérky vyhrála turnaj v Kuala Lumpur. V Malajsii zvládla tři třísetové duely včetně dnešního finálového dramatu s Eugenií Bouchardovou

Vyvcholení turnaje poznamenal déšť, který zápas několikrát přerušil. I s přestávkami se finále protáhlo na šest hodin, čistého času se hrálo bez sedmi minut dlouhé tři hodiny. 

Svitolinová v prvním setu neudržela vedení 5-3 a za stavu 6-7 a 2-4 byla dva gamy od porážky. Pak však získala sedm z osmi gamů a rázem v rozhodující sadě vedla 3-1. Bouchardová se nevzdala, otočila na 5-4 a podávala na vítězství, jenže při svém servisu neuhrála ani fiftýn, závěr zápasu nezvládla a o půl roku mladší Ukrajinka tak zvítězila 6-7 6-4 7-5.

"Jsem teď emočně extrémně vyčerpaná. Upřímně, moc si toho teď ze zápasu nepamatuju, protože moje emoce jsou v sedmém nebi," řekla Svitolinová, která Bouchardovou zdolala i v pátém vzájemném střetnutí, z toho počtvrté po třísetovém boji.


"Byl to hodně dlouhý den. První set byl opravdu těžký, ona hrála velmi dobře. Vedla jsem 5-3, takže jsem byla zklamaná, že jsem první set prohrála. Po těch pauzách kvůli dešti už to bylo takové nahoru dolů," komentovala ukrajinská tenistka. "V průběhu zápasu jsem se snažila změnit svůj herní plán, přizpůsobit se vývoji," dodala.

Finále na turnaji WTA si světová devatenáctka Svitolinová zahrála počtvrté v kariéře a i po dnešku si udržela finálovou neporazitelnost. Předchozí tituly slavila v letech 2013 a 2014 v ázerbájdžánském Baku o loni v marocké Marrákeši. Bez vyhraného turnaje tak nezakončí už čtvrtý rok po sobě.

Finalistka Wimbledonu 2014 Bouchardová, kterou loni trápila ztráta formy i časté zdravotní problémy, hrála ve finále pošesté v kariéře, triumfovat však dokázala zatím jen předloni na antuce v Norimberku. Letos prohrála finále také v australském v Hobartu, kde utrpěla debakl s Francouzkou Cornetovou.

• WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR •
Malajsie, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (06. 03. 2016)
• Dvouhra - finále •
Svitolinová (2-Ukr.) - Bouchardová (6-Kan.) 6-7(5) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
bIbec
je zajímavé, že už tady máme anketky, kdo vyhraje IW a přitom ještě není los. Ten by měl být asi dneska večer, že? Je to tak?
Reagovat
smazaný uživatel
v kvaldě jen Týna Plíšková(Vickery)a Koukalová(Cape de Roig) ,v MD všech 6 našich(TOP 4 ,Allert.,Hradecká)
Reagovat
bIbec
ještě Kingsley proti Siniakové. Mladá dcerka, co hrála dost vyrovnané zápasy s Rogers a McHale letos. Nemusí to být jen tak.
Reagovat
smazaný uživatel
jo,měl jsem tam jen horní půlku..
http://www.bnpparibasopen.com/en/draws
Reagovat
smazaný uživatel
ještě v MD Cetkovská na SR
Reagovat
EllNino
no doufám, že se neodhlásí ...
Reagovat
sprchon
A Shuai Peng a Laura... To jsem teda zvědavej. :)
Reagovat
EllNino
Gratulace Elině :) Genie to nakonec trochu nezvládla ...těsný zápas a Elina vyhrála i 5. vzájemný duel v seniorské kategorii :)
Reagovat
FulnekUltras
Teď už si aspoň obě můžeme z bojů o závěrečná kola v IW s klidným svědomím škrtnout... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nesledoval jsem to, ale nebudu zastírat, že jsem přál Genie...
Reagovat
vrabejka
Genie bohužel vybuchla psychicky. Vedla 4-2 ve druhém a 5-4 a podávala ve 3. Ale tento turnaj je pro ní velice pozitivní. Už v pohodě poráží níže postavené hráčky a je na úrovní hráček top 20. Už se začíná zase škrábat nahoru.
Reagovat
blixa
Na úrovni TOP20 ? Dovol abych se zasmál :D :D :D :D :D :D :D
Reagovat
vrabejka
Skoro dala Svitolinu a ta je v top 20. Teď začne bit celou špičku
Reagovat
EllNino
...tak jestli ti to vyjde stejně, jako že se Kája stane teď neporazitelnou mašinou a českou jedničkou, tak to aby se Genie začala bát o top 50
Reagovat
smazaný uživatel
Podle tvých prognóz se budou Karolína a Genie prát o pozici jedničky. Přitom momentálně je Genie mimo top 50 (pořádnou soupeřku neporazila od září 2014) a Karolína jde od debaklu k debaklu. Tak ještě napiš, kterou hráčku se svými věštbami chystáš odepsat dál, evidentně to funguje :D
Reagovat
vrabejka
Kvitova už nikdy nevyhraje žádný velký turnaj
Reagovat
janek_da
Povedzte vrabejka, čo vy si predstavujete pod takými slovami "velký turnaj"?
Reagovat
Krisboy
Fulnek Open
Reagovat
smazaný uživatel
Takže vzhledem k tomu, že to všechno vychází přesně naopak, čekám letos od Petry 2 GS.
Reagovat
kada.tom
Paráda, jsem moc rád, že Elina vyhrála :-)
Bouchard má poličce pořád jen jeden ubožoučkej titul z Norimberku :-)
Reagovat
aligo
jo jo taky mám z toho radost, Bouchard vyloženě nepřeju...
Reagovat
kada.tom
takových je nás dost :-))
Reagovat
aligo
každá její prohra, to je pro mě výhra :D
Reagovat
PetaM
No, ještě tam má odměnu za finále Wimbledonu :(
Reagovat
aligo
za každý finále má odměnu, ale jen jednu má vítěznou :P
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist