Svrčina v Mostu vyhrál turnaj ITF M25 a slaví první titul mezi muži

30. 5. 2021, 12:51
Aktuality 4
ITF MOST - Dalibor Svrčina na domácí antuce v Mostu poprvé vyhrál turnaj mužů. Ve finále podniku ITF M25 osmnáctiletý Čech porazil 6-4 7-6 Itala Franca Agamenonea.
Dalibor Svrčina (© Prosperita Open)

Dalibor Svrčina v Mostu začal prohraným setem s Janem Šátralem, další set už ale na severu Česka neztratil. Poradil si i s dalšími krajany Pavlem Nejedlým a Patrikem Riklem, Američanem Alexem Rybakovem a dnes ve svém premiérovém finále porazil 6-4 7-6 Itala Franca Agamenonea.

18letý český talent v úvodní sadě sice neudržel vedení 4-2, ale následně získal osm fiftýnů v řadě a ujal se vedení.  Ve druhém setu se mu povedly dva rebrejky a v tie-breaku zápas ukončil ziskem pěti míčků po sobě.

Za triumf na akci s dotací 25.000 dolarů si Svrčina připíše 20 bodů a celkově jich bude mít 48. Ve světovém žebříčku se tak posune ze 744. místa o téměř 140 příček.

• ITF M25 MOST •
Česko, antuka, 25.000 dolarů
nedělní výsledky (30. 05. 2021)
• Dvouhra - finále •
Svrčina (ČR) - Agamenone (It.) 6-4 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
darek.vrana
Ta hlavní hygienička je jeho máma nebo ne?smile
Reagovat
Haitik
Super, chvíli jsem na zápas koukal a hrál se celkem dobrý zápas.. :-) Tak snad na úspěch naváže a v žebříčku půjde výš a výš.. :-)
Reagovat
EllNino
Po té loňské nevyvedené sezóně je tohle jako příjemná satisfakce ... je dobře, že se Daliborovi a Jirkovi Lehečkovi podařilo vyhrát domácí turnaje ... sebevědomí a sílu do dalších bojů to určitě zvedne ...

Snad se jednou dočkáme toho, že budou Jirka, Dalibor a Jonáš aspoň tak vysoko, jako je teď Tomáš ... a Tomášovi přeju letos tu stovku, i když to bude těžké
Reagovat
Fransoas
Je dobře,že se mu podařilo zvítězit nad lépe postaveným hráčem.Zápas byl poměrně těsný.V každém případě gratulace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist